27 jaar off-grid leven op een zelfgebouwd eiland

Exploring alternatives

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4315
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Exotic World Gifts

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Zelfvoorziend leven, Inspiratie

(Earth Matters) Freedom Cove is een zeldzame en zeer speciale plek. Het is een kunstmatig drijvend eiland dat fungeert als een woning, een kunstatelier en -gallerij, een dansvloer en boerderij. Het thuis voor Catherine en Wayne in Tofino, Brittsh Colombia, Canada.

Het project begon met een klein drijvend huis dat werd gebouwd met hout dat na een storm aan land was aangespoeld. In 1992 zijn ze er in getrokken en hebben ze geleidelijk nieuwe gebouwen, kassen en een openlucht dansvloer toegevoegd om een volledig off- grid, drijvende woning waar ze het grootste deel van hun eigen voedsel kunnen verbouwen, de kost kunnen verdienen als kunstenaar en hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.

Ze hebben zoveel mogelijk afval gebruikt, inclusief de flotatietechnologie die door de jaren heen is weggegooid uit nabijgelegen viskwekerijen.

De locatie waar ze zich vestigden, werd specifiek gekozen omdat deze een zoetwaterbron boven zeeniveau had zodat ze door zwaartekracht gevoerd water konden krijgen en omdat de baai bescherming bood tegen winterstormen.

Ze gebruiken een mix van zonnepanelen, een generator, propaan en brandhout voor hun verschillende energiebehoeften, en ze hebben een nieuw microbieel afvalwatersysteem waarmee ze hun afval volledig kunnen zuiveren. Daarvoor hadden ze een tank die in open water kon worden geleegd, zoals de meeste boten en schepen.

Catherine King en Wayne Adams zijn kunstenaars en beeldhouwers die prachtig werk maken en er een deel van laten zien in hun zwevende galerij. Een prachtig stel en indrukwekkend verhaal:

[Voor Nederlandse ondertiteling: Klik op instellingen, vertalingen, automatisch vertalen en dan Nederlands]

Als je Freedom Cove in Tofino, BC wilt bezoeken, kun je hier een tour boeken met Browning Pass

Of u kunt per e-mail rechtstreeks contact opnemen met Catherine en Wayne op:
[email protected]

Voor meer van deze video's abonneer je op het YouTubekanaal van Exploring Alternatives

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het leven begint pas echt als je vrij bent van angst.

Napoleon Hill, Amerikaans journalistBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.