De nieuwe maan van 23 juli 2017

nieuwe maan 23 juli 2017

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5303
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan

(Petra Stam) Ondank het wisselvallige weer bevinden we ons in de hondsdagen: dit is de periode dat de Zon en Sirius (gelegen in het sterrenbeeld Grote Hond) gelijk opkomen. Voor de oude Egyptenaren was dit de tijd dat de Nijl overstroomde en nieuwe vruchtbaarheid bracht. Voor ons luidt dit de warmste tijd van het jaar in. De nieuwe Graanmaan draagt het passende thema ‘overvloed en bestemming’. Welke stappen zijn belangrijk om jouw bestemming of doelen te verwezenlijken?

De nieuwe maan en de Zon staan beide helemaal in het begin (op 0 graden) van het sterrenbeeld Leeuw. Een nieuwe maan vraagt om inkeer en evaluatie voordat je nieuwe stappen gaat plannen of zetten. Wat heb je gezaaid de afgelopen tijd en welke eerste resultaten kun je al zien? De Maan in het vuurteken Leeuw maakt het lastig om naar binnen te keren, want de levenslust is groot en je wilt gezien en erkend worden in de buitenwereld. Dit is ook geen tijd om klein en bescheiden te zijn, maar weet wel wát je wilt uitdragen of ondernemen voordat je naar voren springt, want anders kom je over als overdreven, dramatisch of pronkzuchtig. Laat je creativiteit stromen en wees spontaan. Omdat Mars direct naast de Maan en de Zon staat, maakt dit extra energiek en impulsief. Intern kan de hitte dus ook oplaaien. Het kan maken dat je ondoordacht handelt op emoties en gevoelens. Uranus maakt dat het moeilijk is om je niet meteen en direct te uiten, vooral als het gaat om irritatie over regels of beperkingen. Door ondoordachte acties kunnen je jezelf echter in de vingers snijden, dus probeer eerst te bedenken welk doel je zult behalen met een bepaalde actie! Zorg ook dat je een uitlaatklep hebt voor deze grote vuurenergie, want als die naar binnen slaat, zul je niet blij zijn met jezelf en als die ondoordacht naar buiten slaat, kan dat leiden tot escalaties met anderen.

De energie van asteroïde Vesta brengt balans als je de focus (in eerste instantie, voordat je actie onderneemt) legt op meditatie en je eigen heilige vlam bewaakt in plaats van die te gebruiken om vuur te spuwen.

Bij de foto: 'Venus met de hoorn' in de Maan. In mijn nieuwste boek 'Krachtdieren' lees je waarom zij bij Bizon hoort.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Mijn moeder zei tegen me: "Als je soldaat bent, wordt je generaal. Als je monnik bent, word je de paus." Maar ik was schilder en werd Picasso.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.