Benefiet en Vrijheidsfestival Terra Libertas | Zaterdag 6 september 2014 in Haren

Terra Libertas

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:13042
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Agenda, Media en agenda, Aarde en milieu, Earth Matters | diversen

(Earth Matters | Terra Libertas) Op zaterdag 6 september organiseert Earth Matters Benefiet en Vrijheidsfestival Terra Libertas. We hebben vele interessante sprekers met boeiende informatie, workshops, een biologisch buffet, muziek, een veiling en vele andere verrassingen. Op de markt zijn een groot aantal stands aanwezig zijn met o.a. boeken en gezondheidsartikelen van personen en organisaties die zich bezighouden met gezondheid, duurzaamheid, grenswetenschappen en spiritualiteit. Tijdens dit benefiet, waar Terra Libertas en een landelijke complementaire munt gelanceerd worden, trekken we alle registers open en maakt u een onvergetelijke dag mee. 


Actie

Klik hier voor de actie "Kom en deel Terra Libertas" en ontvang een tweede kaartje gratis!Zaterdag 6 september 2014
12.00 – 20.00 uur

Biotoop
Kerklaan 30
9751 NN Haren
Volop gratis parkeerruimte voor de deur aanwezig
Tien minuten lopen vanaf station Haren

Routebeschrijving

 

 

Overzicht sprekers (onder voorbehoud):

 • Anthony Migchels – Lancering landelijke complementaire munt 

 • Ard Pisa - Keuzevrijheid in de zorg

 • Door Frankema - Over gezond opgroeien zonder vaccins en het thuis scholen van je kinderen 

 • Michael Tellinger - Freedom of Ubuntu (via Skype)

 • Marieke de Vrij - Eigenhartig opstaan

 • Lucia Amaya - The Gift Foundation

 • Saskia Nieboer - Genezende kruiden workshop

 • Arjan Bos - Lancering Terra Libertas

 • Jan van Stiphout - Wat aarden voor je gezondheid doet

 • Sieger de Vries - Gratis en vrij leven in vredestuin LungTa

 • Hayo Bol - WIFI-straling: suppressie of vooruitgang?

Klik hier voor meer informatie over de sprekers.

Klik hier voor meer informatie over het benfiet en Terra Libertas

Overzicht markt (onder voorbehoud):

 • Earthing Nederland - Aardingsproducten

 • Greenman Powerplants - Geneeskrachtige kruiden uit het oerwoud

 • Uitgeverij Akasha

 • A3boeken

 • Floww - antistralingsproducten

 • Amazing Unigrace - o.a. aurafotografie

 • Centrum de Rond - Awakening the Illuminated Heart®

 • Earth Crew

Klik hier voor meer informatie over de standhouders.

 

Muziek "Becoming One Of The People" (Remix) door Kareem Raïhani


Overzicht sprekers (onder voorbehoud):

 • Anthony Migchels – Lancering landelijke complementaire munt 

Na 11 september 2001 werd Anthony wakker rond het thema waar de macht van het geld ligt en startte de Gelre, een regionale complementaire munt. 

Met zijn blorealcurrencies.wordpress.com vraagt hij aandacht voor monetaire zaken en de implicaties van rente als een manier om mensen in hun kracht te zetten en hen bij te staan in hun moeites met de machthebbenden. 

Op het benefiet gaat Anthony o.a. een nieuwe landelijke munt lanceren!

 • Ard Pisa - Keuzevrijheid in de zorg

Onze gezondheidszorg zit in de wurggreep van de overheid, vindt gezondheidsonderzoeker en auteur Ard Pisa. Vanuit zijn gedrevenheid voor gezondheid verricht hij sinds 2006 eigen onderzoeken om te achterhalen wat nu wél en niet gezond is op het gebied van voeding, beweging, leefomgeving en emotionele huishouding.

