Resultaten voor Herman Damveld

Introductie van Herman Damveld

Herman Damveld

Leeft duurzaam; is zelfstandig onderzoeker en publicist over energie (o.a. bij LAKA). Daarnaast zit hij in de Raad van advies van Co2ntramine.

Al vele jaren laat ik in de praktijk zien dat zo duurzaam mogelijk leven heel fijn, gezond en plezierig is. Voor zover dit een project is, is mijn manier van leven een project.

Ik woon in een goed geïsoleerd huis en heb zonnepanelen op dak die meer stroom produceren dan ik verbruik. Ik schrijf en informeer hierover onder meer aan mensen in de buurt, dat er mede oorzaak van is dat er meer zonnepanelen in de buurt zijn en komen. Als vegetariër die veel biologisch waren uit de omgeving koopt, draag ik ook bij aan een geringe ecologisch voetafdruk. Daarnaast geef ik in woord en daad aan dat het hudige energiebeleid niet duurzaam is: vanaf 1976 laat ik zien dat kernenergie en opslag van kernafval niet de goede keuze is. De afglopen jaren is daar de illusie van de opslag van CO2 bijgekomen, hetgeen mij door sommige milieuorganisaties niet in dank is afgenomen. In mijn dagelijks leven laat ik zien dat duurzaam leven juist niet somber, maar heel leuk en plezierig is. 
Quote

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

Aldous Huxley, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.