24 december 2013: Kerstavond voor Syrië

syrië

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8305
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ton van der kroon

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Oorlog, Bewustzijn, Acties, Meditatie, Midden-Oosten, Geografisch

(Ton van der Kroon) De oorlog in Syrië. Soms lijkt het allemaal hopeloos: meer dan 100.000 doden; meer dan 6 miljoen mensen op de vlucht waarvan 2 miljoen kinderen; hele steden in puin; een land aan de rand van de afgrond; een redeloze oorlog die niet stopt en die dreigt uit te monden in de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereld Oorlog. De eindeloze stroom aan negatieve berichtgeving maakt dat je er moedeloos, of erger nog, onverschillig van wordt.
 
Toch gebeuren er wonderen: een heel leger aan vrijwilligers en hulpverleners is bezig om tentenkampen te bouwen en te onderhouden, dekens uit te delen, maaltijden te voorzien en kinderen op te vangen. Diverse omringende landen doen hun uiterste best om alle vluchtelingen op te vangen. Duizenden mensen helpen elkaar. Het zijn niet de grote nieuwsfeiten, maar de kleine heldenverhalen van gewone mensen, tegen wil en dank.
 
Wat kunnen wij doen, behalve moedeloos doorzappen?

Laten we tijdens kerstnacht de grootste manifestatie van gebeden, meditaties en gedachten van licht en liefde creëren: om iedereen in en buiten Syrië te helpen, te ondersteunen en een hart onder de riem te steken. Om ons in stilte te verbinden met alle vaders, moeders en kinderen die onze steun nodig hebben. Omarm in gedachten de mensen die op de vlucht zijn. Wees aanwezig in gebed of meditatie, en spreek het volk van Syrië moed in. Draag de kinderen in je hart. Steun de hulpverleners en vrijwilligers zodat ze de hoop niet verliezen.
 
KERSTNACHT 2013: KERSTNACHT VOOR SYRIË
 
PS. Stuur dit a.u.b. zoveel mogelijk door in je eigen netwerk, vriendenkring, gemeente of kerk. 


Geplaatst door Ton van der Kroon

Ton van der Kroon

Mijn leven bestaat voor een groot deel uit reizen, schrijven en het geven van workshops. Reizen is voor mij een bron om kennis te vergaren. Zo ging ik o.a. naar de Verenigde Staten, Rusland, Egypte, Zuid-Afrika, Ethiopië, Kenia, India, Bali en vele reizen in Europa...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ton van der KroonLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De magie van de pure toverkunst lijkt ten onder te gaan aan de kracht waarmee we onszelf op de ander richten, als in de goede of de slechte.

UitBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.