Bedrijfskundig ingenieur Ard Pisa (1971) heeft zeventien jaar in het bankwezen ge

werkt, waarvan de laatste tien jaar als managementteamlid van diverse lokale Rabobanken. Zijn authentieke en passievolle eigentijdse stijl viel op en leverde hem in 2011 binnen de Rabobankorganisatie de leiderschapsprijs op. Zijn visie op leiderschap is opgenomen in het boek Leiderschap bij de Rabobank

Na het afronden van een tweejarige opleiding voor personal coaching in 2006, startte Ard vanuit zijn gedrevenheid voor gezondheid eigen onderzoeken op om te achterhalen wat nu wél en niet gezond is op het gebied van voeding, beweging en emotionele huishouding. Zijn vastberadenheid, die hij ontwikkelde in het bankwezen, leverde hem historische ontdekkingen op. Tijdens zijn jarenlange gezondheidsonderzoek kwam hij de briljante wetenschappelijke kankeronderzoeken van wijlen dr. Otto Warburg en professor Brian Peskin tegen. In september verscheen zijn spraakmakende boek: Wat Angelina niet wist over kanker maar wel had moeten weten

keuzevrijheid.nl

 • Door Frankema - Over gezond opgroeien zonder vaccins en het thuis scholen van je kinderen 

Ze is woonachtig te Amsterdam, getrouwd en moeder van twee dochters - werkte eerst als fysiotherapeute in de reguliere gezondheidszorg en combineerde later natuurgeneeskunde en de verschillende vormen van alternatieve psychotherapie in haar privé-praktijk in Amsterdam.

Toen zij kinderen kreeg en voor de beslissing kwam te staan om wel of niet te vaccineren, ontdekte zij dat er enorm veel verwarring en tegenstrijdige opvattingen bestaan met betrekking tot de effectiviteit en veiligheid van vaccins. Haar verlangen om feiten boven water te krijgen, leidde tot meer dan tien jaar lang spitten in medisch-wetenschappelijke rapporten, artikelen, boeken en het internet.

Zij is de schrijfster van Vaccin Vrij!, een e-book over ‘gezond opgroeien zonder vaccins – hoe en waarom dat ook kan’. Te lezen (of downloaden) op www.vaccinvrij.nl en ook op www.earth-matters.nl.

 • Michael Tellinger - Freedom of Ubuntu (via Skype en in het Engels)

Hij is schrijver van onder anderen Slave Species of the Gods en het pas verschenen UBUNTU Contributionism.

Deze onderzoeker en leider van de UBUNTU politieke partij geeft ons in zijn presentatie via Skype een update over zijn ontdekkingen in Zuid-Afrika over de herkomst van het menselijke ras, de manier waarop deze oude kennis uit de bekende geschiedschrijving verbannen is en de technologie welke samen met de oude kennis van onze verre voorouderen verloren is gegaan.

www.michaeltellinger.com

 • Marieke de Vrij - Eigenhartig opstaan

Marieke de Vrij (1953) wordt sinds 1980 dagelijks geïnspireerd vanuit de onstoffelijke wereld, om individuele en maatschappelijke ontwikkeling te bevorderen. Marieke, maatschappelijk raadsvrouwe, beschikt over bijzonder heldere, fijnzintuiglijke vermogens. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij al langdurig licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis. Zij is in staat het collectief en individueel bewustzijn en de potentie die hierin ligt veelzijdig aan te voelen. 

Marieke inspireert velen om tot uitbreiding van hun bestaande (vak)kennis te komen. Zij stelt zich hiermee dienstbaar op om vorm te geven aan een brede maatschappelijke ontwikkeling en initieërt daarmee vernieuwing op diverse terreinen. Dit doet zij ondermeer door het geven van lezingen, trainingen, workshops, symposia en themagerichte consulten w.o. diverse vakgebieden.

devrijemare.nl

 • Lucia Amaya - The Gift Foundation
Haar lijfspreuk 'De aarde is mijn getuige' komt niet uit de lucht vallen. Als kind is ze meer dood dan levend gevonden in het oerwoud van Zuid-Amerika en heeft een hele sterke connectie met de natuur. Op latere leeftijd heeft ze een aantal bijna-doodervaringen gehad. 

