De volle maan van 5 oktober 2017

volle maan oktober 2017 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7669
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan

(Petra Stam) Het is herfst en ondanks de vele regen heeft de Aarde heel wat schatten te delen met ons. De natuur is naar deze tijd van oogsten toegegroeid, de bestemming is bereikt, volgroeid en klaar om er de vruchten van te plukken. Dit is een tijd om dankbaar te zijn voor de giften van de Aarde en tevens te vieren welke successen je hebt behaald. Wat heb je gezaaid en wat kun je nu oogsten? De volle Oogstmaan heeft het thema ‘loslaten en onsterfelijkheid’: als iets op een hoogtepunt is, zal er ook een ommekeer zijn. Wat laat je los en wat sla je op om mee te nemen naar de volgende fase? In de natuur ligt de onsterfelijkheid besloten in de zaden. Bij ons zijn de ‘zaden’ de ervaringen, kennis en wijsheden die we opslaan om innerlijk verder te kunnen groeien.

De Zon in Weegschaal geeft al aan dat het een tijd is om de balans op te maken. Hoe ziet jouw weegschaal er op verschillende levensgebieden uit? Visualiseer en voel. Waar moet iets bij, waar mag iets vanaf om jouw balans te vinden of te herstellen? De Zon schijnt licht op de Maan in Ram. Als je de balans (Weegschaal) hebt opgemaakt, kun je actie (Ram) ondernemen. Maar deze vuurmaan kan ongeduld geven, impulsief maken en directheid activeren, waardoor je handelt naar wat je voelt, maar wellicht soms beter eerst even kunt nadenken voordat je iets doet. Een vuurmaan geeft energie, wilskracht en enthousiasme. De uitdaging van deze Ramenergie ligt niet in het loslaten, maar in het stilstaan bij de al behaalde oogst alvorens je weer nieuwe plannen maakt. Maak tijd voor diepgang en… kijk extra uit in het verkeer tijdens deze volle maan!

Tegenover de Maan staat niet alleen de Zon, maar ook Mercurius. Hierdoor kun je makkelijker zeggen wat je voelt en wat je voelt is ook eerder gebaseerd op hoe je je omgeving ervaart. Laat je niet emotioneel meetrekken in andermans zaken, maar stem je steeds af op jezelf zodat je uit wat er in jou omgaat (in plaats van te re-ageren).
De invloed van Neptunus op de Maan, de Zon en Mercurius kan ervoor zorgen dat je aan de ene kant droomt en idealen hebt, maar aan de andere kant moet oppassen dat je niet verstrikt raakt in illusies of in angsten die om je heen worden gezaaid. Vermijd negatieve invloeden en zoek de mensen op die je vertrouwt. Weeg steeds af of iets of iemand jou helpt om in een opwaartse spiraal te komen en blijven of dat je naar beneden wordt getrokken. Kies voor jezelf, terwijl je jouw bijdrage aan het grote goed ook laat meespelen, want ondanks alle maatschappelijke of wereldse onrusten, manipulaties en machtspelletjes helpt iedere positieve inbreng om de wereld bewuster en mooier te maken.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Vriendschap met onszelf is van het hoogste belang, want zonder dat kan men geen vrienden zijn met wie dan ook ter wereld.

Eleanor Roosevelt, Amerikaans First LadyBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.