Euromania | Verborgen feiten achter de EU

Euromania

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:13005
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Peter Vlemmix

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Politiek, Verkiezingen, Gezondheid, Voeding, E-nummers

(Earth Matters | door Ton Sieben) Aan “de vooravond” van de verkiezingen voor het Europees Parlement brengt Peter Vlemmix zijn nieuwe documentaire “Euromania”. Een treffende aaneenschakeling van vraag en antwoord die het gehele democratische systeem van de Europese Unie op losse schroeven zet.

Op zondag 11 mei 2014 waren wij aanwezig bij de premiere van Euromania. Tijdens de crowdfund-actie van Peter Vlemmix om aan de middelen te komen om Euromania te kunnen maken bleek al snel dat het onderwerp “Europese Unie” leeft bij de mensen. Binnen hele korte tijd had Peter honderdvijftig procent van het beoogde bedrag binnen en kon hij met een gesteund gevoel en een gerust hart van start. Wat Peter ons na een periode van hard werken voorschotelde trof zijn doel. Zelfs zo veel dat in het debat dat op de film volgde de gemoederen flink opliepen.

In Euromania laat Peter met niets verhullende interviews helder zien dat de Europese Unie een supra nationaal bestuursorgaan is geworden wat enorme invloed heeft op de nationale wetgeving van de lidstaten waar wij als Europese en/of Nederlandse burgers weinig tot geen invloed op hebben. Zo blijkt uit de film dat:

  • de Europese burger gestemd heeft tegen de Europese grondwet maar dat deze op slinkse wijze tóch is doorgevoerd via het Verdrag van Lissabon,
  • de Europese burger steeds meer wetten krijgen opgelegd door de EU maar geen of weinig invloed hebben op de totstandkoming,
  • er gigantische bedragen aan belastinggeld verplicht aan de EU worden betaald,
  • de Europese burger nagenoeg geen inzicht, laat staan invloed, heeft op waar dit belastinggeld aan word uitgegeven en
  • dat, zonder dat wij, de Europese burgers, het door hebben, we langzaam in "Verenigde Staten van Europa” terecht komen waarin de belangen van het bedrijfsleven bijzonder veel meer worden behartigd dan die van de mensen die Europa zíjn en steeds harder moeten werken om het hoofd boven water te houden.

In het debat na de voorstelling met Peter Vlemmix zelf, Chris Aalbers (docent politieke communicatie) en Nejra Kalkan (van de PvdA, verkiesbaar Europarlementslid) werd duidelijk dat de feiten welke gepresenteerd werden in de documentaire kloppen en door geen van hen konden worden weerlegd. In een gesprek dat begon met een verwijtende toon en woorden als “ongenuanceerd” en “eenzijdig” moest worden geconcludeerd dat de situatie zoals Peter deze heeft geschetst in zijn documentaire wel degelijk zorgwekkend is. Zowel de deelnemers aan het debat als de mensen in de zaal waren onder de indruk en bewogen. Wij hopen dat deze documentaire hetzelfde effect zal hebben op de rest van de rest van de wereld.

Euromania zal de komende dagen nog in De Beurs in Amsterdam te zien zijn en is hieronder ook te bekijken.


Als je Peter Vlemmix wilt steunen om nog een keer een docu te maken, kijk dan via Vimeo en betaal € 3,60 om te kijken:

https://vimeo.com/ondemand/euromania 

Kun of wil je het niet betalen, dan biedt de Youtube hieronder uitkomst (gratis). Either way, veel plezier met kijken en wakker worden:


Geplaatst door Ton Sieben

Ton Sieben

Hallo, mijn naam is Ton Sieben. Mijn overtuiging is dat ieder mens het recht heeft op geluk, gezondheid, liefde en al het moois dat onze aarde te bieden heeft. Ook weet ik door persoonlijke ervaring dat je alles wat je wilt bereiken ook kúnt bereiken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ton SiebenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer je niets vraagt van de wereld, of van God, wanneer je niets wilt, niets zoekt, niets verwacht, dan zal de opperste toestand van geluk ongenodigd en onverwachts over je komen.

Sri Nisargadatta Maharaj, Indiaas Advaita-leraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.