Satsang | Zelfinzicht maakt je werkelijk vrij!

Poppy 572

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4106
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De Hartcirkel

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Non dualiteit, Bewustzijn

(De Hartcirkel | Ilona Borst) Wat is Satsang? Er zijn meerdere definities te vinden in Wikipedia, deze past het beste bij mijn ervaringen, te weten: “Het in gezelschap zijn met een groep mensen die over de hoogste waarheid luistert, spreekt en erin opgaat.” Je wordt tijdens deze zogeheten Satsang bijeenkomsten uitgenodigd om je te realiseren wie je ten diepste bent en altijd al geweest bent namelijk: Puur Bewustzijn (gewaarzijn).

Dit gaat voorbij (of eigenlijk vooraf) aan de persoonlijkheid. Zie het zo, je zou je persoonlijkheid als een optelsom kunnen zien van verschillende onderdelen, zoals: al jouw ervaringen inclusief trauma's (vaak al opgedaan als kind of daarvoor zelfs, in de baarmoeder), het collectief waar je deel van uitmaakt (jouw familie, het land waar je woont, je religie, het bedrijf waar je werkzaam bent etc), je DNA, een optelsom van vorige levens etcetera.

Echter, deze optelsom is natuurlijk niet wie je écht bent want dit is voortdurend aan veranderingen onderhevig. En ons Pure Bewustzijn of consciousness – dat wat buiten tijd en ruimte te ervaren is (of eigenlijk “dat waarin tijd en ruimte ervaren wordt” – is onveranderlijk en dat wat onveranderlijk IS wordt door velen wel als Het Goddelijke ervaren! En het is dit onveranderlijke Pure Bewust Zijn dat het 'Ware Zelf' genoemd zou kunnen worden.

Waarom is het samen zitten in Waarheid zo Uniek?
Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat je met een groep mensen die met elkaar gemeen hebben dat ze willen leven vanuit Waarheid en Liefde, een heel bijzonder (liefdes)veld kunt creëeren. Een ‘veilig’ veld waarin je uitgenodigd wordt om – op een hele speelse manier – bewust jouw gedachtes, patronen, blokkades en belemmerende overtuigingen te onderzoeken.

In dit veld komen deze patronen 'als vanzelf' naar boven – omdat het veilig genoeg voelt om deze te tonen en te voelen. Omdat ze nu zichtbaar zijn geworden én bewust, kunnen deze patronen en overtuigingen als vanzelf ‘oplossen’.

Niet omdat ze er niet mogen zijn… maar gewoon omdat het niet meer nodig is om eraan vast te houden. Niet vanuit moeite… maar juist vanuit moeiteloosheid.

Dat je als vanzelf stopt met het drama waar onze persoonlijkheid vaak zo dol op is… wat onbewust was, wordt bewust gemaakt om zo te kunnen transformeren. Maar dit gaat dus ‘vanzelf’ omdat je als het ware ‘opgetild’ wordt door de groep en het dan heel gemakkelijk is om het ‘Eenheidsbewustzijn’ te ervaren… en je daarmee in staat bent om anders te kijken en te ervaren.

Dit wordt vaak door mensen ervaren als een vorm van ‘Goddelijke Gratie’ of natuurlijke heling.

Op komst.....
De Hartcirkel brengt de volgende Satsang leraren naar Bergen. Op zondag 20 maart zal Naropa ons prachtige dorp bezoeken. Hij is echt een harten-man en ik heb nog nooit iemand ontmoet die het onderwerp zo helder kan belichten als hij. Een aanrader dus!

De laatste 4 dagen van April zullen Isaac Shapiro en zijn vrouw Meike Schuett Schoorl aandoen. En hun subtiele uitnodiging is: het somatisch laten ervaren van patronen (en/of trauma's) veelal opgelopen in de (vroege) kinderjaren – zodat deze tot diepe heling kunnen komen. Deze automatische reacties worden uitgenodigd om aan het licht te komen, om vervolgens volledig te worden ervaren en geëerd en daarmee de mogelijkheid ontstaat dat deze patronen tot rust komen en effectief worden geintegreerd.

Want: wetend dat wij zuiver Bewustzijn én Liefde Zijn is prachtig, echter dat verandert nog niet direct onze patronen van het lijden welke in ons dagelijks leven verschijnen.

Bron: De Hartcirkel


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

“We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.”

William Casey, CIA-directeur (1981)Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.