Resultaten voor Agus Judistira

Introductie van Agus Judistira

Agus Judistira

Arjan Bos ken ik al een paar jaren omdat ik met hem soms interessante artikelen / videolinks via e-mail heb uitgewisseld, zelfs al voordat Earth-Matters er was. Daarna heb ik ook een paar jaren als vrijwilliger bij Orongo, de webwinkel, gewerkt. Dat ik nu artikelen op Earth Matters mag plaatsen, is eigenlijk een vanzelfsprekende stap. 

Vanaf vrij jong was ik niet gauw tevreden. Ik verwachtte veel meer van het leven. Vanuit dit gevoel van gemis heb ik van vroeg af aan interesse voor het zoeken naar de zin van het leven.

Ongeveer vanaf mijn 23e-24e was ik geïnteresseerd in spiritualiteit voor zelfontplooiing. Ik las dingen over (zelf-)hypnose, (spirituele-) psychologie en meditatie. Ook met dingen als I Tjing, Astrologie en Tarot ben ik wel bekend. Ik heb me twee jaar vrij intensief beziggehouden met astrologie. Ik maakte ook kennis met Rebirthing therapie, die mij van veel innerlijke spanningen wist te verlossen, waarvan ik niet wist waar ze (de spanningen) vandaan kwamen. Door de vriend van de Rebirthing therapeute maakte ik kennis met een vorm van meditatie die, voor mij althans, heel effectief is. De zaak is om je gedachten stil te krijgen en de rest is eigenlijk maar bijzaak. Voor meditatie maakte ik in het begin veel gebruik van geluidsbandjes die de hersengolven zodanig beïnvloeden dat een meditatieve staat bereiken eenvoudiger wordt (binaural beats).

Met mijn meditaties ben ik best ver gegaan, zover dat ik op drie momenten wel heel bijzondere liefdevolle Goddelijke ervaringen kreeg (zonder enige chemische of andere stimulans). Hierdoor hoefde ik niet in God te geloven, omdat ik het bewijs over zijn/haar bestaan uit persoonlijke ervaring heb gekregen. En voor iemand die in de tienerjaren voornamelijk in krijgsgeschiedenis en aanverwante zaken geïnteresseerd was, was dat toch wel een verrassende wending. Tenminste, als je het verhaal van een afstand volgde. Eigenlijk lag mijn focus op kernachtige zaken die veel dingen konden oplossen. De interesse in krijgsgeschiedenis, niet in onnodig geweld en bloedvergieten, was eigenlijk (achteraf gezien) alleen maar een verlengde van die interesse. Zo was mijn interesse in meditatie en spiritualiteit ook een verlengde van mijn focus op en zoektocht naar kernachtige oplossingen voor het wereldse lijden.

Vanaf kleins af aan voelde ik dat de politiek niet klopte. Daarom was en ben ik erg weinig geïnteresseerd in politiek. Het is naar mijn mening gewoon een poppenkast, om het maar keurig uit te drukken.

Ik wissel mijn standpunten soms in tegenovergestelde visies om een volledigere kijk op de situatie te krijgen. Dit kan voor buitenstaanders misschien soms verwarrend zijn, maar voor mij is dit belangrijk voor een holistische, gebalanceerde, en naar mijn mening zuiverder benadering van zaken.

‘A Course in Miracles’ is waarschijnljk is het belangrijkste spirituele boek dat ik gelezen heb. Het boek vertelt onder andere dat de wereld een illusie is. Tijd en ruimte is een illusie. Alles is eigenlijk één. Er is alleen maar één bewustzijn. Zo direct wordt het niet verteld, maar dat is mijn conclusie na het lezen van het boek. En het boek gaat ver en gedetailleerd in het herdefiniëren van de alledaagse begrippen en zienswijzen zodat je eigenlijk begeleid wordt om vanuit de ware éénheid te denken.

Het is voor mij een verrassing dat ik later tot de ontdekking kwam dat in de spirituele illusie er nog een illusie op materieel niveau is. We hebben dus met een dubbele illusie te maken! Wat is die andere illusie? Dat we een democratie hebben bijvoorbeeld. Dat we als menselijke ras de enige intelligente levensvorm zijn in dit melkwegstelsel. Dat de grootste wereldproblemen door ongeplande oorzaken en vergissingen ontstaan zijn. Dat de huidige economie is onstaan door marktwerking. Dat je niet meer energie uit een systeem kan halen dan wat je erin stopt. Dat zonder banken de economie niet kan draaien. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan...

Aan de kenners hoef ik het niet meer uit te leggen. Degenen die de laatste paragraaf schokkend vinden, dienen beter zelf op onderzoek uit te gaan. Geloof mij niet zomaar. Wees kritisch. Graaf diep in de artikelen die in Earth Matters staan en bepaal zelf of je denkt dat ze waar zijn of niet. De video ‘Thrive’ kan ik als een goed, betrouwbaar startpunt aanbevelen.

Ik ben dus geïnteresseerd en soms redelijk goed geïnformeerd in deze onderwerpen:

Voeding, gezondheid en geneeswijzen, Milieu/ecologie, Spiritualiteit, Zelfontplooing, Filosofie, Occultisme/esoterie, Computers/Computerwetenschappen, Complotten/Geheime operaties, Gewapende conflicten/militaire operaties, Verborgen politiek, Juridische acties/legaliteiten, Geschiedenis, Archeologie, Heilige geometrie, Vrije energie, Economie/Financiën, Intelligente buitenaardse aanwezigheid, Grenswetenschappen, Nieuws en media, Muziek, Dans, Kunst... 

Mijn streven is dat ik nog veel interessante artikelen op Earth Matters zal blijven plaatsen die de mensheid stimuleren om tot diepere inzichten en waarheden te komen.

Met vriendelijke groet,

Agus Judistira
Quote

Verander je wonden in wijsheid.

Oprah Winfrey, Amerikaans televisiepresentatriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.