Preventieve gezondheidszorg volgens 5 natuurgeneeskundige principes

Gezond

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6822
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hayobol

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Agenda

(Hayo Bol) Bij preventie denken de meeste lezers eerder aan controle bij de tandarts of de gordel in je auto, dan met een vooruitziende blik maatregelen omwille van je gezondheid nemen. Toch is dat precies wat ik en met mij vele collega’s willen bereiken onder de noemer preventie. Gelukkig realiseren steeds meer mensen dat de persoonlijke manier van leven van invloed kan zijn op je gezondheid.

Preventieve gezondheidszorg is de gezondheidszorg van de toekomst. De zorgverzekeraars hebben er de mond vol van want het bespaart hen geld. Waar wij, van de niet-reguliere gezondheidszorg werken al jaren preventief vanuit 5 natuurgerichte principes. Je zou het ook grondbeginselen kunnen noemen en een vergelijking kunnen trekken met de 5 elementenleer water, aarde, vuur, lucht en ether [Chi].
De natuurlijke principes zijn makkelijk te verduidelijken aan de hand van het volgende voorbeeld: Stel je voor dat er een speciale Pil bestaat die kanker kan genezen. Waar zou deze pil aan moeten voldoen om succesvol te zijn? Voordat ik deze vraag beantwoord sta heel even stil en bedenk zelf wat zo’n pil zou moeten kunnen doen.

Allereerst zou deze pil een krachtige intentie tot genezing in zich moeten hebben om de patiënt te helpen een besluit te nemen die hij tot in zijn vezels kan ervaren. Het besluit om de kanker te overleven en zijn lichaam volledig te genezen. Besluiten en intenties zijn de creaties die beginnen in de geest. Vraag een uitvinder naar het allereerste begin van zijn uitvinding en hij zal zeggen iets in de trant van; Ik ‘zag’ de oplossing voor mij en heb het vervolgens gecreëerd. