De volle maan en maansverduistering van 7 augustus 2017

volle maan augustus 2017

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10752
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan, Bewustzijn, Astrologie

(Petra Stam) De volle Graanmaan geeft aan dat de eerste giften van de Aarde zichtbaar zijn en kunnen worden geoogst. Het thema ‘overvloed en bestemming’ kun je herkennen in het gerijpte graan op het land, maar sta ook stil bij de vruchten van jouw eigen arbeid en groei. Zoals de natuur het proces van groei en rijping heeft doorlopen, zo kun je die ook in jezelf herkennen. Welk proces heb je doorlopen de afgelopen periode? Welke eerste vruchten kun je daardoor nu plukken?

De volle maan staat in Waterman, wat nieuwe inzichten geeft in gevoelens en emoties Ineens kan iets op zijn plek vallen, kun je jouw originaliteit waarderen, besef je dat je invloed hebt op je eigen lot of hoe je jouw bestemming kunt bijstellen. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Leeuw, waardoor eigenheid en creativiteit nog eens een extra boost krijgen.
Er is deze avond ook een maansverduistering: als de Zon, de Aarde en de Maan op één lijn staan, komt de Maan in de schaduw van de Aarde te staan. Het zonlicht schijnt op de Aarde en bereikt de Maan maar gedeeltelijk. De invloed van een maansverduistering speelt zich in eerste instantie af in het onderbewuste. In het begin kan het dus juist meer onduidelijkheid geven over je gevoel, want daar valt als het ware de schaduw deels overheen. Maar gedurende het komende half jaar kun je actuele thema’s uitwerken, emoties bijstellen en oude emotionele bagage van het afgelopen half jaar opschonen.
Mars staat recht tegenover de Maan en dat kan ongeduldig maken en sneller irritatie geven. Impulsief actie (Mars) ondernemen op je gevoel (Maan) kan leiden tot discussies of ruzies. Het is constructiever om je energie te gebruiken om een project of werkzaamheden af te ronden, zodat je daarna een tevreden gevoel hebt.
Jupiter vergroot ieder gevoel van optimisme en kan succes brengen. Maar Pluto staat vierkant Jupiter, wat de maansverduistering neurotisch kan kleuren. Pas dus op voor machtsmisbruik en fanatisme (zowel in jezelf als in je omgeving).

De maansverduistering is tussen 17.48 en 22.53 uur. De Maan komt bij ons echter pas om 21.10 uur op, dus kunnen we alleen het einde van de eclips zien.

TIP:
Workshop maansverduistering en Leeuwenpoort, op 7 augustus in Amersfoort.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Journalist: "Mr. Gandhi, hoe denkt u over de beschaving van het westen?" Gandhi: "Ik denk dat het een goed idee zou zijn."Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.