Resultaten voor Indi Hondema

Introductie van Indi Hondema

Indi Hondema

Hi! Ik ben Indi Hondema, generatie 40-ers, en moeder van een heerlijk kind, net tiener! Na vele omzwervingen in andere landen, leidinggevende banen in de hotellerie en facility-services voelde ik bij terugkeer naar Friesland dat ik het onderwijs in wilde. Ik begreep niks van dat gevoel…maar dat kwam toen ik de opleiding tot Kindertolk volgde (www.fluisterkind.nl) en begon te zien wat de kinderen ons spiegelden, niet alleen thuis maar ook in het onderwijs. Dit zien, begrijpen en voelen maakte dat ik mijn missie vond, mij inzetten voor het heel maken (EN LIEVER HEEL HOUDEN!!) van onze kinderen, primair in het onderwijs.

Het was mei 2009. Ik luisterde naar een inspirerende lezing van Hans Stolp waarin hij o.a. zei hoe we in het onderwijs vergeten zijn het MENS-worden van onze kinderen voorop te stellen. Ik werd diep geraakt in een eenzaam gevoel omdat ik dat inderdaad zelf dagelijks als docent op het VO meemaakte. Vanuit een intens diep gevoel ben ik op gaan staan in de zaal en heb ik spontaan een oproep gedaan om verbinding te zoeken met leerkrachten, ouders, leerlingen, coaches, therapeuten en alle anderen die vanuit hun hart wensen dat het onderwijs weer de werkelijke behoeftes van het kind gaat behartigen. Deze oproep kreeg veel gehoor en inmiddels groeit HARTverwarmendWijs snel.

HARTverwarmendWijs is ondertussen een landelijk netwerk dat de werkelijke behoeftes van de kinderen in het huidige reguliere onderwijs wil beHARTigen. Het netwerk verbindt mensen die voelen dat het eigenlijk zo niet langer kan en het onderwijs in deze tijd ‘op’ is. Ouders, leerkrachten, coaches, therapeuten en anderen die met kinderen & jongeren van 0 t/m 18 jaar werken of leven, ontmoeten elkaar binnen dit netwerk om ideeën uit te wisselen, elkaar te steunen, inspiratie te vinden of te geven, tot actie over te gaan, een statement neer te zetten, een HARTverwarmend ‘inspectie’label op te bouwen, hun verhaal kwijt te kunnen, een reden te vinden om door te zetten, verbinding te vinden met gelijkgestemden, kracht te vinden het ‘anders’ te gaan en mogen doen en nog veel meer.

HARTverwarmendWijs is van ons allemaal! Het is een organische beweging, dwz het ontwikkelt zich volledig afhankelijk van de bijdragen van de deelgenoten zoals deze komen. Alle leden werken samen mee aan het heel maken (en liever heel houden) van onze kinderen door hun boodschappen te verstaan en daar naar te handelen. We willen ons sterk maken, onze kennis delen en onze verlangens vervullen om in het onderwijs van onze kinderen de weg naar menswording voorop te laten staan. Ieder doet dat op zijn/haar eigen manier. Aansluiting  bij ons landelijke netwerk is  vrijblijvend en hiermee groeit HARTverwarmendWijs tot de kritische massa die nodig is om dit doel te bereiken met elkaar! Je neemt zoveel aandeel als bij jou past!

Ik wens ons allemaal toe dat we vanuit de verbindingen die we hier leggen op weg gaan naar werkelijk onderwijs (het ont-dekken van je kwaliteiten en deze kunnen leven) met een groot HART!
Quote

Ik weet niet wat ik aan moet met moraal, het enige wat ik weet is wat goed voelt.

Brad Pitt, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.