Voorkom 5G, informeer je gemeente zelf

straling

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9023
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Verminder Electrosmog

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Straling-Electrosmog, Gezondheid, Straling en electrosmog, Acties

(Verminder electrosmog) Wil je ook iets doen om dit 5G gebeuren te stoppen? Weet je niet zo goed hoe? Dan zal ik je hieronder helpen met een aantal stappen. Realiseer je wel dat het wiel voor jouw gemeente nog niet is uitgevonden, en dat je je dus zelf in de materie moet verdiepen en op jouw unieke situatie moet toe gaan passen.

Maar… het goede nieuws is… Het is niet onmogelijk, en als jij het doet, dan heb jij het gedaan… 

STAP 1
Lees je in, en laat je informeren over 5G. Om mee te starten: Video’s en tekst waarom 5G er niet moet komen 

STAP 2
Bepaal of je alleen gaat, of misschien ken je al iemand die dit samen met je wil gaan doen. Alleen kan prima, maar samen sta je misschien sterker (hoewel ook meer overleg). Als je wilt, kan ik voor je kijken of er in jouw gemeente meer mensen zijn die de petitie en de vermindering van Electrosmog een warm hart toedragen. Dan kun je nog kijken wie er reageert en of je taakverdeling wilt toepassen.  Wist je dat ik uit de lijst ondertekenaars anoniem en vrijblijvend de mensen uit jouw gemeente kan mailen, met een verzoek of ze met je in contact willen komen?

Hier vind je voorbeeldteksten die, geïnitieerd o.a. door Marnix Lamers, zijn geschreven door de mensen die hun krachten hebben gebundeld in de succesvolle beweging genaamd "Stralen doen wij liever zelf" om actie te ondernemen tegen de plannen voor de plaatsing van slimme lantaarnpalen (o.a. voorzien van 5G, camera's, afluisterapparatuur etc.) op de Utrechtse heuvelrugverminder-electrosmog.nl/stralen-doen-we-liever-zelf

Misschien zijn stukken uit deze brief bruikbaar voor je:


Beste …,

Wij willen graag uw aandacht voor het volgende.

Heeft u zich al wel eens goed verdiept in de nieuwe technieken van 5G en Iot? Grote kans dat u denkt dat hierin geen keuzes meer te maken zijn door de gemeente, omdat het landelijk vastligt dat we deze technieken massaal gaan invoeren. U heeft het in dat geval bij het verkeerde eind. Graag lichten wij u verder voor, alvorens u belangrijke beslissingen met vertrekkende gevolgen gaat/laat maken.

Wij zijn allereerst benieuwd of dat u rondom 5G en andere draadloze toepassing al goed geïnformeerd bent? Helaas hebben we gemerkt dat dit in de meeste gemeenten nog nauwelijks is gebeurd of met enkel het (te) mooie plaatje. Dat is kwalijk, omdat het hier om een aantal belangrijke zaken gaat, bijvoorbeeld de ongewenste invoering van 5G/Iot waarover onlangs o.a. meer dan 200 wetenschappers aan de noodrem hebben getrokken.

Zij dringen eropaan géén 5G uit te rollen voordat de gezondheidseffecten t/m 4G goed in kaart zijn gebracht. Er liggen al heel veel bewijzen voor schadelijke gezondheidseffecten voor dit soort gepulseerde elektro magnetische velden. Een extra netwerk zou desastreus kunnen zijn voor de publieke gezondheid.

“ 
We the undersigned scientists, doctors, environmental organizations and citizens from 30 countries, urgently call for a halt to the deployment of the 5G (fifth generation) wireless network, including 5G from space satellites. 5G will massively increase exposure to radio frequency (RF) radiation on top of the 2G, 3G and 4G networks for telecommunications already in place. RF radiation has been proven harmful for humans and the environment. The deployment of 5G constitutes an experiment on humanity and the environment that is defined as a crime under international law.” www.5gspaceappeal.org/the-appeal

Een Nederlandse Petitie heeft meer dan 15.000 handtekeningen en een Poll wees uit dat 95% van de Nederlanders geen idee heeft wat 5G inhoud, maar als het gezondheidsschade oplevert, extra nieuwe nutteloze gadgets en heel veel extra zenders op straat, er geen interesse in heeft. 
www.verminder-electrosmog.nl/petitie/handtekeningen


Hiernaast is het misschien interessant om één of twee onafhankelijke wetenschappers te horen welke, as we speak, getuigen voor Jury’s om te waarschuwen over de risico’s rondom 5G en dat zowel de Telecom als de landelijke overheid hierin verouderde informatie gebruikt.

