Ziek van je mobieltje

ziekvanjemobieltje

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:13913
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Zembla

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Straling-Electrosmog, Aarde en milieu, Onderwijs en opvoeding, Ziekte, Kanker

(Earth Matters) Precies een jaar geleden zond Zembla een programma uit over de mogelijke schadelijkheid van GSM en wifi straling. Dit onderwerp is precies een jaar na dato weer erg actueel nadat in Zweden een groep brugklassers op bijzonder doortastende wijze aantoonde dat straling schadelijke effecten heeft.

(klik hier voor het artikel)


(Zembla) Houd hem niet tegen je oor, draag hem niet in je binnenzak en leg hem niet vlak naast je op het nachtkastje: de mobiele telefoon. Want de straling die ons mobieltje uitzendt is mogelijk kankerverwekkend, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie die vorig jaar onderzoek deed naar gezondheidsrisico’s en mobiel bellen. 

Het wereldwijd toenemen van hersen- en oortumoren brengt de WHO in verband met langdurig bellen. Vooral kinderen lopen risico, omdat telefoonstraling dieper het kinderbrein binnendringt dan bij volwassenen. 

Om kinderen te beschermen hebben landen als Frankrijk en Oostenrijk mobiel bellen op scholen verboden. In Nederland is het opvallend stil. In ZEMBLA aandacht voor de onderschatte gevaren van de mobiele telefoon.

Samenstelling & regie: Daan van Alkemade
Research: Norbert Reintjens 
Eindredactie: Manon Blaas

Bron: zembla.vara.nl

Bron:youtube.com


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

There are many aspects to success; material wealth is only one component. ...But success also includes good health, energy and enthusiasm for life, fulfilling relationships, creative freedom, emotional and psychological stability, a sense of well-being, and peace of mind.

Deepak ChopraBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.