Resultaten voor Ivo Valkenburg

Introductie van Ivo Valkenburg

Ivo Valkenburg

Ivo Valkenburg (Apeldoorn, 1966) staat voor het mogelijk maken van een economie van welzijn en geluk. Hij gaat voor wezenlijke vernieuwing van klassieke denkmodellen en de praktische toepassing daarvan. Daarbij kijkt hij verder dan alleen de materiële kant van het leven. Als hoogste ideaal beschouwt hij dat de mens opnieuw overeenkomt met het goddelijke model dat hij in zichzelf meedraagt. De liefde (hart en ziel) en de wijsheid (verstand en geest) ziet hij als de belangrijkste ingrediënten om stapje voor stapje dit ideaal te realiseren. 

Ivo is al dertig jaar actief in de wereld van financiele dienstverlening. Zijn focus ligt op (1) het zichtbaar maken van hoe mooi onze samenleving kan zijn, (2) het begeleiden van bedrijven en instellingen om vanuit nieuw bewustzijn te werken, (3) het helpen van mensen om de kracht van het hart te ervaren en te integreren in het dagelijkse leven, (4) het schrijven van boeken en artikelen, en (5) het op internationaal vlak geven van lezingen over liefde.
 
Sinds de publicatie van zijn eerste boek Spirit in Finance is Ivo vooral betrokken bij een aantal intensieve in-company opdrachten ter ontwikkeling van visie, strategie en maximalisering van de passie, spirit en gedrevenheid van de medewerkers bij bedrijven en organisaties. Op 5 januari 2015 verschijnt het vervolg op Spirit in Finance: Louter leven - Als de liefde spreekt door mens en economie. 'In dit boek staan prachtige voorbeelden van mensen die vanuit hun essentie kleur geven aan de wereld en de economie. Zij laten zien dat creatie en liefde hand in hand gaan. Van deze mensen gaat een scheppende kracht uit waarmee zij, in balans met de omgeving en zorg voor hun medemens, succesvolle organisaties en ondernemingen bouwen. Een economie gebouwd op liefde. Laat je hart en je ziel inspireren door liefde, is de boodschap!', aldus Baptiste de Pape, filmmaker en auteur van The Power of the Heart in het voorwoord van Louter Leven. Rondom Louter Leven is de website Love Made Visible ontwikkeld, een lak met ruimte voor uiteindelijk meer dan 1000 praktijkvoorbeelden van een mooie samenleving. In 2017 is een volledig herziene internationale versie van Louter Leven verschenen in het Engels: Pure Life - A Plea for Love as Legal Tender
 
Sinds 1 januari 2015 is Ivo Valkenburg als samenwerkingspartner verbonden aan Next Step Factory, een initiatief van Jelle Bartels om mensen in bedrijven en organisaties te faciliteren met het vinden van richting en de realisatie daarvan in de nieuwe economie. 
 
Als spreker, dagvoorzitter of facilitator tijdens seminars, conferenties en bijzondere bijeenkomsten staat Ivo garant voor een warm bad van menselijkheid en optimisme over een economie van welzijn en geluk, de basis voor een samenleving van liefde. Ivo is als student en leraar verbonden aan Miracles in Contact, het platform voor Een cursus in wonderen. Als schrijver gaat Ivo sinds het najaar van 2012 voor VVP op zoek naar de niet-gevestigde orde, de zogeheten ‘crazy ones’. Naar de visionairs die de crisis wel zagen aankomen. Naar de onderstroom van vernieuwers. Naar de innovators in de financiële sector die doen wat anderen nog voor onmogelijk houden. De interviews zijn hier te downloaden. Ook blogt Ivo voor Inspirerend Leven, het platform met 'zuurstof voor de geest' en het New Financial Forum, het platform voor de nieuwe financiele wereld. Hij schrijft ook graag voor onder meer het New Financial Magazine en BRES, blad voor 'bewustzijn in beweging'. 
 
Onder de vlag Transilvania Retreat Center, ontwikkelt Ivo, samen met zijn gezin, een natuurgebied van ca. 2 ha zuivere grond als transitieplek voor mensen en organisaties. Een plek om te verstillen, om samen met de buren, de monniken uit het Roemeens Orthodoxe klooster Rasca Transilvana, te bidden en te zingen. Om ’s-nachts te luisteren naar het gehuil van de wolven. Om jezelf ’s-avonds onder te dompelen in een heldere sterrenhemel zoals je die nog maar weinig tegen komt. Om door beekjes en kleine riviertjes te waden. Om met je blote voeten Moeder Aarde te voelen. Om te ontdekken wie je bent. Om te ontdekken wie je niet bent. Het is Ivo's lust en leven om een eindje met jou op te trekken. Bijvoorbeeld drie tot vier dagen tijdens een individueel opfrisarrangement. Je ervaart dan de kracht van moeder natuur. Ook ervaar je oprechte aandacht om de kijk op wat voor jou ‘LEVEN’ en "MENS ZIJN' betekent weer helder te krijgen. Gun je een paar dagen echt de tijd voor jeZelf! Met de ontwikkelde visie vanuit de bergen van Transsylvanie kun je weer lekker vooruit. Kijk onder events voor meer informatie. Of lees hier het blog van Petra van Vliet over haar recente bezoek aan Transylvania Retreat Center. Voor rustzoekers is op het terrein het natuurhuisje Casa Maria te huur, tevens gebruikt als gastenverblijf voor individuele retreats van ondernemers die een paar dagen in de stilte van ongerepte natuur willen reflecteren op werk en leven. Quote

Alle ideologieën zijn idioot, of ze nu religieus zijn of politiek, want het is het conceptuele denken, het conceptuele woord, waardoor de mensheid zo verdeeld is geraakt. Je geloof in God is niet meer dan een ontsnapping aan je eentonige, stompzinnige en wrede leven.

Jiddu Krishnamurti, Indiaans filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.