Het mysterie van mount Kailash | Video

mount Kailash

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9516
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Palmira

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Inspiratie, Lezersbrieven

(Larisa Jevsjoekova) Daar waar de hemel versmelt met de aarde en besneeuwde bergtoppen zweven in de wolken bevindt zich één van de meest mysterieuze bergen in de wereld: mount Kailash. De berg (ong. 6700 m hoog) ligt in het West-Tibet bij het Manasarowar meer en het Rakshastal meer. Vanaf deze berg ontspringen de vier langste rivieren van Azië: de Indus, de Sutlej, de Brahmapoetra en de Ghaghara (een zijrivier van Ganges).

Kailash heeft de vorm van een piramide waarvan de zijden nauwkeurig naar de vier windrichtingen wijzen. Twee van zijn zijden zijn iets naar binnen gebogen, andere twee iets naar buiten. Elke zij heeft eigen karakter en energie. Zo heeft Kailash vier gezichten: South face, West face, East face en North face. 

Vanwege zijn heiligheid mag Kailash niet worden beklommen. Er zijn wel pogingen geweest om de berg te beklimmen, maar tot nu toe is dat niet gelukt. Kailash laat zich niet beklimmen. In verschillende interviews beschrijven Russische beklimmers hoe ze Kailash ervoeren toen ze dicht bij de berg kwamen in de poging om de top te bereiken. Op een bepaalde afstand vóór de berg loop je tegen onzichtbare grens. Je ervaart fysiek sterk geconcentreerde energie. Het lijkt alsof de lucht veel dichter wordt. Daardoorheen gekomen word je overspoeld met een gevoel dat op gelukzaligheid lijkt. Gedachten worden anders, er komen veel nieuwe inzichten, maar met name ervaar je onbekende krachtige emoties. Je waarneming wordt anders en daaruit groeit een diep besef dat het geen zin heeft om Kailash te beklimmen. Je wilt niet verder bewegen en wilt nog even deze nieuwe toestand blijven ervaren.

 

Iedereen van de expeditie ervoer het in zijn eigen ruimte en langzaam keerden de beklimmers één voor één terug naar de onzichtbare grens. Zodra ze de grens overstaken waren ze allemaal verbaasd over hun beslissing om toch niet met het beklimmen door te gaan na maanden voorbereiding. Een ander verhaal van meer dan 20 jaar geleden gaat over twee Engelstalige beklimmers die de weg kwijt waren en na weken rondlopen in de bewonen wereld terugkwamen en binnen enkele jaren heel oud zijn geworden en stierven van oudendom.

De ijskoepel van de top van Kailash lijkt op een enorm kristal dat boven kleinere bergen (van ong. 5000 m hoog) steekt en samen met de rivieren en meren de Kailash mandala vormt. De omgeving is indrukwekkend door haar symmetrie aan de ene kant en verscheidenheid van bergvormen aan de andere kant. Sommige bergen hebben een strakke piramide vorm en andere hebben meer organische afgeronde lijnen en lijken soms op gigantische dieren of wezens die al eeuwen Kailash bewaken, de bergen zitten vol met coderingen en tekens.

Maar het grootste mysterie zijn de zogenaamde stenen tijdspiegels, enorme rotsen met een glad gebogen oppervlak. De spiegel "Het huis van een gelukkige steen" is bijvoorbeeld 800 meter hoog.

Naar verluid verandert het systeem van deze spiegels de stroom van tijd. Er zijn plaatsen in de omgeving waar tijd zich versneld of vertraagd. "Tijd" is een energie die zich kan concentreren en verspreiden. Net als bij de werking van een parabool antenne wordt het signaal gereflecteerd door de oppervlakte en vervolgens komen alle signalen in één focus punt bij elkaar. In dat focus punt gedragen zich ruimte en tijd anders dan normaal. 

De Russische wetenschaper Ernst Muldashev (die met zijn expeditie meerdere keren bij de Kailash is geweest) en andere onderzoekers beweren dat die stenen tijdspiegels vergelijkbaar zijn met die van de astrofysicus Nikolai Kozyrev, maar dan veel groter.

Het Kozyrev-systeem is een soort manshoge gebogen aluminium spiraal waarbinnen een mens plaats kan nemen. De experimenten van de Russische wetenschappers zijn uitgevoerd in de jaren 90 en zijn bekend door hun verbluffende resultaten. In de spiegel van Kozyrev was het mogelijk om zuiver mentale informatie te ontvangen uit andere gebieden van aarde en andere realiteiten. Gebaseerd op de resultaten van alle experimenten, verliep de tijd binnen deze structuur veel sneller dan normaal. Daarnaast bleek dat met dit spiegelsysteem mensen op afstand gedachten kunnen uitwisselen. Hoe dan ook, de experimenten op mensen waren als gevaarlijk gezien en door Sovjet autoriteiten beëindigd.

