Resultaten voor Kareem Raïhani

Introductie van Kareem Raïhani

Kareem Raïhani

Als danser is Kareem afgestudeerd aan de theaterschool in Amsterdam ('92) en heeft daarna 5 jaar in toonaangevende gezelschappen gedanst. Muziek en dans gingen voor hem altijd samen, maar toen dat niet meer te combineren viel, koos hij voor muziek. Dat is toch zijn eerste liefde: “Ik herinner me nog goed toen ik 17 was en voor het eerst in de Roxy kwam. Van de muziek was ik zo onder de indruk dat ik mezelf terplekke beloofde: dit wordt mijn leven!”. Deze diepe keuze is nog steeds voelbaar in zijn muziek. Hij is inmiddels bijna 20 jaar dj en heeft in die tijd een eigen unieke sound ontwikkeld. “Als ik zelf niet voel dat de muziek mij van binnenuit beweegt, zal ik het nooit draaien”. Kareem is altijd zijn eigen weg gegaan, niet afgeleid door de nieuwste sounds, maar heeft altijd gezocht naar dansbare muziek die je dicht bij je hart brengt en bij moeder aarde, met respect voor inheemse wijsheid en gebruik van moderne technologie. In zijn producties vind je onder andere invloeden van Tribal, Afro, Shamanic, Disco, Tantric, Gypsy, Techno, Sufi en Dance. Het muzikale avontuur wat hij met zijn danspubliek aangaat kent daarom een mix van moderne en oeroude geluiden, geeft ruimte voor hoge energie, diepe trance en faciliteert bovenal uitzinnig dansplezier.

Hij heeft meer dan 1.000 optredens op zijn naam staan, o.a. in Spanje, Panama, Miami, Zweden, België en ook op festivals zoals Lowlands, World Port Jazz, No Mind, Dance Valley, Mystery Land, Open Up, Tantric Retreats en Park Pop. 

Klik hier om de rest van het interview met Kareem te lezen.

 • management & boekingen: 
  HeartFire | Daniëlle Doeve 
  E: [email protected]
  M: + 31 6 39 71 99 92
  W: www.heartfire.nl
  Skype: danielledoeve

  HeartFire organizes concerts, events and workshops which inspire and touch the heart. 
  A co-creation of Jeroen van Kemenade & Daniëlle Doeve
  Like HeartFire on Facebook & Twitter for upcoming concerts/events
 • In Extase: docu over dance met o.a. Kareem Raïhani Quote

De geschiedenis leert ons niet om fatalistisch te zijn. Er zijn momenten waarop de wil van een handjevol vrije mensen de gevestigde orde doorbreekt en nieuwe wegen opent.

Charles de Gaulle, Frans president en verzetsstrijderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.