https://www.youtube.com/watch?v=okG0HdBSf24

 
https://www.youtube.com/watch?v=CK0AliMe-KA

Lokaal zal men een keuze moeten maken voor de industrie, of voor de mensen die, hoe hip het ook wordt voorgeschoteld, nu al verdrinken in hun smartphone en voor het overgrote deel totaal geen behoefte hebben aan een nieuw verstikkend ongezond netwerk wat om meerdere extra zendmasten per straat vraagt en welke 100% belastend zullen zijn voor de gezondheid. De grote verzekeringsmaatschappijen hebben zich gedistantieerd van schade door elektro magnetische velden. Het zijn bijzondere tijden en het ligt in handen van lokale politici om de eerlijke info te durven zien. Ik hoop dat ik trots mag zijn op mijn gemeente dat zij hierin begrijpt hoe prangend deze kwestie is en mensen en milieu boven opnieuw financiële Telecombelangen zet. Wist u dat er al andere verstandige gemeenten u zijn voorgegaan en niet geïnvesteerd hebben in deze technologie? Bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug, waar alle partijen van Links tot rechts zich, na zich eerst uitvoerig te hebben laten informeren door onafhankelijke partijen, zich unaniem tégen de invoering van Slimme toepassingen op lantaarnpalen hebben gekeerd. En zij eerst nadere informatie eisen, zowel over de risico’s en gezondheidseffecten als de privacywetgeving. Buiten de Telecom is er namelijk niemand die haast wil maken met deze technologie. Laat u niet opjagen! Mocht u vragen hebben, ben ik (of anderen die zich hierin hebben verdiept) u graag tot dienst!

Met vriendelijke groet,
……………


De brief hierboven kan gekopieerd worden en naar eigen inzicht aangepast.

Stuur mij een mail, met jouw bericht, wat ik door kan sturen aan alle ondertekenaars uit jouw woonplaats.  Misschien reageert 1 iemand en misschien 10, en dan is het toch al weer fijner.

STAP 3
Zoek contact met je gemeente.

 • Wie is de wethouder, hoe kun je deze bereiken. Mag je een gesprek met hem/haar hebben hierover?
 • Welke politieke partijen zitten er in de raad. Mag je hun bellen/mailen… of afspreken?
 • Kun je de gemeenteraad ook in zijn geheel aanspreken, misschien is er een info-avond of inspraak-avond?

Opmerking van Marnix, 
die 5G in de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft weten tegen te houden: 
ER IS VEEL HULP: 
Diverse fracties hebben ons echt geholpen, en ook de griffiers (de griffie dus) leek onze input echt als een meerwaarde te zien. 
Dus: ga gesprek aan, zoek ze op. daar zijn ze voor.”

Vragen: 

 • Welke slimme toepassingen worden overwogen? 
 • Wie maakt de beslissingen en wat is van hen het kennisniveau? 
 • Weten ze dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug de slimme toepassingen voorlopig heeft tegengehouden, omdat de risico’s veel te omvangrijk zijn en slecht ingedekt/toegelicht?
 • Weten ze dat de beslisbevoegdheid hierover en daarmee ook de verantwoordelijkheid voor een belangrijk deel bij de gemeente ligt?
 • Weten ze dat er meer dan 20 wetenschappers onlangs een noodoproep hebben gedaan om voorlopig geen 5G of Iot toepassingen toe te staan vanwege de te verwachte gezondheidseffecten van nog meer straling in de leefomgeving?
 • Weten ze dat het draagvlak voor 5G uiterst klein is? Wie wil er in iedere lantaarnpaal een extra stralende CO2 vervuilende zender, of een zelfrijdende auto, een koelkast die aangeeft of de melk op is (mits je de juiste updates/grades gedaan hebt, en waarbij alles wat draadloos gehackt kan worden en dus van afstand bestuurd ook door mensen waar je niet op zit te wachten. Wat gebeurt er met de info als er camera’s bijkomen. Voor wie zijn de rechten, kunnen de beelden doorverkocht worden, wil je dit aan een marktpartij overlaten, waarom wil je je bevolking opzadelen met heel veel ongezonde apparatuur.
 • Weten ze dat 5G amper door materialen heen kan en door bomen, dat er vanalles moet gaan wijken om dit ongewenste netwerk werkend te krijgen? 
 • Staan ze open voor extra informatie?
 • Kan dat via een voorlichtingsmiddag-avond?  Zie voorlichtingsavond film

Contact: [email protected]

Lees meer: verminder-electrosmog.nl


Bron: verminder-electrosmog.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur, ze zijn slechts in tegenspraak met wat we over de natuur weten.

St. Augustinus, Romeins filosoof en theoloogBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.