Je huis energetisch reinigen voor positiviteit en innerlijke rust

sage

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:27079
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:stijnspreekt.nl

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling, Gezondheid, Therapieën

(Stijnspreekt.nl) Dat we ons huis reinigen en schoonmaken met een lekker sopje kennen we allemaal wel, maar reinig jij je huis ook energetisch? Dit is namelijk minstens zo belangrijk en mensen onderschatten dit vaak. Het resultaat is vaak voelbaar na de reiniging.

Waarom energetisch reinigen?
Alles is energie, overal zit energie, en energie kan blijven hangen in ruimtes door 1001 redenen. Als het om positieve energie gaat is er natuurlijk niks aan de hand en zal jij jezelf alleen maar goed voelen. Hetzelfde geldt voor je huis, ruimtes en kamers. Het wordt echter een ander verhaal als het om negatieve energie gaat die blijft hangen. Het is daarom belangrijk om nare energieën en eventuele entiteiten uit je huis te verwijderen, deze kunnen namelijk vele (lichamelijke) klachten veroorzaken waarvan je nooit had verwacht dat die daarvan afkomstig waren. Denk aan vermoeidheid, een gespannen gevoel, een sterk gevoel dat er iets niet klopt in huis, veel nare dromen, rillingen of het constant koud hebben (misschien specifiek in bepaalde ruimtes) en zelfs audioapparaten en lampen die spontaan aan en uit gaan. Ook kunnen zij blokkades of stagnaties veroorzake0n, waardoor dingen in jouw leven, of die van andere personen in het huis, anders uitpakken dan ze normaliter gedaan hadden. Als je je huis reinigt zorg je er voor dat de energie in je huis weer in balans komt en dat de energie positief voor je kan werken.

Wanneer energetisch reinigen?
Er kunnen vele redenen zijn om je huis energetisch te reinigen, denk aan:

  • Je bent net verhuisd: De energie van de vorige bewoners is vaak voelbaar en zeker als je daar gevoelig voor bent zal je deze ook voelen. Je kent die mensen en hun intenties niet en je weer niet waar ze zich mee bezig hielden. Alle redenen dus om het huis energetisch te reinigen en het te zegenen als jouw plekje, jouw nieuwe thuis.
  • Stressvolle of zieke periode: Ook als je net een stressvolle of zieke periode achter de rug hebt, in welke vorm dan ook en die zich grotendeels bij jou thuis heeft afgespeeld, is het zeer aan te raden om je huis energetisch te reinigen, zodat je alle rommel je huis uit jaagt. Je kan deze reiniging direct nemen als de afsluiting van een slechte periode en een nieuwe, positieve, die aanbreekt. Het kan je nieuwe energie en inzichten geven.
  • Onrust en/of spanningen: Ook als je langere tijd slecht en/of onrustig slaapt is het aan te raden je huis energetisch te reinigen. Negatieve energieën kunnen je nachtrust behoorlijk verstoren en slaap is cruciaal voor een optimale gezondheid.
  • Inluiden nieuwe periode: Het kan een mens goed doen om, bewust, een oude periode af te sluiten en een nieuwe in te luiden. Dit kan allerlei persoonlijke redenen hebben. Een energetische huisreiniging kan hier goede hulp bij bieden. Maak er een ritueel van voor jezelf, dit kan zeer krachtig werken, omdat het je intenties laat zien voor jezelf. Ook hier kan het je nieuwe energie en inzichten geven.

Waarmee energetisch reinigen?
Witte salie (zie foto) is hierop het antwoord. Witte (gedroogde) salie blaadjes worden al eeuwenlang door indianen en sjamanen gebruikt bij zuiveringsceremonies, rituelen en het uitspreken van gebeden. We gebruiken fijngemalen salie overigens ook als kruid in de keuken. Het komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en het Middellandse Zeegebied, maar tegenwoordig komt er ook veel uit Californië, waar het vaak in de vrije natuur groeit en met de hand geplukt kan worden. Witte (gedroogde) salie blaadjes zijn vaak te koop bij reform en/of new age winkels en uiteraard online op meerdere plekken. Wie zoekt zal vinden.

Hoe energetisch te reinigen?
Als je hierop gaat Googelen zal je vele manieren tegenkomen met vele verschillende attributen. Ik volg vooral mijn eigen gevoel hierin, wat goed voelt voor mij. Voor mij is de intentie vooral belangrijk. Wat ik doe is het volgende:

1. Ik zet een lekker rustgevend muziekje op. Ik gebruik zelf onderstaande (sjamanistische) muziek, deze is ook direct lang genoeg.

2. Ik zorg dat ik geaard en gefocust ben op positiviteit. Zie hier een goede aardingsoefening.

3. Ik maak een goed bosje salie. Eventueel kan je iets gebruiken om ze bij elkaar te houden.

4. Ik open alle deuren en ramen in mijn huis. Eventueel kan je ook alle kasten en lades openzetten.

5. Ik steek het bosje salie op meerdere plekken aan, laat het even goed branden en blaas het uit. Salie moet smeulen en niet branden. Je kan het in een schelp of glazen of aarden schaaltje doen. Dit is handig, geeft geen rommel en zo heb je ook direct het aarde element in je ritueel. Geen plastic of kunststof!

6. Ik reinig eerst mijzelf. Laat de rook om mijn lichaam circuleren en sla de negativiteit van me af met een veer of hand. Probeer de rook tijdens het ritueel zoveel mogelijk te vermijden en zorg dat je deze niet al te veel inademt.

7. Ik begin dan bij de voordeur en loop zo alle kamers en ruimtes door. Ik wapper met een veer of hand de rook door de gehele kamer, ook in alle hoeken!  Ik jaag alle negatieve rommel mijn huis uit met mijn intenties en gedachtes.

8. Behoud je positieve focus tijdens je wandeling door het huis.

9. Ga net zo lang door tot het goed voelt voor je. Steek nieuwe salie aan mits nodig.

10. Ik sluit af met een woord van dankbaarheid.

Heel veel succes!

Bron: Stijnspreekt.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.