De strijd rond het Circuit van Zandvoort is ontbrand!

Zandvoort

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2193
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:St Natuur en Milieu

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Milieu, Nederland, Media en agenda, Acties

(Stichting Duinbehoud) Op het Circuit van Zandvoort zijn afgelopen week de werkzaamheden gestart ter voorbereiding van de Formule 1 races in 2020. Struiken zijn gekapt en paddenschermen worden geplaatst. Komende week wordt er een klopjacht gehouden om alle rugstreeppadden en zandhagedissen weg te vangen die de Formule 1 races in de weg zitten. Het duingebied wordt schoongeveegd en de arme beestjes worden gedeporteerd naar reservaten.

Vanaf 1 oktober volgt de grote verbouwing van het Circuit van Zandvoort. Diverse duinen worden plat geschoven, nieuwe tribunes gaan het duinlandschap domineren, tunnels worden gegraven, geluidwallen worden verwijderd, delen van het duingebied worden geasfalteerd en een nieuw weg wordt aangelegd naar de boulevard. Een grote verbouwing die door de Circuit directie wordt afgedaan als enkele kleine aanpassingen.

Voor de Stichting Duinbehoud en diverse andere milieu organisaties is dit aanleiding om in het geweer te komen tegen deze vernieling van het duingebied rond Zandvoort. Bij de provincie Noord-Holland is bezwaar gemaakt tegen de verleende ontheffing om het leefgebied van beschermde diersoorten te vernielen. Ook zijn handhavingsverzoeken ingediend bij provincie en gemeente, omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd zonder de benodigde vergunningen. Voor de natuur- en milieuorganisaties is het onbegrijpelijk, dat het Circuit van Zandvoort een groot evenement denkt te organiseren zonder de daarvoor benodigde vergunningen aan te vragen. 

Over Stichting Duinbehoud

Stichting Duinbehoud is een onafhankelijke landelijke organisatie voor de bescherming van de duinen. Zij komt al veertig jaar op voor de natuurbelangen langs de Nederlandse kust en voor de belangen van mensen die van deze natuur willen genieten.

Bron: www.duinbehoud.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.

GoetheBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.