Resultaten voor Rozemarijn van West

Introductie van Rozemarijn van West

Rozemarijn van West

Hoi, ik ben Rozemarijn. 37 jaar, sinds 7 jaar zzp-er met als rode draad gezonde voeding van grond tot mond. Ik schrijf artikelen over gezonde voeding, geef kookworkshops en ontwerp eetbare tuinen.

Gezond ZIJN

Sinds ik 7 jaar besloot eens een tijdje geen suiker meer te eten,  ben ik er achter gekomen dat gezond-zijn met veel meer te maken heeft dan alleen suiker uit je dieet schrappen. Hoe je eet, wanneer je eet, waar je eten vandaan komt, maar ook: wat je over jezelf denkt, hoe streng je bent… het heeft allemaal invloed op je levens-energie. En daar gaat het me uiteindelijk om. Dat we zo lekker in ons vel zitten dat we de energie hebben om dat te doen wat we het liefste willen met ons leven.

Kwaliteit van voeding

Op mijn eigen blog (roosgoesgreen.nl) over gezonde voeding van grond tot mond schrijf ik al ruim 5 jaar met veel plezier en passie blogs over een gezonde lifestyle, geïnspireerd door o.a. de principes van het paleo-dieet, tandarts Weston Price, raw food en de orthomoleculaire voedingsleer. Ik geloof niet dat er één waarheid is die voor iedereen geldt, maar wel dat er een aantal basisprincipes zijn die iedereen ten goede komen. En die hebben vooral te maken met de kwaliteit van de producten die je eet: uit gezonde grond, onbespoten, onbewerkt en zo verwerkt dat de voedingswaarde behouden wordt. Met veel plezier organiseer ik dan ook regelmatig kookworkshops die vooral daar over gaan: welke ingrediënten kies je en hoe kan je ze zo klaarmaken dat ze je optimaal voeden?

Naast het geven van kookworkshops maak ik ook tuinontwerpen voor eetbare tuinen, gebaseerd op de principes van permacultuur. Permacultuur is voor mij zo inspirerend omdat ook daarin het samenwerken met de natuur centraal staat.  Daarnaast start gezondheid natuurlijk bij een gezonde bodem en is het heerlijk om kruiden en fruit in je eigen achtertuin te hebben staan.

Persoonlijke ontwikkeling

Waar ik 5 jaar geleden begon met blogs over gezonde voeding ben ik inmiddels vooral gefascineerd door het totaalplaatje: hoe alles met elkaar verbonden is. En dat dus ook je overtuigingen en hoe je met emoties omgaat impact hebben op je gezondheid. Ik ben daarom een jaar geleden in een leefgemeenschap gaan wonen waar bewustzijnsontwikkeling centraal staat (www.venwoude.nl). Ik leer hier levenslessen die ik ieder kind zou gunnen over authentiek zijn, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen verlangens, in verbinding met de mensen om je heen.

Mijn droom is om samen met mijn vriend een plek te creëren waar we dagelijks kunnen experimenteren met een leven in verbondenheid met de natuur en andere mensen. Waar het gaat over creativiteit, flow, genieten, duurzaamheid, spelen en leren.
Quote

Er zijn elke dag mensen die afdwalen van de kerk en terugkeren naar God.

Lenny Bruce, Amerikaans stand-upcomedianBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.