Haar stichting The Gift Foundation is via Facebook actief met meer dan 20.000 leden. Het is als een vangnet dat fungeert voor mensen die buiten de regelingen vallen. Die (nog) niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, die net ontslagen zijn en in een tussentraject van een uitkeringaanvraag zitten of mensen waarvan hun huis afgebrand is en van het ene op het andere moment zonder bezittingen komen te staan, waardoor ze zo weinig geld hebben dat ze ook zelfs in de kringloopwinkels geen kleding of inboedel kunnen kopen. Ze streven naar een krachtig “zorgveld”, gecreëerd door een fijne samenwerking met voedselbanken, kringloopwinkels, weggeefhoeken, verzamelpunten, enz. enz. Een samenwerking waardoor niemand in zijn eentje hoeft te worstelen, zodat elk kind een broodje mee naar school kan nemen en ‘s avonds een warme prak heeft. The Gift is een wereld waarin je elkaar ondersteunt als je het zelf even niet meer redt. Je medeleden zijn er voor jou en voor jouw noodoproep wanneer je bijvoorbeeld geen (baby)voeding of pijnstillers meer hebt, en je ook geen geld hebt om het te kopen. Als je geen uitweg meer ziet en geen arm om je heen hebt. Of als je hulp nodig hebt bij de verhuizing na je scheiding. Gewoon de ouderwetse burenhulp die steeds noodzakelijker wordt in Nederland. 

 • Sieger de Vries - Vrij leven in harmonie met de natuur in vredestuin LungTa in Spanje

Sieger is nog jong, maar is al afgestudeerd als commercieel econoom, hij won prijzen met zijn duurzame innovatie de glasverstamper, is helemaal bevlogen van de dreamspellkalender van José Arguëlles en woont momenteel in LungTa. LungTa is een vredestuin in het noorden van Spanje. Een kleine gemeenschap van zo'n 25 mensen woont daar voor ongeveer 10 euro per week en dat is dan inclusief eten. Er wordt volgens hele simpele en effectieve methodes met de groep en de aarde gewerkt. Sieger geeft op het benefiet een presentatie over wat ze doen om hun plek een waar paradijs te maken waar iedereen welkom is. In harmonie met de aarde leven kan, het is onzettend leuk en kost geen geld. Super inspirerend!

peacegardenlungta.wordpress.com

 • Saskia Nieboer - Genezende kruiden workshop

Kruiden zijn levende wezens en het is een plezier om ermee te mogen werken. Ik ben gedeeltelijk in Zwitserland opgegroeid en de liefde voor de natuur was er al vroeg. Op mijn levensweg kreeg ik de kans om in Beieren een 4-jarige opleiding te gaan volgen over geneeskrachtige kruiden. Achteraf besefte ik dat ik heel bijzondere kennis had vergaard en ontstond de wens om die kennis door te geven. Dat doe ik sinds 1984 en inmiddels ben ik fulltime met kruiden bezig; lesgeven, middeltjes maken, schrijven etc. 

Cursussen, opleidingen (waaronder transpersoonlijke (psycho)therapie) en levenslessen hebben mijn kennis en ervaring verdiept en verder ben ik onder andere 14 jaar docent fytotherapie aan de academie voor natuurlijke geneeswijzen in Meppel geweest.

degroenezon.com

 • Jan van Stiphout - Wat aarden voor je gezondheid doet

Jan van Stiphout geeft op het benefiet een lezing over de vele gezondheidsvoordelen van aarden, met achtergronden, wetenschappelijk onderzoeken en ervaringen. Uiteraard heeft Earthing Nederland een stand met alle aardingsproducten. 

Aarden is het fysiek contact maken van je lichaam met de aarde om op een natuurlijke manier klachten te verminderen en het zelfhelend vermogen te verbeteren. Het is heel eenvoudig en veilig. Maak met je blote voeten contact met de aarde en het helingsproces komt vanzelf op gang.

In onze moderne tijd, waarin we op schoenen lopen, onze huizen geïsoleerd hebben en niet meer op de grond slapen, is dit proces verstoord. Het is één van de oorzaken van chronische ontstekingen, chronische pijn, chronische vermoeidheid, slaapproblemen en auto-immuunziekten. Het menselijk lichaam is geëvolueerd terwijl het in contact was met de aarde en heeft dit natuurlijke contact nodig om goed te functioneren.

earthingnederland.nl

 • Hayo Bol - WIFI-straling: suppressie of vooruitgang?

