Resultaten voor Eveline Peters

Introductie van Eveline Peters

Eveline Peters

Wat ben ik ontzettend blij dat ik hier bij earth-matters terecht ben gekomen en met open armen ben ontvangen! Enerzijds sta ik nog relatief aan het begin van een proces van bewustwording maar anderzijds ben ik er eigenlijk al mijn hele leven mee bezig. Nieuw voor me is in ieder geval het gevoel dat ik er niet alleen in sta en kan proberen iets voor anderen te betekenen.  Bedankt voor deze kans!

Ik ben ten midden van dieren en natuur opgegroeid en er was veel aandacht thuis voor gezond eten en voor een leven zonder teveel materiële luxe. Toch was ik thuis en op school niet altijd even gelukkig. Als kind vond ik het moeilijk te begrijpen waarom mensen zo vervelend tegen elkaar doen terwijl ik aanvoelde dat ze elkaar eigenlijk juist heel hard nodig hebben. Tegelijkerijd voelde ik me machteloos om er iets aan te veranderen, daar was ik veel te verlegen voor, en ik was tenslotte ‘nog maar een kind’. 

Op mijn achttiende besloot ik psychologie te gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ik heb mijn bachelor afgerond maar veel wijzer ben ik er niet van geworden. Ik kreeg het gevoel dat de mens werd gereduceerd tot statistieken. In de experimentel psychologie worden variabelen gemanipuleerd om dan te kijken of het gedrag van de mens (oftwel testsubjecten) in significante mate verandert. Het placebo effect is daarbij een teken van een mislukt experiment, omdat er dan niks bewezen zou worden. Destijds had ik enkel een vaag gevoel dat ik niet in staat zou zijn op basis van dit soort onderzoek mensen te helpen. Nu klinkt het me ronduit belachelijk in de oren dat men ervan overtuigd is dat de mens op die manier kan worden doorgrond, of zelfs maar benaderd, en dat men in staat is het placebo effect compleet te negeren. Oja, en extraversie is gezonder dan introversie! Toen ging er ook een alarmbel af.

Momenteel (2012) ben ik mijn master in de sociale en culturele antropologie aan het afronden. In deze studie is er wel ruimte voor creativiteit en inzicht. Ik heb veel geleerd over het kolonialisme, over Africa (het specialisme aan de KU Leuven), en over machtsrelaties in de wereld (vooral historisch tussen het Westen en ‘de rest’, helaas niet wat betreft Rockefellers en Rothchilds). Toch mis ik een vorm van concreet engagement van de antropologen met de huidige wereldproblematiek. Mijn paper over Vandana Shiva werd beoordeeld als te activistisch. Ik zou het willen omdraaien, antropologen zijn te weinig activistisch. Op het officiële nieuws ben ik ook al enige tijd afgeknapt dus ben ik op internet op zoek gegaan naar alternatieven en ben zo terecht gekomen bij David Icke, Zeitgeist, Alex Jones, project Camelot, David Wilcock, en earth-matters. Zoals jullie weten is deze reis niet altijd rooskleurig, maar op de één of andere manier was er geen weg terug. Op den duur merkte ik dat ik dichter bij mezelf kwam, dichter bij de waarheid, dichter bij mijn ziel, dichter bij de aarde, dichter bij het leven zelf. Nu snap ik al bijna niet meer hoe we onszelf kunnen toelaten zo ver verwijderd te raken van dit alles en ik wens het iedereen toe om deze verbinding weer te gaan ervaren.

Reacties op artikels zijn meer dan welkom: [email protected]

En aangezien ik op een punt ben in mijn leven waarin alle mogelijkheden nog open liggen ben ik ook in voor allerlei spannende nieuwe projecten die collega’s en lezers aan het opzetten zijn! Een leven lang blijven schrijven voor een klein academische kringetje zie ik niet zitten, vandaar dat ik op zoek ben naar alternatieven.
Quote

I never know what the next lesson is going to be, because we’re not supposed to know; we’re supposed to trust ourselves to discover it.

-- Melody BeattieBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.