Resultaten voor Hugo van den Berg

Introductie van Hugo van den Berg

Hugo van den Berg

Als het leven een boswandeling zou zijn, dan zou je kunnen stellen dat ik het leven lange tijd ervoer als een zeer chaotische wandeling door dichtbegroeide wouden. En ik mat de richting naar geluk met allerlei zelfbedachte meetinstrumenten: een loonstrookje, de inhoud van mijn kledingkast, en een populariteitsmeter.

Tot ik werkloos raakte, mijn huur niet meer kon betalen en ik mijzelf niet meer in mijn eigen onderhoud kon voorzien. Het gaf mij een zeer onwaardig gevoel. Maar het dwong mij ook eens goed na te denken over wat geluk nou werkelijk voor mij inhield. Daarom kan ik die radicale omslag in mijn leven nu in dankbaarheid aanvaarden als de noodgedwongen reddingsboei die mij vanuit het universum werd toegeworpen.

Ik ging naarstig op zoek naar antwoorden; soms vond ik ze, en sommige zijn nog steeds onbeantwoord gebleven. Maar mijn honger naar de waarheid werd aangewakkerd, en ik heb het als mijn missie aanvaard hiernaar op zoek te gaan.

Wat Earth Matters mij biedt is een zeer krachtig voertuig om onze gezamenlijke missie en visie uit te dragen. En wie mee wil mag erbij op springen! Het is fantastisch om betrokken te zijn bij een stichting met zo'n prachtig gedachtegoed dat mensen de ogen doet openen, doet inspireren en waar men in sommige gevallen ook troost vindt.

En niet in de laatste plaats vind ik al deze dingen zelf bij Earth Matters. Het klinkt misschien wat overdreven, maar toen ik voor het eerst voet zette bij EM voelde het werkelijk als thuiskomen. Wat voorheen slechts een utopie leek voor mij, is toch een schitterende waarheid gebleken:

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.” - Confucius
Quote

Stilte is de moeder der waarheid.

Benjamin Disraeli, Brits staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.