Lezersbrief: Is wat jullie doen alleen bestemd voor mensen met geld?

Pas op!

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4768
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Lezersbrieven

(Earth Matters) Als we evenementen organiseren krijgen we soms de vraag waarom mensen met een uitkering het niet bij kunnen wonen, of we alleen voor mensen met geld dingen organiseren. Recent gebeurde dat weer en heb ik besloten om daar volledig open op te antwoorden.

Op deze plek deel ik dat geanonimiseerd en integraal met jullie. Ik geef daarmee een kijkje achter de schermen, zodat je kunt zien hoe we opereren en wat onze beweegredenen zijn.


Geachte lieve mensen,
 
Jullie doen heel goed werk, laat ik dat voorop stellen.
 
Vind het alleen jammer als je in de bijstand en/of AOW zit (wat wel voor veel mensen geld) een hoge tarief word berekend. Heb het over de dagen met Martijn van Staveren waar ik groot fan van ben. Het betekent eigenlijk voor mij dat ik moet afhaken wegens geld gebrek. Geloof niet dat het grote nieuws wat hij brengt alleen bestemd is voor mensen met geld…toch? Vind dat jammer. Begrijp wel dat iets geld kost… maar toch…
 
[...]
 

Hoi [...],

Je raakt me wel met je vraag. 

Wij doen heel veel wat geld kost en stellen dat allemaal gratis ter beschikking. Ik heb er privé, naast alle uren en het opgeven van een zeer goed betaalde baan, vele tienduizenden euro's inzitten. Al 6 jaar lang is er dagelijks een gratis nieuwsbrief. De Crowd Power uitzendingen met Martijn zijn zelfs live gratis en daarin wordt onnoemelijk veel kennis vrijgegeven. Er moet toch benzine in de auto, gebeld worden, de huur van de studio en het kantoor betaald etc. Als er dan ergens geld voor wordt gevraagd omdat ik geen uitkering krijg en toch mijn kinderen te eten wil geven, dan doen we ineens vooral dingen voor mensen met geld? 

De educatiedagen van Martijn, daar hebben wij overigens niets mee te maken. Maar wij organiseren ook dingen die geld kosten. 
 
Als we geen geld hadden, dan konden we de tent sluiten. Dan kon ik dit mailtje niet typen op deze computer en in dit pand. Dan was er geen gratis nieuwsbrief, noch een website als deze. 
 
Als je geen geld hebt om zulke dagen te betalen zou je andere manieren kunnen bedenken hoe je dat mee kunt maken als het belangrijk voor je is. Ik heb mensen ongelofelijk inventieve dingen zien doen zonder geld. Ik heb zelf ook best een tijd in die positie gezetten. Sterker nog, ik ben zelf zwerver geweest. Als je echt wilt is alles bereikbaar, maar niet door mailtjes te sturen met teksten als deze: 
 
> Geloof niet dat het grote nieuws wat hij brengt alleen bestemd is voor mensen met geld…toch? 
 
Ik voel me niet aangesproken, wel geïrriteerd, er is namelijk 100% inzet van alle kanten om dat te bewerkstelligen. Ik zou willen dat ik de garantie van een inkomen van een AOWer had. Vorig jaar heb ik zelf nog niet de helft van wat een uitkeringsgerechtigde krijgt, verdient en daar maak ik (met plezier) veel meer uren voor dan 40 per week. Dat geldt voor vele medewerkers bij ons en ook bij velen in deze bewustwordingsbranche. Je hebt geen realistisch beeld en ik hoop dat een beetje bij geschaafd te hebben. 
 
Ik hoop dat je kunt blijven genieten van alles wat we gratis ter beschikking stellen en zou een reactie op deze mail op prijs stellen. 
 
Hartelijke groet,
 
Arjan Bos
 

 
Beste Arjan,
 
Ik denk dat ik mijn vraag aan de verkeerde persoon gesteld heb.
 
Koppelde Martijn aan jullie club… Begrijp van jou dat dat niet zo is… mijn excuses. Jullie doen sowieso heel goed werk. Ondanks dat ik zeker begrijpt dat alles geld kost moet ik gezien de workshops die Martijn geeft door het land toch afhaken gewoon om dat ik het niet kan betalen en dat vind ik jammer. Ik ben je diep dankbaar dat ik via jullie toch nog de live-uitzendingen van Martijn mag volgen. Het nieuws wat hij brengt is er voor iedereen en zeer belangrijk.

Ik beloof jou hierbij dat ik regelmatig wat geld zal overmaken... zal niet veel zijn… maar toch
Het spijt mij vreselijk dat jij je rot voelde om mijn vraag… Achteraf heb ik een verkeerde connectie gemaakt.
 
