Grote overwinning groene actiegroepen: algeheel verbod op fracking in Engeland!

Ban on fracking in UK

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2156
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, (Schalie)gas

(Earth matters) Fracking op de site van Cuadrilla in Lancashire stond in de wacht na een grote aardbeving. De overwinning voor groene actiegroepen volgde op een belastende wetenschappelijke studie en uitingen van kritiek door een waakhond. De Engelse regering heeft fracking in Engeland met onmiddellijke ingang gestopt, een fantastisch keerpunt voor milieuactivisten en lokale activisten. Alle toekomstige generaties hebben hier profijt van.

De ministers waarschuwden de schaliegasbedrijven dat het toekomstige fracking-projecten niet zou ondersteunen, een harde klap voor bedrijven die hoopten te profiteren van een van de nieuwkomers in de groei van de fossiele brandstofindustrie.

De beslissing trekt een streep onder jaren van bittere oppositie tegen het controversiële extractieproces en is een grote overwinning voor groene groepen en lokale gemeenschappen.

De beslissing werd genomen nadat een nieuwe wetenschappelijke studie had gewaarschuwd dat het niet mogelijk was om "onaanvaardbare" gevolgen uit te sluiten voor mensen die in de buurt van frackingsites wonen.

Het rapport, opgesteld door de Olie- en Gasautoriteit (OGA), waarschuwde ook dat het niet mogelijk was om de omvang van aardbevingen te voorspellen.

Fracking, ook bekend als hydraulisch breken, houdt in dat onder hoge druk water, chemicaliën en zand ondergronds worden gepompt om leisteen te breken en gevangen olie en gas vrij te geven.

De regering zei dat het niet zou instemmen met toekomstige fracking "totdat dwingend nieuw bewijs wordt geleverd" dat aantoont dat fracking veilig zou kunnen zijn. De enige actieve fracking-site van het VK aan Preston New Road in Lancashire werd deze zomer onmiddellijk stopgezet nadat fracking meerdere aardbevingen veroorzaakte die de aardbevingslimieten van de overheid overschreden.

Na alle ellende in Groningen geven de NAM en Nederlandse regering nog niet het signaal af dat ze van plan om te stoppen met gaswinning. De laatste restjes moeten met fracking uit de grond. Onderstaande docu laat het toekomstige beeld zien als dat ook daadwerkelijk doorgang zal vinden (must see!). Het is een hoopvol signaal uit Engeland, eindelijk regeert het voorzorgsprincipe boven het grote geld!

Meer info: theguardian.com

Bron: Earth Matters

Gasland Part II from Biggest Ideas on Vimeo.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je moet dingen van jezelf verwachten voor je ze kunt doen.

Michael Jordan, Amerikaans basketballerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.