Yann Arthus-Bertrand ~ Of Forests and Men

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7678
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Trancedans.net

Gekoppelde categorieen
Milieu, Geografisch, Aarde en milieu, Inspiratie

(Aernoudt Knecht) Na een fascinerende zoektocht van meer dan een jaar zijn Els en ik neergestreken in een piepklein dorpje in de Duitse Eifel, in een dal waar de beken en bronnen in het bos uitmonden in een prachtige rivier. Er loopt hier een spoorlijntje, en het dorpje is een verbindingspunt waar alle gemakken van het moderne leven (treinstation, internet, ...) en de uitgestrekte natuur samenkomen.

Het dorp is ontstaan op een eeuwenoude krachtplaats waar kluizenaarsvrouwen een teruggetrokken leven leidden; een leven waarin het reine water uit de bron een belangrijke rol speelde. Het dorpje is omgeven door uitgestrekte bossen.

Een voormalige herberg zal hier ons nieuwe thuis zijn, en ook onze nieuwe plek voor verdiepingsprogramma's. We zijn dankbaar voor de kans om op zo'n mooie plek een toekomst te kunnen uitbouwen. Hier kunnen we genieten, dansen, muziek maken, en onszelf verbinden met de rimpelingen in het water en met de puls van de aarde! We houden jullie de komende periode op de hoogte van onze avonturen in de Eifel.

---

(Els van Sonhoven) 2011 werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het 'Internationale Jaar van de Bossen'. Bossen zijn een belangrijke bron voor de biodiversiteit op aarde en ze vervullen ook een cruciale rol in de klimaatontwikkeling op onze planeet.

Naar aanleiding van het 'Internationale Jaar van de Bossen', maakte Yann Arthus-Bertrand de prachtige kortfilm "Of Forests and Men". Hij gebruikte hiervoor beelden die gemaakt werden tijdens de opnames van de langspeelfilm "Home" en de televisieserie "the Earth from Above". "Of Forests and Men" was de officiële film voor de lancering van het 'Internationale Jaar van de Bossen'.


Geplaatst door Els Van Sonhoven

Els Van Sonhoven

Els studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en verdiepte zich in rituele vormen van theater en dans aan het Trinity College in Dublin. Ze deed de driejarige opleiding therapeut Interactionele Vormgeving en de jaaropleiding permacultuur, en kreeg les van verschillende leraars...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Els Van SonhovenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Zelf waar zijn in levendige lichtheid vol Echt Eigen Gedachten is ons hoogste wezensgoed en de enige bekrachtiging die wij in ons zogeheten dagelijks leven teveel en bijna altijd moeten missen. Dus aan met dat levensechte lach-licht-luchtige en speelse vuur, dwars door alle bruggenzwaarte heen.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.