Nieuwe basiscursussen Spagyriek | 28 juni 2014 en 19 juli 2014 | Een alchemistische heelwijze

Spagyriek Apotheek

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(De Spagyriek Apotheek) Spagyriek is een alchemistische plantgeneeskunde die is toe te passen bij acute en chronische klachten en bijzonder geschikt is voor preventieve doeleinden. Ook is zij inzetbaar vanwege de transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau. Spagyriek is dus werkzaam op alle niveaus: lichaam, geest en ziel. De Spagyriek Apotheek organiseert in juni en juli basiscursussen. Therapeuten en geïnteresseerden kunnen tijdens deze cursus kennis maken met spagyriek, zodat ze een indruk kunnen krijgen op welke manier ze spagyriek in hun dagelijkse praktijk kunnen inpassen.

Spagyriek is een methode om heilzame plantenremedies te maken die voortkomt uit de alchemie. Hierbij wordt uitgegaan van planten die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Deze planten worden uit elkaar gehaald (‘spao’), vervolgens gezuiverd en tenslotte worden de bestanddelen weer samengevoegd (‘agerio’). Dit levert een product op dat wordt aangeduid met de naam ‘essence’. 

In spagyrische essences komen de eigenschappen van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie en mineralentherapie samen in een product, dat gezuiverd is van verontreinigingen en toxische plantbestanddelen. Het woord ‘essence’ duidt aan dat spagyriek de ‘ziel’ van de plant vrijmaakt. Met andere woorden, achter de stoffelijke verschijningsvorm van de plant gaat een onstoffelijke blauwdruk schuil die de drager is van de specifieke kenmerken en het potentieel van de plant. Door deze blauwdruk vrij te maken, komt het heilzame potentieel van de plant in al zijn kracht beschikbaar voor de mens.

Spagyrische plantenremedies brengen een helingsproces op gang dat zowel het fysieke, het mentale, het emotionele en het spirituele niveau van de mens bestrijkt. Spagyriek kan daarom ingezet worden bij fysieke klachten maar ook om blokkades op te heffen die in de blauwdruk of in de mentaal-emotionele lagen van de mens aanwezig zijn. Met andere woorden: spagyriek brengt in de mens een zuiveringsproces op gang dat er uiteindelijk tot leidt dat de menselijke ziel (het ‘innerlijke goud’) bevrijd wordt en het centrum van zijn leven kan worden. Daaruit komt niet alleen gezondheid voort, maar eveneens draagt dit bij aan het welzijn, de harmonie en de zingeving die iemand in zijn leven ervaart.      

Gele plomp, de 93ste essence (Nuphar Luteum) 
Foto: Nuphar luteum, Gele plomp, de 93ste essence

Op dit moment bestaan er 96 essences. Ieder jaar komen er één of twee essences bij. Het is mogelijk om essences samen te voegen, waardoor er een samengesteld complex ontstaat. Iedere essence heeft een nummer (1 tot en met 96) en daarmee wordt een belangrijk verband met het periodiek systeem der chemische elementen en de numerologie zichtbaar. De energie van woorden, getallen en elementen resoneert in de essences, omdat alles in de kosmos met alles samenhangt. Hiervan kan gebruik worden gemaakt bij de toepassing van spagyriek.

Spagyriek kan vanuit vele verschillende invalshoeken worden benaderd. Zo zijn er ook therapeuten die puur intuïtief werken en die de lichaamswijsheid en het onderbewustzijn van hun cliënt aanspreken door ze te laten kiezen uit de testdoos of kaartenset. Al deze paden hebben hun eigen schoonheid en hun eigen mogelijkheden. Samen vormen ze een veelkleurig palet van toepassingen en benaderingen waarvan de spagyrisch therapeut zich kan bedienen.


Basiscursussen
Op zaterdag 28 juni, zaterdag 19 juli of zaterdag 16 augustus 2014 worden er weer basiscursussen gegeven.

Tijdstip
Van 10.00 uur tot ca. 13.00 uur. Ontvangst vanaf 09.30 uur.

Locatie
Apotheek Marum
(Spagyriek Apotheek)
Hoornweg 47
9363 EE Marum
0594-641165

Kosten
€55,- p.p. (inclusief de cursusboeken en koffie/thee).

Opgave
Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 0594-641165.

Korte inhoud van de cursus
De basiscursussen worden gegeven door apotheker Erik Welten. Ze zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de spagyriek. Tijdens deze cursussen komen de volgende onderwerpen aan bod: geschiedenis van spagyriek, de bereidingsmethode, methoden van toepassing van spagyriek bij fysieke klachten of bij mentaal-emotionele thema's, de betekenis en werking van spagyrische moederessences, de transformerende werking van spagyriek op het gebied van de eenheid van geest-ziel-lichaam, het werken met het complex- en introductieboek, het samenstellen van complexen, de relatie van de spagyriek van Phylak Sachsen met het periodiek systeem der elementen van Mendelejew en het werken met behulp van het kaartsysteem van Adriaan van Zelst.

Voor meer informatie lees dit eerdere artikel over Spagyriek of klik hier.


In Nederland wordt Spagyriek geleverd door de Spagyriek Apotheek in samenwerking met Apotheek Marum o.l.v. Erik Welten, apotheker. Het assortiment bestaat uit de spagyrische essences van het Duitse moederbedrijf Phylak Sachsen.

De Spagyriek Apotheek en Apotheek Marum zitten samen onder één dak. Hiermee is er een brug gevormd tussen de reguliere benadering van de farmacie en de transformerende, natuurlijke benadering van de Spagyriek, waarin het geheel meer is dan de som der delen. Deze ontwikkeling biedt de mogelijkheid om vanuit de apotheek ook mensen te helpen en begeleiden die geïnteresseerd zijn in natuurlijke en holistische benaderingen en die de stem van hun innerlijk weten en onderbewustzijn willen verstaan.

Spagyrische middelen hebben alles in zich om tot heling en transformatie te komen. De spagyriek essences en complexen zijn een volledig natuurlijk product vanuit planten vervaardigd en is een geneeswijze welke valt onder de natuurlijke geneeswijzen.

Het gebruik van de spagyriek kent in Duitsland en Zwitserland een lange traditie. In Nederland hebben we sinds 2000 ervaringen met deze alternatieve middelen op natuurlijke basis. Vanwege de unieke werkingen, de zeer positieve resultaten en de brede inzetbaarheid wint de spagyriek steeds meer terrein onder de natuurgeneeskundig therapeuten.

Bron: De Spagyriek ApotheekEarth Matters


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik hou van jullie Christus. Ik hou niet van Christenen. Ze lijken totaal niet op jullie Christus.

Mahatma Gandhi, Indiaas staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.