The Global Breakthrough Energy Movement Conference | Deel 5

Breakthrough Energy Movement

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:12980
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, (Grens)wetenschap, Vrije-energie, Bouwen en wonen, Energie, Vrije energie

(Earth Matters | door Jessica Solcer) Op 9, 10 en 11 november 2013 bezocht ik de eerste Global Breakthrough Energy Movement Conference in Hilversum, het mediabolwerk van Nederland. Op evenementenlocatie Gooiland werden er 3 dagen lang in 2 conferentiezalen presentaties gegeven door meer dan 18 internationale sprekers, onder wie David William Gibbons, Russel Anderson, Sterling Allan, Moray King, Mark Dansie, Thorsten Ludwig, Johan Oldenkamp, Catherine Austin Fitts, Nick Begich, David Martin, Fernando Vossa, Michael Tellinger, George Ritschl, Paul Hellyer, Ralph en Marsha Ring, James Martinez, Andrew Johnson en dr. Judy Wood. Natuurlijk lag de focus op het onderwerp BE technologieën, maar ook aanverwante zaken als HAARP, Klasse X zonnevlammen, orgonite, bewustzijn, economie  en media werden besproken.

[Klik hier voor The Global Breakthrough Energy Movement Conference | Deel 1]

Russel Anderson werkt voor Searl Aerospace Inc. en gaf een presentatie over de tot nu toe verst ontwikkelde technologie, namelijk magneet technologie. Magneetmotoren maken gebruik van de krachten van magnetische aantrekking en afstoting. De 'Rolls Royce' onder die magneetmotoren is de Searl Effect Generator (SEG). Professor John Searl had al in de jaren ‘60 thuis een SEG generator lopen. Jarenlang voorzag hij in zijn eigen energie totdat de energiemaatschappij de generator en alle documentatie in beslag nam, omdat men van mening was dat John de energie had gestolen. Nu na vele jaren heeft John Searl zijn werk gelukkig weer kunnen herstellen en zullen de SEG generatoren binnen twee jaar in productie gaan. Een belangrijke eigenschap van de SEG is zijn mogelijkheid om met grote kracht omhoog te zweven wanneer overbelast en met deze technologie zou antizwaartekracht dus geen verleden tijd meer zijn. Tijdens zijn presentatie vertelt Russell Anderson over magneet technologie, de ontwikkeling van de Levity Disc en laat hij beelden zien van een werkende SEG.

Moray King is een internationaal bekende natuurkundige, auteur en spreker gespecialiseerd in nulpuntenergie, Tesla technologie en kwantumfysica. Tijdens de Global BEM conferentie gaf hij een presentatie over waterstof technologie. Eén van de bekendste pioniers op dit gebied was Stanley Meyer (1940-1998). In de video "It Runs on Water" toont Meyer een auto die op water in plaats van benzine rijdt. Een goed alternatief voor de alsmaar duurder wordende olie, beter voor het milieu en bovendien zou de techniek van de auto niet al te veel aangepast hoeven worden. Meyer beweerde een motor te hebben ontworpen waarin water kon worden opgesplitst in waterstof en zuurstof.  Deze elementen werden vervolgens verbrand om energie te produceren. Het systeem van Meyer leek veel op elektrolyse, maar zijn ‘water fuel cel’ zou volgens hem efficiënter werken: er zou veel minder energie nodig zijn om het water te splitsen, waardoor er in verhouding meer energie overbleef. Meyers claims werden echter door de rechtbank van Ohio als fraude bestempeld en Meyer werd weggezet als oplichter. Niet lang daarna werd Meyer dood aangetroffen in een restaurant vlakbij zijn woning.  En hoewel hij volgens de officiële verklaring stierf aan een aneurysma (slagadergezwel) in zijn hersenen,  wordt door sommigen zijn dood in verband gebracht met de oliemaatschappijen en de Amerikaanse overheid die beducht zouden zijn voor een apparaat dat het gebruik van olie overbodig zou maken. Moray King vertelt over Stanley Meyer, de talloze huidige voorbeelden van auto’s op water, de huidige ontwikkelingen op het gebied van waterstof technologie en de toekomst.

Sterling D. Allan is oprichter en CEO van de Pure Energy Systems (PES) Network. PES heeft de missie de beste BE technologieën te vinden en te faciliteren. In mei 2012 richtte Sterling ook het New Energy Systems Fund op om te helpen deze technologieën op de markt te brengen.
Eindelijk worden er dus belangrijke stappen gezet om BE technologieën op de markt te brengen en aan het publiek beschikbaar te stellen. Ontwikkelingen gaan snel en het competitieve landschap van vandaag is drastisch verschillend van slechts een paar maanden geleden. Allan spreekt over hoe deze technologieën werken en in welk stadium ze zich nu bevinden. Binnen elk genre zijn er verschillende concurrerende groepen die strijden om als eerste op de markt te verschijnen. Allan bespreekt de top 5 Breakthrough Energy technologieën in detail.