Blijf aub het goede werk doen,
 
[...]
 
PS maak maandelijks 5 euro over
 

 
Je antwoord raakt me weer [...]. Nu bijna met tranen in mijn ogen van ontroering ;-) 
 
Mijn geïrriteerdheid heeft me vooral hernieuwd doen voelen dat ik voor mezelf het juiste doe, om mijn waarheid te spreken en daar kracht uit te halen. Dat was echt meer dan prima, dus voel je zeker niet rot. 
 
Jouw antwoord is een groot cadeau. Met veel dankbaarheid, waardering en bewondering ontvang ik je genereuze gift. 
 
Ik wens je toe dat je vandaag een TOPdag hebt en ook een keer het plezier en de inspiratie mag beleven van een educatiedag met Martijn. Als jij dat belsist, dan gaat het gebeuren.  
 
En graag tot vanavond in de uitzending
 
Hartegroet,
 
Arjan
 
 

 
Vind je ons werk belangrijk en draag je graag iets bij? Dat kan op verschillende manieren:

Support Earth Matters door de studio compleet te maken:

Om goede programma's in de studio te kunnen maken is er een behoorlijke hoeveelheid kostbare apparatuur nodig. We hebben daar al een gedeelte van in huis met dank aan onze supporters! Dit is wat we nog nodig hebben:

 • 2 statieven € 400
 • Decorwand € 1.000
 • Mobiele ledverlichting € 1.500
 • Beveiliging studio/regie € 2.000
 • Gordijnen studio € 500
 • 5 dasspeld microfoons € 3.500
 • Microfoons publiek € 1.500
 • Trussen + verlichting studio € 1.500
 • 5 Bureaustoelen € 300
 • Computer voor montage € 1.500
 • Final Cut Pro € 300
 • 2 Microfoons voor buitencamera € 1.000
 • Overige aankleding studio € 1.000

Totaal: € 16.000,-

Sinds 27 november is er € 3.190 gedoneerd, het nog te crowdfunden bedrag is € € 12.810,-.

Jouw eenmalige support is nodig om het te realiseren, mogen we op je rekenen? 

Klik op de link van het bedrag van je keuze en kies een van de betalingsmethoden:

Zelf overmaken kan ook:

Je kunt het ook zelf overmaken op bankrekening 19.85.18.331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. (IBAN NL79TRIO0198518331)

 


Support Earth Matters, word Earth Crew!

 

In haar bijna 10-jarig bestaan heeft Earth Matters miljoenen mensen bereikt met onafhankelijk en bewustmakend nieuws. Door de duizenden artikelen, events en video's die we gepubliceerd hebben, zijn vele ogen geopend, diverse bewuste bedrijven ontstaan en vooral heel veel harten geraakt.

Om dat te kunnen blijven doen, nodigen we je uit om ons te sponsoren door lid te worden: Earth Crew. Het lidmaatschap van € 5,- per maand kun je ten allen tijde weer opzeggen en geeft de volgende voordelen:

 1. 1 x per jaar gratis toegang tot een uitzending in de studio in Haren
 2. 1 x per jaar een exclusief Earth Crew Webinar met een topspreker over een actueel onderwerp
 3. 1 x per jaar een insider Earth Crew Webinar waarbij je mee kunt denken over onze strategie en koers. We laten ons graag inspireren door onze supporters! 

Je kunt ook gratis lid worden: Earth Friend. Je krijgt dan de nieuwsbrief dagelijks of wekelijks gratis toegestuurd.

Jouw support is onmisbaar en we hopen dat je ons wilt ondersteunen door lid te worden:


Ja, ik word Earth Crew

Per machtiging

Voornaam
Achternaam
Plaats
E-mailadres
Rekeningnummer (IBAN)
Bedrag per maand  €5,-
Ik machtig stichting Earth Matters hierbij tot wederopzegging om bovenstaand bedrag van mijn bankrekening af te schrijven.

Maandelijks via Paypal

Earth Matters donaties

Geen lid worden, maar wel eenmalig ondersteunen?

Klik op de link van het bedrag van je keuze: onze dank is reuze!

Zelf overmaken kan ook:

Je kunt het ook zelf overmaken op bankrekening 19.85.18.331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. (IBAN NL79TRIO0198518331)


Stichting Earth Matters

Postadres:

Postbus 835
9700 AV Groningen

Bezoekadres:

Kerklaan 30 B
Haren

Tel: 088-7775444

KvK:                02091407
Triodos            19.85.18.331


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik dacht dat ik, als ik het maar vaak genoeg zei, de wereld ervan kon overtuigen dat ik werkelijk de grootste was.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.