Rudolf Steiner | Metamorfosen van de ziel

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9192
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gnosis, Media en agenda, Boeken, (Grens)wetenschap

(Succesboeken | Rudolf Steiner) Geweten, waarheidszin, eerbied, maar ook egoïsme en boosheid - dat zijn enkele van de grote thema's die Rudolf Steiner in deze voordrachten aansnijdt. Ieder die zich wil ontwikkelen, heeft met deze thema's te maken.

Boosheid en egoïsme bijvoorbeeld zijn onmisbare stadia in onze innerlijke groei. 'Zonder boosheid geen liefde en zonder liefde geen boosheid,' aldus Steiner.

Dit boek biedt geen stappenplan voor zelfontwikkeling. Het doorkruist de ziel in haar diepte en veelzijdigheid steeds weer vanuit andere invalshoeken. Voelbaar wordt welke krachten er in de ziel liggen en tot welke metamorfosen deze in staat zijn.

Steiner hield zijn voordrachten voor een algemeen publiek. Ze veronderstellen geen voorkennis en kunnen daaroBookcoverm ook als een inleiding in de antroposofie worden beschouwd. Niettemin heeft het boek ook 'ingevoerde' lezers veel te bieden. Zo beschrijft Steiner de verschillende lagen van de ziel hier met een uitvoerigheid die uniek is in zijn werk. Verhelderend en inspirerend zijn ook de vele excursies in het gebied van de mythologie, de kunst en vooral de literatuur.

Overige productinformatie:
335 pagina's
ISBN: 9789060385722
Uitvoering: Hardcover
Prijs: € 24,50
Om te bestellen klik hier

Bron: Succesboeken.nl


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dit is mijn simpele geloof: We hebben geen tempels nodig en geen ingewikkelde filosofie. Onze eigen hersenen, ons eigen hart vormen onze tempel; de filosofie is goedheid.

Dalai Lama, Tibetaans monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.