Leer nu zelf ballast loslaten met de vernieuwde Jassentechniek workshops

gezonder worden ontspan

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8965
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Jassentechniek

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Agenda

(A3 boeken) De Jassentechniek is een effectieve behandelingsmethode waarmee je in een korte tijd een enorme hoeveelheid onverwerkte ballast uit het verleden - lees jassen - kunt loslaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emoties, angsten, negatieve overtuigingen en beperkende levenspatronen. De Jassentechniek is in 2002 ontwikkeld door Hans de Waard.

Het ontstaan van de naam Jassentechniek
De naam Jassentechniek is ontstaan doordat Hans de Waard ons fysieke lichaam vergeleek met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, stressjas en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer. Je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Wat doet ballast met ons?

De totale ballast die wij bij ons dragen beïnvloedt ons hele leven, hoe wij ons voelen, hoe wij denken, handelen en in het leven staan. Jij bepaalt echter zelf of je ergens last van hebt of niet. Om effectief te kunnen loslaten, is bewustwording van de eerder beschreven ballast die wij als mens bij ons dragen voldoende. Je hoeft niet eens te weten welk specifiek trauma en/of welke combinatie van ballast iets heeft veroorzaakt. Het gaat om het effect dat deze ballast heeft op jou. Ik leg het uit.

Ik wil niet, ik mag niet!

Waarom hebben wij zoveel moeite met loslaten, iets te bereiken of verder te komen in het leven? Dit komt omdat wij onbewust iets niet willen en/of mogen van onszelf. Bewust willen wij namelijk gezond zijn, in onze kracht staan, gelukkig zijn, een voedende relatie hebben of een trauma loslaten. Echter - zoals ik zelf ook ondervond - kan ons onderbewuste daar héél anders over ´denken´.
In ons onderbewustzijn slaan wij de herinneringen van al onze - traumatische - ervaringen van welk leven dan ook op inclusief onze persoonlijke conclusies. Deze innerlijke conclusies zorgen ervoor dat wij iets onbewust niet meer willen en/of mogen van onszelf. Ik geef hier een paar voorbeelden:

Wanneer je bijvoorbeeld hebt samengewerkt met iemand en deze heeft je belazerd, dan sla je – naast de onverwerkte emoties gekoppeld aan deze (traumatische)ervaring - onbewust op dat samenwerken niet goed voor je is. Deze overtuiging zorgt ervoor dat onbewust niet meer wilt samenwerken.

Of je hebt iets gedaan waarvan je zo baalt dat je jezelf daarvoor bestraft. Hierdoor ontstaat zomaar in je onderbewustzijn een zelfbestraffingsprogramma waardoor je jezelf positieve zaken ontzegt. Je mag dan bijvoorbeeld - onbewust - niet meer gelukkig, welvarend en/of gezond zijn.

Wanneer een ziekte, aandoening en/of blessure je veel persoonlijke aandacht heeft opgeleverd, kan het zijn dat je vervolgens – door een opgeslagen baatprogramma onbewust – niet meer wil genezen.

Niets gebeurt in je leven zonder 'toestemming' van je onderbewustzijn. Dus als je iets wilt in je leven en het lukt maar niet, dan weet je nu dat de kans groot is dat je onbewust niet wilt en/of mag. Ons bewustzijn (vrije wil) en onderbewustzijn hebben zo onenigheid op veel vlakken in ons leven. De innerlijke strijd tussen wil en onwil kunnen dagelijks zorgen voor emoties en daarmee gevoelens van spanning en onrust in ons lichaam.

ik kan het niet!

Als je onbewust iets (vul maar in!) wilt en mag, betekent dit nog niet dat je de positieve veranderingen kunt ervaren. Onze ballast zorgt er namelijk óók voor dat wij – ondanks dat wij bewust en onbewust vooruit willen en mogen komen – dat wij het positieve niet kunnen of durven te ervaren. Hier een paar voorbeelden.

Angst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je  een stap niet durft en/of kunt zetten. Karma kan je vasthouden in bepaalde negatieve levenspatronen. Geloftes dwingen je je te houden aan de beloftes die je ooit hebt gedaan, waardoor je iets niet kunt veranderen. Bepaalde overtuigingen zorgen ervoor dat je het niet kunt veranderen. Restenergieën van antibiotica, chemicaliën, electrosmog en andere vervuilingen kunnen ervoor zorgen dat je niet volledig kunt herstellen. Overtuigingen en bepaalde levenspatronen kunnen ervoor zorgen dat je iets – in eerste instantie - niet wilt accepteren, waardoor oplossingen, genezing en positieve veranderingen in meer of mindere mate achterwege blijven.

Door de ongelofelijke hoeveelheid doorgemaakte en gekopieerde traumatische gebeurtenissen in combinatie met de overige ballast die wij bij ons dragen, kunnen op veel (levens)vlakken een (bewuste – onbewuste) onwil en/of innerlijk verbod en/of onvermogen zijn ontstaan. Denk bij deze vlakken aan alles wat je je maar kunt bedenken; gelukkig zijn, gezond zijn, in je kracht staan of een verslaving loslaten.

