Resultaten voor Marianne Jaspar

Introductie van Marianne Jaspar

Marianne Jaspar

Mijn “zijn” interesseert zich voor dit leven hier op aarde … wat wil ik hier wil doen …
Dat betekende al van jongs af aan veel kijken, luisteren en denken. Opgegroeid in het zuiden kreeg ik via allerlei Katholieke instanties en mensen waardevolle verhalen mee over liefde, aandacht voor mensen, en van bezit delen. Ik begreep en voelde zo moest het ongeveer.
Ik ben op zoek gegaan naar waar ik dat kon terug zien, wie daarin ook echt een voorbeeld gaf. En ik maakte al snel het onderscheid tussen “waar het om gaat, de mensen” – en –“ het instituut”.

Daarnaast las ik ook veel boeken van mijn broertje over Indianen, naast de soms bloedige taferelen,  het respect voor moeder aarde, het zorgvuldig met planten bomen en dieren omgaan … de zon, de wind, de aarde, de gewassen …  dappere en edelmoedige personen, de wijze ouderen e.d. ….
dát voelde goed en daarvan wilde ik het respect en de oprechtheid graag meenemen in mijn leven.
Ook las ik boeken over het Boeddhisme, Hindoeïsme, mensen die naar India gingen naar de Bhagwan, met een andere naam terug kwamen en in rode kleding een nieuwe levenswijze uitdroegen… maar ik kwam ook een boodschap tegen die me aansprak: “geef je leven gestalte binnen in je, het gaat niet om de plek”!!

Dat alles heb ik  voor ogen gehouden, bij mijn werk als fysiotherapeut, als leidinggevende en als manager;  het gaat om luisteren, aandacht, liefde, takt en oprechtheid naar patiënten en naar medewerkers.
Ook  nu ik mijn officiële werk heb beëindigd, sta ik overtuigd van dezelfde waarden in deze wereld.
Een wereld waarin veel aandacht wordt besteed aan vreselijke dingen, aan macht, aan geld, aan misleiding, zwart maken, aan eigen gewin. Veelal door angst ingegeven …
De juweeltjes van mooie dingen die er overal gebeuren blijven te vaak onopgemerkt, of bij maar een kleine groep bekend. Misschien kan ik dat zichtbaar maken, kan ik daarop warm licht laten schijnen, als erkenning, als steun, als een stimulans en kompas om verder mee op weg te gaan….om de nieuwe wereld te laten groeien.

“correspondente inspirerende initiatieven”
Quote

Hoe 'Het zou moeten zijn' heeft nooit bestaan, maar mensen blijven proberen ernaar te leven. 'Hoe het zou moeten zijn' bestaat niet, er is alleen wat er is.

Lenny Bruce, Amerikaans stand-upcomedianBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.