Het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen, is een doel in mijn leven geworden. Daarom ben ik een sterk voorstander voor het gebruik maken van preventieve gezondheidszorg. Onder het motto ‘je kunt altijd iets doen’ is geen klacht vreemd en geen probleem te groot. 

Volgens de WHO is straling van mobieltjes kankerverwekkend en op de gebruiksaanwijzing bij elke nieuwe telefoon staat dat je deze niet te lang tegen het oor mag worden gehouden. In veel gebruiksaanwijzingen wordt een minimale afstand van 2 cm van het hoofd geadviseerd. Wat zou daar nu reden voor zijn? 

Wat je je misschien niet realiseert, is dat behalve de GSM er nog een stuk of tien andere apparaten, zendmasten, radar en dergelijke plus het nieuwe 4G-netwerk continu op iedereen staan te stralen. Deze relatief nieuwe vorm van straling is schadelijker dan alom tot nu toe is aangenomen. 

Hoe kun je gezond eten en toch gevoelig zijn voor straling? Ben ik belast door straling en kun je dat meten? Het zijn logische vragen die je gaat stellen als je stil staat bij de effecten van straling. Tijdens de lezing laat je ik je behalve ervaren wat straling is ook zien hoe er preventief mee om te gaan is.

hayobol.nl

 • Arjan Bos - Over burgerlijke ongehoorzaamheid en de lancering van Terra Libertas 

Zijn vele omzwervingen in allerlei banen, reizen over de hele wereld en een paar diepgaande spirituele ervaringen vormden de basis voor het opzetten van zijn mediabedrijf Earth Matters en webshop Orongo.

Als bevlogen duizendpoot zet hij zich met hart en ziel in om de inspirerende en confronterende verhalen en producten die er echt toe doen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Vele oplossingen om de complexe problematiek van de huidige wereldbevolking om te buigen - mits op grote schaal toegepast - is hij op zijn tochten tegengekomen. Alleen door het wegnemen van de massale onjuiste perceptie van de werkelijkheid die door de huidige media in stand wordt gehouden, ziet hij een uitweg om terug te keren naar de menselijke maat en het weer centraal stellen van het welzijn van onze geliefde planeet. 

Arjan opent het benefiet met het spreken over de noodzaak van burgelijke ongehoorzaamheid in een goed werkende democratie en lanceert Terra Libertas.

Klik hier voor meer informatie over het benfiet en Terra Libertas


Overzicht markt (onder voorbehoud): 

 • Earthing Nederland - Aardingsproducten

  

earthingnederland.nl

 • Greenman Powerplants - Geneeskrachtige kruiden uit het oerwoud

Ik ben opgeleid als antropoloog (Master degree Universiteit van Amsterdam) museoloog (Bachelor diploma Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), etnobotanist (zelf onderwezen en diverse veldwerkstudies in Zuid-India, de Canarische Eilanden, Griekenland, Lapland en de Amazone van de Guyana's), pharmacognost (afgestudeerd en opgeleid bij het CAM Utrecht). Ik studeerde ook vijf maanden aan de Bhargava kalari sangam in Kodhikode, Zuid-India (Siddha geneeskunde, Ayurveda en kalaripayattu).

greenmanpowerplants.com

 • Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken.

uitgeverijakasha.nl

 • A3boeken

A3 boeken is in 2004 opgericht door Adrie Beyen. In de loop der jaren heeft de uitgeverij zich gespecialiseerd in boeken en kaart(spell)en over oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel over onderwerpen als spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, kunst- en cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven.

Regelmatig organiseert A3 boeken activiteiten over deze onderwerpen in samenwerking met haar auteurs. Sinds het voorjaar van 2013 geeft A3 boeken het magazine HEUS uit, een heus magazine over oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. A3 boeken is de vaste uitgever van Reizende Aarde School.

a3boeken.nl

 • Floww - antistralingsproducten

Floww® Health Technology is een totaal oplossing voor stralingsbescherming met één doel: gezond en vitaal leven zonder straling. Floww combineert techniek met gezondheid en kan ook "gezondheid" in de bestaande technologie integreren.

