24 juli - 1 augustus | Epen | Silent Meditation Retreat

Sahajananda

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6712
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hridaya-yoga.org

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Bewustzijn, Meditatie

(Agenda-item | Hidraya-yoga.org) The Hridaya Retreat, for the Revelation of the Spiritual Heart, is a unique immersion that facilitates the awareness of our real and essential nature, the supreme and divine Self, atman. Through an artful integration of meditation and yoga techniques, we address broad aspects of the Spiritual Heart from various traditions including esoteric Christianity, Sufism, and Kashmir Shaivism.

The Spiritual Heart is the “meeting place” for those who wish to relate to life in a sacred manner. Through exploring our inner universe and the mysteries of the heart, this retreat aims to bring inner peace, love, joy and happiness as well as a profound understanding of our true nature, into daily life. No previous meditation or yoga experience is necessary as this retreat is designed for beginner and advanced meditators alike.

Hidraya-yoga.org logo


(Trinette Ermans) 24 juli komt mijn favoriete meditatieleraar Sahajananda naar Nederland. Vandaag ga ik mijn uiterste best doen om je mee te krijgen naar deze retraite.

Waarom?
Omdat zijn retraites heel bijzonder zijn. Sahajananda is een heel warm persoon, die je het gevoel kan geven dat hij je tijdens de meditaties continu in de gaten houdt. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Vooral op momenten dat je het even zwaar hebt. Op momenten dat het goed gaat, voel je je extra vervuld met gevoelens van geluk en liefde. Hij weet een sfeer te creëren waarbij de gehele groep gaandeweg in een steeds diepere meditatie komt. En dit geldt voor zowel beginners als geoefende mediteerders.

Ben van Duin, een goede vriend en collega yogadocent, heeft Sahajananda uitgenodigd en schrijft het volgende over hem: "De eerste keer dat ik met Sahajananda mediteerde voelde ik direct dat zijn energie iets anders had. Ik ging naar een meer diepe en solide meditatie dan ooit tevoren. Ik hoorde dat sommige leraren deze kwaliteit hebben, maar totdat ik met hem had gemediteerd, had ik dit nog nooit zo ervaren. Na deze ervaring mediteerde ik zo vaak met hem als ik kon. Gewoonlijk was dit iedere morgen voordat de dag eigenlijk was begonnen. Mijn dagen begonnen dan met een diepe, kalme en liefhebbende 'touch'."

Saskia Grootegoed, een goede vriendin en collega yogadocent, beschrijft Sashajananda als volgt: "Ik heb Sahajananda leren kennen in Thailand, waar ik een aantal meditatielessen bij hem volgde. Wat maakt hem zo bijzonder? Zijn energie en uitstraling. Niet tastbaar? Tot je hem ontmoet. Sahajananda brengt intense rust maar ook vrolijkheid en lichtheid in zijn meditatiesessies. Aanrader!"

De retraite: "The revelation of the spiritual heart"
Een prachtige titel, maar wat betekent het? Het betekent dat je tijdens deze retraite speciale technieken van verschillende tradities zal leren die je zullen helpen bij het openen van je hart. De ervaring van een open hart heeft een mooie zoete smaak. Nog dieper kan je werkelijke stilte ervaren. Wat ik heel erg plezierig aan deze retraite vind, zijn de dagelijkse hatha yoga lessen. Je leert een vorm van hatha yoga waarmee je in diepe meditatie kunt komen en verder gaat dan alleen het lichaam.

Praktisch
De retraite is van 24 juli tot 1 augustus en beslaat acht nachten en zeven volle dagen beoefening. Mocht je niet te lang weg kunnen dan is er ook een drie-dagen-optie. De retraite vindt plaats tussen de prachtige heuvels van Limburg in een mooie accomodatie. Het mooie uitzicht nodigt je uit voor heerlijke wandelingen in de pauzes.

Ben en ik hebben onze uiterste best gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden zodat iedereen mee kan doen. Heb je zin om mee te doen? Dan kan je hier je plaats reserveren.

Dankjewel voor je aandacht en ik hoop dat ik er in geslaagd ben om je mee te krijgen naar deze retraite.

Warme groet,
Trinette


Kijk voor meer informatie over de Silent Meditation Retreat op hidraya-yoga.org. De voertaal is Engels.

Meditation Retreat


Geplaatst door Redactie Earth Matters


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


QuoteBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.