Lezersbrief: Een goede relatie met het fysieke lichaam

Lichaam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4246
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Lezersbrieven, Crowd Power

Op de oproep voor Crowd Power 17 met het thema fysieke gezondheid deelde Lietje Perizonius een aantal inzichten met ons over de waarde van een goede relatie met je fysieke lichaam en het punt waarop genezing vaak plaatsvindt. 

Omdat het te lang is om in de uitzending te behandelen en we het toch graag willen delen, hebben we het hier als lezersbief geplaatst.


(Lietje Perizonius) In mijn lange reis met en langs de cliënten die ik in de afgelopen 28 jaar heb meegemaakt, werd het mij duidelijk dat een van de ingangen naar de Essentie, de Onbevangene, de Oorspronkelijke, het fysieke lichaam is. En dat de weg naar de quantum sprong die via de Onbevangene naar Onvoorwaardelijke Liefde en Schone Kracht leidt, vaak plaatsvindt in samenwerking met het fysieke lichaam.

De ervaring leert dat mensen als eerste meestal strategische methoden inzetten om te krijgen wat ze willen. Zoals pleasen, voldoen aan verwachtingen, ‘attent’ zijn, vriendschappen ‘onderhouden’, betalen, uitnodigen, loyaal zijn. En als dat allemaal niet werkt, het tegendeel: veroordelen, aanvallen / verdedigen, trekken / duwen, hou me vast / laat me los doen. 

Het blijkt enorm verhelderend een kijkje te nemen in de relatie die de persoon heeft met zijn lichaam. Martijn zei in Crowd Power 16 dat het lichaam ons ‘eigendom’ is. Ik noem het graag ons 3D-voertuig. 
Er zijn verschillende perspectieven, afhankelijk van met welk beeld van jezelf je je in het moment identificeert.  Dat bepaalt je ‘stand-punt’, het punt waarvandaan je waarneemt. 
De een zegt, ‘ik woon in mijn lichaam’. Een ander, ‘ik ben mijn lichaam’. Weer een ander, ‘ik heb een lichaam’ en ‘mijn lichaam zit in mij’.  

Als ik vraag naar hoe de persoon zijn relatie met zijn lichaam ervaart, is dat niet altijd meteen helder. 
Als ik dan twee stoelen tegenover elkaar zet, de ene voor de persoon, de andere voor zijn lichaam, en die beiden een gesprek laat voeren, laat de kwaliteit van de relatie zich meteen zien.

Als ik dan - door deel te nemen aan het gesprek - de stem van het lichaam uitgebreid ondervraag en aan het woord laat, blijkt al snel dat het lichaam de taak op zich genomen heeft de Onbevangene (vaak het ‘kwetsbare kind’ genoemd) te beschermen als de persoon zelf dat onvoldoende doet. Uiteindelijk door een soort ‘noodvlag’ te hijsen en de een of andere kwaal toegang te verlenen.

Let wel, de persoon de schuld geven van het hebben van een kwaal, vind ik misdadig. Je ergens niet bewust van zijn, is wel jammer, maar het is niet laakbaar. Wat je niet weet, weet je niet… 
Maar, kijken naar de voordelen van de kwaal, kan wel veel onthullen over tot dan toe nog onbewuste drijfveren en onbevredigde vaak diep weggestopte behoeften. Zoals bijvoorbeeld: de behoefte aan Andere Voeding, Schone Rust, Schone Liefde, voor opgekomen worden door Schone Kracht, Totale Acceptatie, ‘Veilige Vrije Uitloop’. Het zijn vaak dezelfde wensen en behoeften als die van de Onbevangene.

Uit wat het lichaam zegt, blijkt vaak direct dat het zich maar heel minimaal echt gehoord voelt door de persoon. In zijn wens over minder of meer eten, anders eten, meer rust, meer of minder slaap, voelt het zich vaak stelselmatig genegeerd. De persoon, die tegenover hem zit, van wie hij het lichaam is, wordt erdoor geraakt. Hij beseft dat hij zijn lichaam als slaaf behandeld heeft, dat hij zelf een meer of minder verlichte slavendrijver was. Hij ziet in dat vriendschappelijke liefdevolle omgang de relatie kan verbeteren. In de relatie met zijn lichaam zal hij weliswaar de ‘baas’ blijven, degene die bepaalt. Toch weet hij dat dat maar tot op zekere hoogte zo is. Als hij de wensen van het lichaam al te zeer negeert, gaat dat mogelijk ‘opspelen’.

Het lichaam komt er meestal tijdens het gesprek met zijn ‘baas’ pas achter dat het, door het niet langer effectief bestrijden van een zich aandienende kwaal, in feite bezig is geweest de persoon te helpen in contact te komen met de Onbevangene, de Oorspronkelijke, met het ‘kwetsbare kind’. 
De genezing begint vaak op het moment dat dat besef bij de persoon begint te dagen. Doordat hij de bewogenheid en de betrokkenheid van het lichaam bij de diepste behoeften van dit deel van hem ervaart, gaat de persoon inzien dat een betere relatie met zijn lichaam essentieel is, niet allen voor zijn fysieke gezondheid, maar vooral voor zijn geestelijke, psychische, spirituele gezondheid.
Een goede relatie met het fysieke lichaam is een van de wegen naar een schoner Zijn. Naar Onvoorwaardelijke Liefde en Schone Kracht.

Dit holodeck vraagt om een goede relatie met het lichaam.

Lietje Perizonius

Dr. Koomansstraat 39
1391XA Abcoude
www.arc-en-ciel.nl
tel 0294-287218 
Zie voor meer  www.voicedialogue.nl (vanaf het kopje De voor- en nadelen van ziek zijn)

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De weerstand tegen onplezierige situaties is de wortel van lijden

Ram DassBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.