Jaaropleiding sjamanisme – in verbinding met het land onder je voeten

Wiel Linda Wormhoudt

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9380
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Sjamanisme en natuurvolken, Agenda

(A3 boeken) Sjamanisme is verbonden met het land onder je voeten, het land waarop je leeft. Durf te kijken naar de grond onder eigen voeten. Naar jezelf, de eigen voorouders, de eigen grond. We hebben tegenwoordig de mogelijkheid om de hele wereld af te struinen op zoek naar dat wat ons raakt, wat ons aantrekt, wat onze spirituele nieuwsgierigheid bevredigt en onze ziel voedt. Maar hoe zit het met onze Laaglandse goden, de krachtplaatsen om de hoek, welke rituelen deden onze voorouders en waarom? Sjamanisme zit ook in onze structuur, in ons hart en in onze genen: doorgegeven aan ons door onze voorouders.

De sjamanistische jaaropleiding die Linda Wormhoudt bij Centrum De Roos in Amsterdam geeft is een intensieve en gedegen opleiding waarin je leert te werken met de belangrijkste aspecten uit het sjamanisme. De opleiding richt zich voornamelijk op Noordwest-Europese vormen en hoe je sjamanisme kunt integreren in het dagelijkse leven. Er wordt gewerkt aan persoonlijke thema’s en groepsprocessen door middel van rituelen, trancewerk en sjamanistisch opstellingenwerk. Zowel theorie en praktijk komen aan bod.

De jaaropleiding bestaat uit negen volle dagen (inclusief 1 excursiedag), verspreid over het jaar, en een halve dag ter afsluiting. Er wordt intensief gewerkt met de volgende thema’s: het jaarwiel, de windrichtingen en de werelden, hoe maak je contact met krachtdieren en helpers, communicatie met andere werelden, landgoden en landenergie, het dodenrijk, hoe werk je met trommel, ratel, stem (joiken). Ook is er aandacht voor seidr, healingwerk en het versterken van de connectie met de voorouders.

De opleiding start 16 februari. Meer informatie en aanmelden.

Linda Wormhoudt houdt zich al ruim 28 jaar bezig met sjamanisme. Haar interesse richt zich voornamelijk op de Europese varianten. Ze doet onderzoek naar krachtplaatsen en landenergie in Noordwest-Europa, en dan specifiek in Scandinavië, IJsland, Engeland, Ierland en Nederland. Daarnaast heeft het gebruik van ritme en stem haar aandacht. Dood en rouw is een terugkerend thema. Ze schrijft boeken, verhalen en artikelen over diverse onderwerpen en geeft opleidingen in sjamanistisch werk. Daarnaast fotografeert ze en maakt ze sjamanentrommels.
Haar boeken: ‘Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’, ‘Ademtocht, verhalen over de dood’, ‘Seidr, het Noordse pad’, ‘Nephilim’ en ‘Beschermheer’. Ze schreef mee aan ‘Aardevrouwen spreken’ en ‘Heilige bronnen in de Lage Landen’.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

We moeten leren om samen te leven als broeder, anders gaan we als dwazen samen ten onder.

Martin Luther King Jr. Amerikaans domineeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.