Proefboring schaliegas veroorzaakt kleine aardbeving

Schaliegas boring in Blackpool

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7437
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Groene lus

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Energie, Milieu, (Schalie)gas

Een proefboring van het Britse bedrijfje Cuadrilla naar schaliegas in Blackpool (Noord-Engeland) is uit voorzorg opgeschort na een kleine aardbeving op vrijdag.

Een woordvoerster van het bedrijf heeft dat dinsdag gezegd tegen de BBC. Het is de tweede aardbeving binnen twee maanden nadat Cuadrilla in Blackpool met boren begon. Het bedrijfje wil na de zomer ook gaan boren in Noord-Brabant.

Boren

Cuadrilla boort onder grote waterdruk naar gas in keiharde schaliesteen op meer dan 2 kilometer diepte. Na een aardbeving op 1 april werd het werk in Blackpool ook al kort stilgelegd en plaatste het bedrijf eigen meters om het boorterrein.

Beluister hier de uitleg over het boorproces

Bron: Groene Lus / ANP / Vroege Vogels


Commentaar van Redactie Earth Matters

In Canada hebben er al desastreuze milieurampen voor mens, plant en dier met deze technieken plaatsgevonden die vaak pas na meer dan 10 jaar aan het licht kwamen. In Europa gaan ze onder meer in Frankrijk en brabant beginnen. We gaan nog artiklen publiceren over de ramp in Canada.Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Trinity: "Mijn naam is Trinity" Neo: "Dé Trinity? Die de database van de IRS heeft gekraakt?" Trinity: "Dat is een hele tijd geleden" Neo: "Jezus" Trinity: "Wat is er?" Neo: "Niks, ik dacht dat je een man was" Trinity: "Dat denken de meeste mannen"

Fragment uit the MatrixBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.