 

Vernieuwde Jassentechniek workshops
In deze vernieuwde Jassentechniek workshops Deel I en II leer je stap voor stap bewust worden van de ballast die je bij je draagt, deze te herkennen, accepteren en in je eigen tempo effectief los te laten om vervolgens met toenemend vertrouwen, meer ontspanning en hernieuwde levensenergie weer mee te gaan met de flow van het leven.

 
Jassentechniek workshop | Zelf leren Loslaten - Deel I

Deze Jassentechniek workshop deel I richt zich op het loslaten van de volgende onderwerpen:

 • Onverwerkte trauma's
 • Angsten, onzekerheden en onverwerkte emoties
 • Beperkende levenspatronen, overtuigingen en gevoelens
 • Beperkende levensprogramma's zoals zelfbestraffing etc.
 • Vermoeidheid
 • Stress, spanning en onrust
 • Beperkende verbindingen
 • Vloeken, bezweringen etc.
 • Geblokkeerde kwaliteiten
 • Vastzitten in het leven op allerlei vlakken
 • Armoede, tegenslag en tekorten

 

Deze eerste workshop is als volgt opgebouwd:

Bewustwording
Bewustwording is een essentiële voorwaarde om effectief te kunnen loslaten. Daarom geeft Hans de Waard je tijdens deze workshop inzicht in het ontstaan, nut en effecten van alle ballast die wij bij ons dragen zoals beperkende levenspatronen, onbewuste onwil, zelfbestraffingsprogramma's, (kern) trauma's, negatieve gedachten en overtuigingen, etc.

Acceptatie en omarmen
Ook acceptatie en omarmen zijn essentiële factoren bij het effectief loslaten. Door een situatie, conflict, ziekte of aandoening eerst te accepteren en liefst nog te 'omarmen', ontspant deze waardoor er ruimte komt voor genezing, verbetering en oplossingen.

Loslaten | leren loslaten
Tijdens deze workshop leer je een effectieve loslaatmethode waarbij je de ballast waar je op dit moment last van hebt direct los kunt laten. Ook leer je hoe je eenvoudig beperkende verbindingen en emoties tussen jou en anderen los kunt laten waardoor je weer meer energie en harmonie in je leven krijgt.

Weer terug in de Flow van het Leven
In dit praktijkgedeelte krijg je waardevolle tips aangereikt en leer je een effectieve korte visualisatie die je helpt dagelijks mee te gaan met de stroming van het leven. Hierdoor kom je weer in beweging, word je weer zichtbaar en voorkom je dat je terugvalt.

Deze jassentechniek workshop Deel I omvat twee dagdelen en vormt tevens het eerste basisonderdeel van de opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut. Kosten voor deze workshop zijn €85 (incl. opleidingsmateriaal, koffie en thee).

Voor wie?
De jassentechniek workshop 'Loslaten' is er voor iedereen die om welke reden dan ook effectief wil loslaten.

Tijd: 10.00 - 16.00
Kosten: €85 (incl. opleidingsmateriaal, koffie en thee). N.b. Neem zelf een lunchpakketje mee!
Locatie: Willibrordusweg 96 te Oss
Klik hier voor de agenda!

 

Jassentechniek workshop | Zelf leren Loslaten - Deel II

Na deze eerste workshop kun je - indien gewenst - deelnemen aan een Jassentechniek workshop deel II. In deze workshop leer je welke specifieke ballast en/of externe factoren (mede)verantwoordelijk zijn voor het creëren, naar je toetrekken en/of in stand houden van:

 • Fysieke klachten en aandoeningen
 • Psychische klachten en gedragsstoornissen
 • Negatief denken
 • Relatieproblemen
 • Verslavingen

Ondersteunen van fysiek herstel en bescherming
Daarnaast leer je jouw fysieke en energetische systeem te ondersteunen in het algehele herstel proces en jezelf te beschermen tegen bepaalde negatieve invloeden van buitenaf.

Ook deze Jassentechniek workshop deel II omvat twee dagdelen en vormt tevens het tweede basisonderdeel van de opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut.

Voor wie?
Deze tweede workshop is toegankelijk voor iedereen die de eerste workshop heeft gevolgd.

Tijd: 10.00 - 16.00
Kosten: €85 (incl. opleidingsmateriaal, koffie en thee). N.b. Neem zelf een lunchpakketje mee!
Lokatie: Willibrordusweg 96 te Oss
Klik hier voor de agenda!

 


Opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut

Wanneer je na deze workshop andere mensen professioneel wilt ondersteunen in hun loslaatproces kun je deelnemen aan het vervolg van de opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut. Alle informatie m.b.t. deze erkende beroepsopleiding lees je hier!

Zelf effectief loslaten leer je met de Jassentechniek!


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Stilte is het ultieme wapen van macht.

Charles de Gaulle, Frans staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.