De nieuwe maan van 24 juni 2017

nieuwe maan juni 2017 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5290
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan, Bewustzijn

(Petra Stam) Op 21 juni is het Midzomer: de Zon staat vanaf ons gezien op het hoogste punt, de warmte neemt toe en deze dag is het langst (het is wel 16 uur lang licht). Deze nieuwe Maan van de Kortste Nacht heeft het thema ‘rijping’. In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het vanaf nu om rijpen. Volgroeien, volwassen worden, ontwikkelen, tot volle wasdom komen, het zijn processen die zich in eerste instantie van binnen afspelen.

Deze nieuwe maan is dus een goed moment om stil te staan bij de rijping van je plannen, doelen of wensen. Wat heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld in jezelf? Welke ruimte heb je nodig om je ideeën en plannen verder te ontplooien of vorm te geven? Het is nieuwe maan (Zon en Maan staan naast elkaar dan) om 04:32 uur. Daarna gaat de energie weer meer en meer naar buiten toe (wassende maan), wat gelegenheid geeft om jouw zaken de komende tijd in het licht te zetten.

De Maan en de Zon staan naast elkaar in Kreeft. Dat vergroot je gevoeligheid en ook je invoelingsvermogen ten opzichte van wat anderen nodig hebben. Het archetypische beeld van de Grote Moeder hoort hierbij. Dat is mooi, zolang je deze voedende, gevende energie niet alleen weggeeft, maar ook gebruikt om jezelf mee te voeden. Wat heb jij nodig om (emotioneel) op te laden?
Slechts drie graden van de Maan staat de planeet Mercurius. Hierdoor kun je gevoelens en dromen (Maan) begrijpen en uitspreken (Mercurius). Situaties en mensen zijn prima in te schatten, waardoor je je kunt aanpassen als dat moet, maar ook realistisch bent en woorden kunt geven aan wat je opmerkt.
In de avond staat de Maan een stukje verder in Kreeft en maakt contact met Mars. Dat maakt dat je direct kunt handelen vanuit je gevoel, spontaan en beschermend bent. Op ditzelfde punt staat ook de ster Sirius, waardoor je gevoel van thuiszijn wordt aangewakkerd, spirituele inzichten ineens tot je kunnen komen of je mystieke ervaringen of dromen kunt hebben. De invloed van ster Propus (ook Tejat genoemd) op Maan, Zon, Mercurius en Mars maakt deze nieuwe maan er een van nieuwe ideeën, vernieuwende communicatie, overdracht, energie en bescherming.

TIP

Op zaterdag 24 juni komt mijn nieuwe boek ‘Krachtdieren – wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk’ uit. Er is een boekpresentatie in Amersfoort. Gratis entree, iedereen is van harte welkom om langs te komen!
Info / aanmelden gaat via mijn uitgever A3 boeken


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik zoek niet, ik vind.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.