Duizenden Groningers lopen fakkeltocht tegen gaswinning

fakkeltocht

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4680
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Energie, (Schalie)gas, (Verborgen) nieuws

(Earth Matters | Johan Herder) Duizenden mensen dinsdagavond op de vismarkt in Groningen uit protest tegen de gaswinning in de provincie. Dankzij de Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie werd er een fakkeltocht georganiseerd door de binnenstad van Groningen. De opkomst was groter dan gedacht. Dit is de derde keer dat de optocht werd georganiseerd en de opkomst was nog nooit zo groot.

In maart 2015 fietste hoofdredacteur en eigenaar van Earth Matters Arjan Bos op zijn bakfiets naar Den Haag om aandacht te vragen voor de aanhoudende aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Nog immer wordt de Groningse bevolking volledig genegeerd en gaan de belangen van Den Haag nog altijd voor op die van het volk.    

De menigte werd door verschillende sprekers toegesproken. Zij lieten weten dat ze het beu zijn. We pikken het niet meer en ons geduld is op! Verschillende politici liepen mee in de tocht, waaronder SP-fractievoorzitter Emile Roemer en voorman Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Ook Freek de Jonge was van de partij die een manifest overhandigde aan de Commissaris van de Koning in Groningen.

 

Bekijk hier de beelden: 

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Johan Herder

Johan Herder

Geboren in het jaar 1984 en opgegroeid in Friesland. Met een passie voor film en video in Leeuwarden Communicatie & Multimedia design gestudeerd. Eenmaal afgestudeerd zag ik mijn kans schoon om het even lekker anders te doen! Heb mijn tas ingepakt en ben naar de Balkan gereisd waar ik een half jaar in een community heb geleefd...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Johan HerderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Welnu, kom mijn vriend, laat ons gaan zitten met elkaar. Dit is het. Jij en ik, hier vandaag. Wat fijn dat jij er bent.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.