Resultaten voor Dick Nijssen

Introductie van Dick Nijssen

Dick Nijssen

Het sterven van mijn vader toen ik 13 jaar oud was, stortte mij in een crisis over de zin van het leven. Pas toen ik op mijn 20ste leerde mediteren begon alles in mijn leven weer op zijn plek te vallen. Mijn worsteling met de grote levensvragen transformeerde zich in een levenswijze waarin ik mijn spirituele ontwikkeling centraal stelde. Ik ging regelmatig mediteren en mij steeds beter voelen.
 
Na mijn opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijze en de start van een homeopatiepraktijk kwam in 1986 Reiki op mijn pad. Als een van de eerste Reiki Masters van Nederland toerde ik jarenlang door het land om overal Reiki cursussen te geven. Geraakt door de helende effectiviteit van het Innerlijk Kind werk begon ik in 1990 ook Innerlijk Kind weekenden aan te bieden. Dat mondde uit in een eigen therapeutische school waarin ik 10 jaar lang mensen heb opgeleid op mijn eigen centrum (www.helioscentrum.nl).

In de workshops die ik daar geef, focus ik op het aanreiken van processen en technieken die de deelnemers dichter brengen bij wie ze werkelijk zijn. Als mensen dieper thuis komen in zichzelf krijgt het leven weer de oorspronkelijke magie en glans terug die we allemaal als kind ooit ervaren hebben. In mijn workshops proeven we daar met name van als we diepere, energetische dimensies van onszelf weer tot leven brengen. Of dat nu via reiki, qigong of tantra gebeurt, ik zie altijd dat de liefde en vreugde die we allemaal in ons hebben weer spontaan gaat stromen. Zo wordt elke workshop een feest van dichter bij onszelf en bij elkaar komen in vreugdevolle ont-moeting.
Ikzelf voel mij elke dag weer dankbaar dat ik juist die dingen waar het werkelijk om gaat, en die je niet op school leert, mag aanreiken aan zoveel mensen. Daarbij ervaar ik dat mijn werk zowel mijn spirituele weg als mijn hobby is en dat ik leef in een liefdevol universum. Wat wil een mens nog meer! 

Verder ben ik de auteur van de Inzichtkaarten, waarvan er alleen al in Nederland zo'n 200.00 kaartensets zijn verkocht en die nu ook als apps te downloaden zijn. Andere kaartensets die ik schreef zijn de Vandaagkaarten, de Vandaagkaarten voor kinderen en de Tantrische Liefdeskaarten.
Quote

Vriendschap met onszelf is van het hoogste belang, want zonder dat kan men geen vrienden zijn met wie dan ook ter wereld.

Eleanor Roosevelt, Amerikaans First LadyBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.