In de BE top 5 staat ook de Energy Catalyzer van Andrea Rossi. Volgens de uitvinder zelf een vorm van koude kernfusie. Maar wat is koude kernfusie en bestaat het? In 1989 kondigden de elektrochemici Fleischmann en Pons aan dat zij kernfusie onder milde condities bereikt hadden en dat koude kernfusie een feit was. Dit was sensationeel nieuws, want dit zou betekenen dat er een oneindige energiebron gevonden was! Enkele maanden later bleek echter dat de resultaten niet repliceerbaar waren en spraken wetenschappelijke tijdschriften over ‘dwaalwetenschap’. Ingenieur en wetenschapsjournalist Eugene Mallove nam het voor Fleischmann en Pons op in zijn boek ‘Fire from Ice’. Volgens hem was hun werk ten onrechte in diskrediet gebracht. Mallove werd in 2004 vermoord. Volgens de officiële verklaring ging het om een uit de hand gelopen conflict met voormalige huurders die uit hun woning waren gezet. Mallove’s New Energy Foundation is nog altijd zeer actief en onderhoudt een uitgebreide website. Koude kernfusie is ook nooit helemaal verdwenen. Echter om negatieve associaties te vermijden, spreekt men tegenwoordig liever over Low Energy Nuclear Reactions (LENR), Chemically Assisted Nuclear Reactions (CANR) en Lattice Assisted Nuclear Reactions(LANR).                                                                                         

In januari 2011 kondigde de Italiaanse wetenschapper Andrea Rossi op een besloten persconferentie in Italië aan dat hij een reactor heeft uitgevonden die nikkel- en waterstofkernen op kamertemperatuur kan fuseren, daarbij koper produceert en dat er tevens tijdens dat proces een enorme hoeveelheid energie wordt opgewekt. Rossi demonstreerde zijn tafelmodel, dat 400 watt energie gebruikte om 12.400 watt op te wekken, zonder dat er gevaarlijk afval achterbleef. Hij vertelde de waarnemers dat zijn reactoren klein genoeg zijn om te passen in een keukenkast en in staat zijn elektriciteit te produceren voor minder dan 1 cent per kWh (lees het artikel hier).

Is dit de BE doorbraak of is Rossi een charlatan? In de wetenschap is het gebruikelijk om opstellingen en procedures zodanig te beschrijven dat de verkregen resultaten reproduceerbaar zijn. Rossi gebruikt echter een ‘geheime katalysator’, die de omzetting van nikkel naar koper mogelijk zou maken. Om de uitvinding en de belangen van de investeerders te beschermen, wordt er in zijn octrooiaanvraag niets onthuld over de katalysator. De resultaten van de E-Cat zijn dus niet repliceerbaar en het is dus moeilijk te testen of we hier met een BE technologie te maken hebben. Kunnen we koude fusie dan afdoen als dwaalwetenschap? Dat lijkt mij toch niet. In januari 2012 verscheen er een video op de NASA website waarin onderzoeker Joseph Zawodny spreekt over een schone vorm van nucleaire energie zonder gevaarlijk afval. Het systeem dat hij beschrijft lijkt verdacht veel op de E-Cat: een systeem dat nikkel gebruikt, een thuiscentrale waarmee je stroom opwekt en restwarmte dat gebruikt wordt voor warm water en ruimteverwarming. Later zou Zawodny verklaren dat hij wel denkt dat er iets mogelijk is dat op de koude kernfusie van de E-Cat lijkt, maar dat hij nog geen E-Cat is tegengekomen die onafhankelijk en wetenschappelijk is gecontroleerd en dat hij dat ook niet op korte termijn verwacht.

Dr. Thorsten Ludwig werkte van 1997 tot 2005 aan de Technische Universiteit van Berlijn en maakte daar contact met andere wetenschappers en ingenieurs die ook geïnteresseerd waren in BE technologieën. Samen richtten zij het Berlijns Instituut voor innovatieve energie- en propulsietechnologieën op. Volgens Ludwig leven we in een zee van energie, ook wel het nulpuntveld genoemd. Uitvinders als Nikola Tesla en T. Henry Moray hebben dit ook vele jaren beweerd en hebben talloze manieren gepresenteerd om deze enorme energiebron te gebruiken. Kwantummechanica, relativistische quantum dynamiek en kwantumveldentheorie leiden allemaal tot de conclusie dat ruimte zelf gevuld wordt met een levendig komen en gaan van energie en materie, het zogenaamde nulpuntveld. Ook wel vacuümtoestand genoemd. Thorsten Ludwig bespreekt wat de belangrijkste experimenten en effecten zijn die het bestaan van dit energieveld aantonen. Ook kijkt hij naar enkele van de meest veelbelovende BE technologieën die volgens hem worden aangedreven door nulpunt energie. Ter afsluiting bespreekt hij wat nodig is om deze technologie te realiseren. Wat voor onderzoek moet er nog worden gedaan en wat is er nodig om door nulpuntenergie aangedreven gadgets te laten verschijnen in ons dagelijkse leven?

In het volgende deel meer sprekers, achtergronden en previews van de Global BEM lezingen. Voor wie de gehele lezingen wil zien: Op de website Voices of Breakthrough Energy kan men tegen een kleine vergoeding alle lezingen bekijken.

Klik op onderstaande links om deel 1 & 2 & 3 & 4 van The Global Breakthrough Energy Movement Conference te lezen:

Voor meer informatie over de Breakthrough Energy Movement:

globalbem.com

globalbemvoices.com

facebook.com/globalbem

twitter.com/globalbem

youtube.com/user/globalbem

soundcloud.com/globalbem


Geplaatst door Jessica Solcer
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Men ziet slechts goed met het hart. Het echt belangrijke kan men met de ogen niet zien.

Antoine de Saint-ExupéryBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.