Resultaten voor Saskia Nieboer

Introductie van Saskia Nieboer

Saskia Nieboer

Kruidenvrouw Saskia Nieboer (1958) onderwijst al meer dan 30 jaar over de eeuwenoude kennis over geneeskrachtige kruiden zodat deze kennis levend blijft. Voor haar een spannende weg door het leven die haar steeds dichter bij de aard en de kracht van kruiden en van zichzelf bracht. 

Gedeeltelijk opgegroeid in Zwitserland volgde ze de opleiding tot verpleegkundige en de tropenopleiding. De afhankelijkheid van de patiënten ervoer ze als zeer onbevredigend en ging op zoek naar alternatieven.  In 1980 kreeg ze de kans om in de Beierse Alpen kruidengeneeskunst te leren op de traditionele manier; via mondelinge overlevering en dat is in haar ogen de mooiste manier om iets te leren. Ongemerkt had ze oude en universele kennis opgedaan en ziet het als haar taak om die door te geven.

Tussendoor volgde ze allerlei opleidingen zoals kaderopleiding,transpersoonlijke psychotherapie, therapeutic touch, Bachbloesems en complementaire verpleegkunde. Naast het opvoeden van haar 4 kinderen heeft o.a. gewerkt als afdelingshoofd in de psychogeriatrie, in een natuurvoedingswinkel en als docent fytotherapie bij de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel.

Daarnaast geeft ze al meer dan 30 jaar les over geneeskrachtige kruiden en heeft sinds 2005 een eigen cursuscentrum, "De Groene Zon" in de Wiershoeck in Groningen. Samen met Arjan Bos presenteert ze het programma Kruid in het zonnetje bij Earth Matters. 

Haar drijfveren zijn liefde en respect voor alles om ons heen en de wens om de traditionele kennis te delen en levend te houden. Hierin voelt ze zich verbonden met vele oude culturen.
Quote

Je kunt niet spelen met het dier in je zonder het dier helemaal te worden, met de leugen niet spelen zonder het recht op de waarheid te verliezen, met de wreedheid niet spelen zonder de zachtheid van je gemoed kwijt te raken. Wie zijn tuin schoon wil houden reserveert geen grond voor onkruid.

Dag HammarskjöldBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.