Subliminale boodschappen op de Nederlandse TV

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:22545
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Albert Toby

Gekoppelde categorieen
TV subliminale boodschappen, Televisie, (Verborgen) nieuws, Media en agenda, Media

(Huib Kraaijeveld) Op een zondagmiddag zag ik uit naar onze maandelijkse avond samen. Met een groepje vrienden kwamen we normaal gesproken bij elkaar voor een ontspannen avond, waarin we samen mediteerden, van het heerlijke eten van de gastvrouw genoten, plezier hadden en enthousiast met elkaar onze belevenissen in verschillende hoeken van de alternatieve therapie deelden. Maar deze avond bleek heel anders te verlopen.

Vlak voor het eten noemde vriend Albert iets waar hij overstuur over was: hij had een soort verborgen boodschappen in twee verschillende televisieprogramma's gevonden en hij heeft een jonge zoon die TV kijkt. Alleen al vanuit zijn professionele achtergrond had hij meer dan genoeg reden om hier zo van slag van te zijn, maar daarover lees je later meer. Hij liet het ons eerst zien op normale snelheid en het leek niet meer dan een flits. Daarna speelde hij de band vertraagd af, zodat we konden zien wat er werkelijk stond.

En we waren geshockeerd. Zo geshockeerd zelfs, dat we het effect ervan op onszelf onderschatten – ondanks al onze gecombineerde kennis en ervaring.

"I’m the slime oozing out of your TV-set." – Frank Zappa

Klik hier om de rest van het artikel te lezen (pdf).

Bron: To By Or Not To By


(Programming The Nation) Worden we gehersenspoeld? Zijn we de weg kwijt? Sinds de jaren vijftig wordt subliminale inhoud veelvuldig getest en via alle mogelijke mediakanalen verspreid.

Wat is de invloed van propaganda in reclames, films en muziek? Wat zijn de mogelijke onderbewuste bijwerkingen? Naar verluidt gebruikt het Amerikaanse leger deze technologie voor haar psychologische operaties (psyops). Wat is de herkomst van dit fenomeen en brengt het gevaren met zich mee?

Regisseur Jeff Warrick gaat op reis door het onderbewustzijn en verkent het vermeende gebruik van subliminale boodschappen in reclames, muziek, films, tv-uitzendingen, politieke propaganda, militaire psychologische operaties en geavanceerde wapenontwikkeling.

Zie hieronder de trailer en daaronder de hele film: 

Source: Programming The Nation


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van vier kinderen en woon in Drenthe.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer de macht van de liefde de liefde voor macht overwint, zal de wereld vrede kennen.

Jimi Hendrix, Amerikaans gitaristBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.