Kernenergie, kernafval en energie in Nederland en wereldwijd: een overzicht

Nederlandse kerncentrale

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4546
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:co2ntramine

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Energie, Bedrijven, Nederland

(Herman Damveld) VVD, PVV en CDA willen nieuwe kerncentrales in Nederland maar hoe en wat, daarover zwijgen ze. Laat staan dat ze het hebben over een kerncentrale aan de Eemshaven of de opslag van kernafval in zoutkoepels of kleilagen in Noord-Nederland.

Om die leemte op te vullen plaatsen we hier een uitgebreid artikel van Herman Damveld. Het gaat over het niet opgeloste probleem van de opslag van kernafval dat een miljoen jaar gevaarlijk blijft, het uitdelen van jodiumpillen om de gevolgen van een grote kernramp te verminderen, kernenergie in verband met het broeikaseffect en de kosten van kernenergie. Verzekeringsmaatschappijen dekken de schade van een kernongeval niet. Hoe kan kernenergie dan veilig genoemd worden? 
 
 

Gekoppelde documenten

Geplaatst door Herman Damveld

Herman Damveld

Leeft duurzaam; is zelfstandig onderzoeker en publicist over energie (o.a. bij LAKA). Daarnaast zit hij in de Raad van advies van Co2ntramine...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Herman DamveldLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wetenschappers hebben bewezen dat het onmogelijk is om bij vérspringen een grotere afstand te behalen dan tien meter, maar ik luister niet naar zulke praatjes. Dergelijke gedachten hebben de neiging om zich in je voeten te nestelen.

Carl Lewis, Amerikaans atleetBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.