De volle maan van 9 juni 2017

maan juni 2017 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11232
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan

(Petra Stam) De warmte neemt toe, het is steeds langer licht en de natuur bruist van de energie. De groeikracht is op weg naar een hoogtepunt. Steeds meer bloemen openen zich, tonen hun kleur en geven geur af. Alles groeit overdadig hard in deze tijd. Voor ons betekent het dat het belangrijk is om onderscheid te maken tussen hoofddoelen en bijdoelen. Wat is nu belangrijk om te laten (vol)groeien en wat minder? Blijf in verbinding met je hart, met de wensen die daar leven. Het thema bij de Bloemmaan is ‘groeikracht en verbinding’.

De volle maan staat in Boogschutter, wat optimistisch, enthousiast en idealistisch maakt. Ook hier geldt weer: richt geconcentreerd je pijlen of een of twee doelen, zodat je energie niet versnippert. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Tweelingen, wat de drang kan geven om steeds weer afleiding te zoeken, waardoor je van je hoofddoel afdwaalt. Bovendien maakt de Zon een lastig aspect met Pluto, waardoor thema’s rond macht en machteloosheid, obsessie, letterlijke of figuurlijke bezetenheid een rol kunnen spelen.

Maan vierkant Neptunus geeft ontsnappingsdrang omdat sommige verlangens onvervuld zijn. Weet dat overdadig gebruik van drank en drugs je nog verder van je pad brengen! Asteroïde Ceres staat tegenover de Maan en je kunt de drang voelen om anderen te helpen of te redden. Dit kan omslaan in verstikking of betweterij. Als jij het lijdend voorwerp bent, valt dit verkeerd, want je weet het zelf het beste! Voordat je anderen, het milieu of de wereld gaat redden, is het goed om te beseffen welke emotionele behoeften jij zelf hebt (mist!) en hoe je je eigenwaarde kunt laten groeien. De invloed van Ceres – Pluto kan een emotionele crisis of depressie opwekken doordat je een verlies (in de liefde) ervaart.
De vaste ster Sabin staat ook nog direct naast de Maan, wat staat voor geheime vijandigheid en jaloezie en voor verlies van energie. Jupiter vergroot ieder gevoel dat je ervaart. Dat kan dus vertrouwen en optimisme geven, maar ook een negatieve overtuiging vergroten. Kortom: dit is een optimistische volle maan, die echter heel snel kan omslaan in een gevoel van verlies of tekort. Blijf dus heel dicht bij jezelf. Duw jouw levenskracht (Spirit) niet naar achteren door anderen de regie te geven of door ‘stofjes’ tot je te nemen. Weet: je hebt Alles in je, dus je hoeft niets buiten jezelf te zoeken!

TIP:

Ik geef op 14 juni een Maan(kaart) workshop in Ommen: informatie over de 13 manen en hun thema’s. Tijdens het praktische deelzijn er meditaties, intuïtie-oefeningen en werk je met de maankaarten.

Bron: Petrastam.nl


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het leven begint pas echt als je vrij bent van angst.

Napoleon Hill, Amerikaans journalistBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.