De nieuwe maan en zonsverduistering van 21 augustus 2017

maan augustus 2017 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6764
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan

(Petra Stam) Ondanks dat het op enkele dagen na nog niet erg zomers is geweest, zijn we al in de periode van de Maan van het Hemelvuur belandt. Een benauwde nazomerdag kan nogal eens worden afgesloten met een onweersbui. Deze nieuwe maan valt tussen de oogstfeesten Lughnasadh en het Herfstpunt. Deze tijd is bedoeld om bij je eigen geestelijke oogst stil te staan. Bekijk je bereikte oogst alsook je gewenste oogst en stem die twee op elkaar af. Kijk eerlijk naar jezelf. Waardoor heb je iets bereikt of juist niet? Welke reacties volgden er op jouw acties? Ook de zonsverduistering helpt bij de reset die je wenst om een nieuwe start te maken. Hoe duidelijker jij weet welke veranderingen jij wenst en hoe je dat gaat doen, hoe sneller je weer licht ziet na de (zons)verduistering. Het thema bij deze nieuwe maan is ‘inzicht en waarheid’.

De Maan en Mars staan in de vroege ochtend (weer!) naast elkaar, maar ten tijde van de zonsverduistering in de avond staat de Maan al 8 graden verder. Toch geeft deze samenstand vuurenergie. Je kunt sneller geïrriteerd zijn en de drang om te doen wat je ervaart of voelt neemt toe: (you) put your money where your mouth is.

De Maan en de Noordknoop staan naast elkaar. Het geeft een gevoel van thuiskomen, van weten waar of bij wie je je thuisvoelt, op welke manier jij expressie kunt geven aan je gevoel. Omdat gevoel en doel op elkaar zijn afgestemd, weet je op welke manier je mogelijkheden kunt benutten om jouw geliefde levensdoel(en) te bereiken. Ook Mars en de Noordknoop staan bij elkaar, wat zelfverzekerd maakt en de bereidheid en daadkracht geeft om de baas te worden over je eigen levenstaken. Waarvoor voel je (positieve) vechtlust opkomen?
Verder staan Jupiter, Saturnus, Uranus én de Zwarte Maan gunstig ten opzichte van Maan en Zon. Dit maakt optimistisch, geeft enthousiasme om idealen na te streven (Jupiter), geeft doorzettingsvermogen en maakt betrouwbaar (Saturnus), maakt levendig, vindingrijk en intuïtief (Uranus) en maakt de omstandigheden zo dat je het gewenste emotionele contact krijgt dat je wenst (Zwarte Maan).

Deze avond is er een totale zonsverduistering. De Maan staat tijdelijk tussen de Zon en de Aarde in, waardoor het zonlicht sommige delen van de Aarde niet bereikt. Tijdens een eclips wordt het licht verduisterd en word je uitgedaagd om je bewust te worden van deze ‘blinde vlek’. Wat speelt er bij jou ten tijde van de zonsverduistering? Wat ervaar je rond 20.30 uur? Wat houdt je bezig? De planeetinvloeden op de Maan en de Zon (zoals hierboven beschreven) kleuren mede de invloed van de zonsverduistering en geven aan waar thema’s liggen om de komende maanden inzicht in te krijgen.
 

WORKSHOP TIPS:
Maan(kaart)workshop in Rotterdam tijdens de volle maan!

Tarotcursus in Ulvenhout (Brabant) start op 8 september.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik ben niet bang om dood te gaan, ik wil er alleen niet bij zijn als het gebeurt.

Woody Allen, Amerikaans acteur en filmmakerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.