Wat Harry Potter ons kan leren over de hedendaagse realiteit | Deel 2

hp

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:10933
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Films, Geheime genootschappen, TV subliminale boodschappen, Eigen producties

(Earth Matters | door Eveline Peters) Angst - Angst wordt belichaamd door boemannen en dementors. Een boeman is een energie die de vorm aanneemt van de grootste angst van degene die het pad van de boeman kruist. De boeman verdwijnt door een humoristische voorstelling van de angst te projecteren onder het uitspreken van de toverspreuk ridiculous:

Harry’s Boeman neemt dus de vorm aan van een Dementor. Harry’s grootste angst is dus angst zelf:

De dementors zijn de bewakers van de tovenaarsgevangenis Azkaban en zij voeden zich aan de pijn en angst van de gevangenen. Dit is de gevangenis:

De dementors hebben een groter effect op mensen die veel angst of pijn hebben gekend in hun leven. Ze zuigen alle geluk weg uit de mens en doen bloemen verwelken. Indien ze ervoor de opdracht krijgen kunnen ze een kus toedienen die de ziel uit iemands lichaam zuigt, een lot erger dan dood. Harry en zijn dreuzelneefje worden aangevallen door een dementor:

Als Harry zich verdedigt (doormiddel van een Patronus spreuk die kan worden opgeroepen door terug te denken aan een intens gelukkige gebeurtenis), wordt hij beschuldigd van het gebruik van tovenarij buiten school, iets dat verboden is voor minderjarige tovenaars. Er volgt een disproportionele hoorzitting die laat zien dat er meer aan de hand is dan het op het eerste gezicht lijkt:

Mind control

Een directe vorm van mind control kwam al aan bod in de vorm van de imperius vloek. De hervorming van het onderwijscurriculum en de propaganda van het ministerie waren ook al voorbeelden. Een meer complexe vorm speelt zich af tussen Voldemort’s ‘mind’ en Harry’s, die een speciale connectie blijken te hebben. De reden daarvoor is dat een deel van Voldemort’s ziel in Harry is gekomen op het moment dat Voldemort Harry probeerde te vermoorden toen hij een baby was. Het idee erachter is dat door een gruwelijke daad als moord er een stuk van je ziel wordt afgesplitst. Dat stukje ziel animeert dan het eerst volgende object of de eerst volgende persoon dat het tegenkomt. Voldemort heeft bewust zijn ziel gesplitst waardoor hij onsterfelijk wordt aangezien hij voortleeft in deze objecten, zelfs als zijn lichaam sterft:

Harry was het door Voldemort onvoorziene gruzielement waardoor Harry enerzijds Voldemort’s gedachten kan lezen maar anderzijds ook kwetsbaarder is voor de invloed van Voldemort. Op een bepaald moment krijgt hij lessen om te leren zijn geest af te sluiten:

Door het stukje Voldemort dat in hem leeft is Harry ook in gevecht met zichzelf:


De connectie die de twee hebben door een gedeelde ziel vertaalt zich ook in tweeling toverstaffen waardoor het onmogelijk is voor Voldemort om Harry dodelijk te treffen met zijn eigen staf waardoor hij op zoek moet naar de onverslaanbare zegevlier.

Voldemort beschikt over vrije energie en HAARP?                                                               

Tot slot wordt er nog een hint gegeven naar het gevaar van technologie die in het bezit komt van de foute handen. Dit komt naar voren in het eerder genoemde verhaal van de drie broers en de relieken van de dood. Op het moment dat Voldemort in bezit komt van de Zegevlier (ofwel elder wand) gebeurt iets dat verdacht veel lijkt op HAARP in actie:


Geplaatst door Eveline Peters

Eveline Peters

Wat ben ik ontzettend blij dat ik hier bij earth-matters terecht ben gekomen en met open armen ben ontvangen! Enerzijds sta ik nog relatief aan het begin van een proces van bewustwording maar anderzijds ben ik er eigenlijk al mijn hele leven mee bezig...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Eveline PetersLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Nadenken is twijfelen. Durf je te vertrouwen op je intuïtie?

Tijn Touber, Nederlands schrijver en muzikantBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.