De nieuwe maan van 1 januari 2014: ernstig en intens en pas op!

NwMaan 1 januari 2014 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:23966
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Astrologie, Maan, Bewustzijn

(Petra Stam) Nieuwe maan, een nieuw (kalender)rondje om de Zon, een nieuwe start en dé tijd om nieuwe deuren te openen! De nieuwe maan is een tijd van inkeer. Kijk even terug en vraag je af wat je hebt geleerd van de afgelopen periode. Wat was bruikbaar en neem je mee? Wat kun je beter achterlaten omdat het jou niet (meer) dient? Wat moet je anders doen, voordat je met een schone lei verder kunt?

De Maan en de Zon staan in het aardeteken Steenbok. Dit maakt ernstig, prestatiegericht en geeft verantwoordelijkheidsgevoel. Als je nieuwe deuren wilt openen, kan het echter een valkuil zijn om té plichtsgetrouw te zijn of je heel erg op één ding te focussen. Steenbok wil zijn top bereiken en zal dat ook. Gevoelens tonen is lastiger en eigen behoeften kenbaar maken ook. Onderzoek waar jouw eventuele angst voor verandering vandaan komt. Stel je dan voor hoe het is als die verandering er al is - meestal valt het mee en overleef je het echt wel! Wat zijn je werkelijke diepe wensen voor de komende tijd? Stem je af op je hart en voel welke verlangens daar liggen. Vlucht er niet voor weg, omdat je nog iets moet doen of nu even geen tijd hebt…

Maan en Pluto staan dicht naast elkaar, wat zorgt voor intense gevoelservaringen. De krachten die diep in je ziel leven, vooral de onderdrukte, niet-geaccepteerde gevoelens, worden hierdoor naar boven gebracht. Emoties worden direct geuit, maar de gemoederen kunnen ook verhit raken. In combinatie met andere hemelse spanningsvelden maakt dit dat je kunt ervaren dat (een gebied in) je leven flink overhoop wordt gehaald, er iets in je wordt wakker geschud of onstabiel aanvoelt. Pak je kans om juist op het vlak waar je dit ervaart, iets te helen wat niet heel voelt. De kunst is om niet de nadruk te leggen op confrontatie of conflicten, maar op magie die je ervaart of wilt ervaren. Geheimen kunnen boven komen of worden ontsluierd.

Laat achter wat je wilt achterlaten, creëer een nieuw verhaal, een nieuwe kosmische dans, richt je op je toekomst. En… wees voorzichtig op Nieuwjaarsavond! Impulsen van buitenaf (vuurwerk, alcohol, drugs) kunnen ook een averechts effect hebben deze nacht!

Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. in ‘In het licht van de Maan’ van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Ook verkrijgbaar bij Orongo.
Ook van Petra Stam: de '13 manen - Verjaarskalender'. Meer info.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Uiteindelijk zullen we ons niet de woorden van onze vijanden herinneren, maar de stilte van onze vrienden.

Martin Luther King Jr. Amerikaans domineeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.