21-06-14 | Vredespelgrims staan op voor Vrede in Groningen

sta op voor vrede

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4760
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Acties, Agenda, Media en agenda

(Nicolien de Kroon en Agnès Schlüter) De Vredespelgrims van Sta op voor Vrede staan 21 juni op de Grote Markt in Groningen. Wij doen dit om een stem te geven aan de kinderen die leven in conflictgebieden en vluchtelingenkampen. Zij zijn altijd het kind van de rekening en betalen met hun leven, hun toekomst.

Wij hebben die stem en de vrijheid wél! Sta op voor Vrede roept op met elkaar op te staan, en zo duidelijk te maken dat geweld en oorlog moeten stoppen. Wij stappen in de voetsporen van Mahatma Gandhi en staan op om de wereld te laten weten dat het genoeg is: wij roepen op om vrede te maken!

De Verenigde Staten van Amerika en Somalië zijn de enige twee landen die het verdrag voor de Rechten van het Kind niet hebben ondertekend, alle andere landen wel. Wij mogen van onze regeringen eisen dat zij hun handtekening en hun woord gestand doen en de Rechten van het Kind beschermen! Als mede-ondertekenaars van het verdrag kunnen wij ons universele Moederschap/Ouderschap uitdragen door, letterlijk, op te staan en zo aan de vele duizenden moeders en hun kinderen laten zien dat wij hen geweldloos steunen.

Sta op en wordt ook een vredespelgrim! Iedereen mag de Motherhood Wereldwijd Facebookpagina delen met het eigen netwerk en de lokale media inschakelen. Woon je in het buitenland dan kun je een eigen ‘Sta op voor Vrede’ beginnen.

1. Zoek een plek die staat voor Vrede
2. Schakel je netwerk in
3. Communiceer datum, plaats en tijd via social-, landelijke- en lokale media
4. Ga er staan voor Vrede

Sta op voor Vrede staat regelmatig ergens in Nederland op voor Vrede. Via onze Facebook-pagina laten we weten waar en wanneer. 21 Juni staan wij van 12 tot 15 uur op voor Vrede in Groningen, bij de Martinitoren.

John Lennon schreef: "Peace is not something you wish for; it’s something you make, something you do, something you are and something you give away." Het is geen actie, geen demonstratie, het is heel eenvoudig; wij staan op voor Vrede.

Kom je naast ons staan?


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik weet niet wat ik aan moet met moraal, het enige wat ik weet is wat goed voelt.

Brad Pitt, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.