Congres: De oorspronkelijke kracht van de mens uitgedrukt in kunst door Martijn van Staveren

Thuis

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4209
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Lezersbrieven

“Hoe mooi zou het zijn om de Oorspronkelijke kracht van de Mens uitgedrukt te zien? Martijn van Staveren gaat in het voorjaar van 2017 een congres over kunst organiseren. Kunst die er op gericht is de oorspronkelijke kracht van de Mens tot uitdrukking te brengen en de verbinding van de Mens met de aarde en andere dimensies te laten zien.

Dit zalwaarschijnlijk eind maart, in het midden van het land plaats vinden. Martijn zal op het congres zelf spreken. Daarnaast wil hij een aantal kunstwerken exposeren om te laten zien hoe mooi, groot en veelvormig de kracht van de mens kan zijn. Door ons observatievermogen samen hierop te richten, helpen we allemaal om beweging te brengen in de Matrix en ons te verbinden met het Krachtveld van Creatie.

Martijn zal een aantal zelfgekozen schilderijen in uitvergrote vorm tentoonstellen op het podium. Daarnaast is er een project “Verlichte portretten”, ruimtelijke uitbeeldingen van de essentie van de mens, die in de zaal aan wandborden worden getoond.

Zou je willen meedoen als kunstenaar? Klik hier voor het deelnemersformulier.

Het project Verlichte portretten gaat om ruimtelijke beelden met daarin opgenomen een of andere vorm van verlichting. Uitgangspunt bij het maken is de vraag, gesteld vanuit je hart: “Wie ben ik als mens? Wat is mijn essentiële energie, van mijzelf of van een ander? Hoe zie ik zelf de essentiële energie van de mens, bekeken vanuit de kracht van mijn hart. Als ik mijn handen zou laten gaan vanuit de kracht van mijn hart, tot welke uitbeelding zou ik dan kunnen komen?”

In de beelden is een of andere vorm van verlichting opgenomen. De gedachte erachter is dat elk mens vanuit zijn of haar hart al in contact staat met een oorspronkelijke kracht van zijn eigen autonomie, de kracht van creatie die verlichting brengt. De gemaakte portretten hoeven geen werkelijk portret te zijn, omdat het immers gaat om de energie van een mens die tot uitdrukking gebracht wordt. Je kunt symbolen of associaties of abstracties naar eigen keuze gebruiken.

Voor deze tentoonstelling zoeken we een vijftal kunstenaars. Het project is toegankelijk voor alle mensen met ervaring in het maken van ruimtelijk werk, die denken dat ze iets kunnen bijdragen aan dit thema.

Bron: Catharina Nieuwenhout | H-Artconnectie


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Zorg voor de wereld is wat overblijft na zorg voor jezelf.

George Bernad Shaw, Iers toneelschrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.