De producten van Floww International zijn ontwikkeld om bij te dragen tot het behouden van de natuurlijke energie in stralingsbelaste omgevingen. Ze zijn ontwikkeld op het principe van resonantie. Een Floww product bestaat onder andere uit een circuit van elektronische componenten, dat reageert op straling afkomstig van een of meerdere stralingsbronnen, zoals een mobiele telefoon of UMTS-zendmast.

floww.com/nl

 

 • Amazing Unigrace - o.a. aurafotografie

Centrum voor healing, spiritualiteit & bewustwording. Het centrum wordt geleid door Liselot en Sunny Steehouwer. Liselot is Edelsteen-chakra en aura-therapeute. Sunny maakt sjamanistische en rituele voorwerpen. Ons centrum richt zich op spiritualiteit, intuïtieve, persoonlijke en emotionele ontwikkeling. De plek waar wij wonen is heel uniek en er zijn heel bijzondere energieën aanwezig die de mensen al in een hogere energie brengen als zij een bezoekje aan de winkel brengen. Liselot kan ook aan de hand van foto’s (psychometrie) werken en mens en dier op deze manier helpen en een passende edelsteen of mineraal uitzoeken.

amazingunigrace.nl

 • Centrum de Rond - Awakening the Illuminated Heart®

Awakening the Illuminated Heart®:
een stap verder dan mindfulness en hartcoherentie
de volgende uitdaging voor de wetenschap?

Naast haar werk als psychotherapeut en opleider is Jacqueline de Rond in 2012 gestart met het geven van de workshop Awakening the Illuminated Heart. Een workshop waarin men in vier dagen leert hoe men hoofd en hart energetisch weer met elkaar kan verbinden. Deze methode is ontwikkeld door Drunvalo Melchizedek. Jacqueline de Rond volgt hem al sinds eind jaren '90 in workshops en reizen. Begin 2012 is ze gelicenseerd als teacher van zijn "School of Remembering". 

centrumderond.nl

Klik hier voor meer informatie over het benfiet en Terra Libertas.


Route naar de Biotoop in Haren: 

Met de auto:

 • Volg A28 richting Groningen 
 • Neem afslag 38-Haren richting Haren/Paterswolde
 • Neem op de rotonde de 2e afslag naar Vondellaan
 • Ga bij de rotonde rechtdoor om op Vondellaan te blijven
 • Neem op de rotonde de 2e afslag (rechtdoor) naar de Molenweg
 • Sla de tweede weg naar links in naar de Kerklaan
 • De ingang van de Biotoop is na 400 meter links.
 • Na 400 meter kun je je auto parkeren op het parkeerterrein aan de rechterkant
 • Tegenover het parkeerterrein is de ingang van de Biotoop. 
 • Op het terrein kun je rechtdoor lopen naar de trap bij ingang voor de vijf schoorstenen
 • Er zijn mensen aanwezig die de weg zullen wijzen. 

Met de trein:

In Haren is een treinstation dat zich op 1,2 km afstand bevindt. Het is een kwartiertje lopen vanaf het station:

 • Ga noordwestelijke op Stationsplein richting Rummerinkhof - 40 m
 • Stationsplein draait iets naar rechts en wordt Rummerinkhof - 170 m
 • Sla linksaf naar de Zorgvrij - 69 m
 • Flauwe bocht naar links bij Ossewei - 98 m
 • Sla rechtsaf naar de Oosterweg - 110 m
 • Sla linksaf naar de Kromme Elleboog - 300 m
 • Sla rechtsaf naar de Kerklaan - 200 m

Met de bus:

Er zijn diverse mogelijkheden vanuit allerlei richtingen. Het best is om dit zelf te checken op deze website: 9292.nl

Met de fiets vanuit Groningen: 

Rij de Helperzoom helemaal af richting Helpman, aan het eind van de Helperzoom kun je een bocht naar rechts en na 80 meter weer naar links maken. Dan zit je al op de Kerklaan. Het is nog ongeveer 2,3 km fietsen op de Kerklaan. Je kunt je fiets parkeren op het terrein van de Biotoop. 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De meeste mensen zijn anderen.

Oscar Wilde, Brits auteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.