Tot kort geleden was de Kailash alleen maar toegankelijk voor pelgrims die de heilige pelgrimsroute (door Tibetanen kora genoemd) om de Kailash heen liepen. De trektocht rond Mount Kailash is de heiligste van de te maken pelgrimstochten in Tibet. De kora is 53 km lang en bevind zich boven 4500 m. Het hoogste punt van de trektocht is de Dorma La pas – 5650 m hoog.

Mooi nieuws is dat Kaillash steeds toegankelijker wordt. Tegenwoordig worden ook toeristen tot de route toegelaten. Zo ben ik in augustus 2017 met een groep van 18 mensen naar deze bijzondere omgeving gereisd en om de mount Kailash heen gelopen. Dan kun je alle kanten van Kailash en de bergen in zijn omgeving goed waarnemen. De trektocht was heel intensief niet alleen fysiek maar ook qua energie en informatie die je daar bewust en onbewust opneemt. Alleen het feit dat je tussen 4500 m en 5600 m verblijft vraagt veel aanpassingen en overgave.

We hadden veel “geluk” met het weer: alle weervoorspellingen rond Kailash voor 3 dagen lopen (alle dagen regen) waren “overgeschreven”. Geen regen tijdens de trektocht, en Kailash verwelkomde ons en liet zich in volle glorie zien. Prachtig om je eigen creatie kracht op zo’n manier te ervaren. En als een afscheid van ons: een enorme regenboog uit het meer bij het verlaten van de omgeving van Kailash.

De aarde is een bewust intelligent wezen. Er zijn krachtplekken op aarde waar haar bewustzijn sterk voelbaar is. En de omgeving van Kailash is de belangrijke krachtplek. Sterke emotionele velden van de aarde vloeien in elkaar en komen hier tot uitdrukking.

Als je daar bent word je meegenomen in deze bijzondere energie. Ik was diep geraakt door het bewustzijn van de aarde. Ik voelde mijn hart enorm groot en actief, alle waarneming en communicatie verliepen via mijn hart. Naar mijn mening komt thuis voelen op een bepaalde plek voort uit de waarneming van oorspronkelijke broncodes. Daar waar je bewustzijn de broncodes herkent voel je je thuis. Ik voelde me enorm thuis bij Kailash ondanks de fysieke inspanning, de ijle lucht en de flinke hoogte.

Er is observatie en vrije waarneming (directe waarneming van een mens, als een krachtwezen) van de krachtplekken hard nodig voor het herstel van onze planeet. Dit vooral voor plekken waar een verbod van regeringen of geloof op ligt. Kracht ontmoet kracht, volledig gelijkwaardig.

Door de waarneming vanuit het oorspronkelijke krachtveld wordt informatie teruggezet in de kronieken van de aarde. Alleen dan vindt er zuivere uitwisseling van informatie en energie plaats tussen mens en aarde. Daardoor is een enorme upgrade van je lichaam mogelijk, mits je ervoor open staat. Veel mensen, die in dit gebied geweest zijn, spreken over herstel van hun fysieke gezondheid, nieuwe inzichten en transformatie.

Wat nog meer in mij opkwam: het is een enorm communicatie systeem tussen werelden, voelbare aanwezigheid van oorspronkelijk veld, inlogcodes en kosmisch bewustzijn.

De ervaring was voor mij zo puur en zuiver dat ik het steeds een uitdaging vind om te verwoorden wat ik daar gevoeld en gezien heb. Daarom heb ik een film gemaakt waar ik de krachtige emotionele energie van die plek probeer weer te geven. Vaak kunnen beelden en muziek dat beter uitdrukken dan woorden.

Beste lezer, ik wil je graag meenemen naar de bijzondere plek via mijn eigen ervaring. De film begint bij het Manasarowar meer dat op 4500 m hoogte ligt, één van de hoogste zoetwater meren ter wereld. De muziek die de sfeer van de omgeving zo prachtig weergeeft is gemaakt door Chris Hinze en heet ook “Mount Kailash”.

Warme groet,

Larisa Jevsjokova

Email: [email protected]

Bron: Larisa Jevsjoekova 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ondanks alles geloof ik in de innerlijke goedheid van de mens.

Anne FrankBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.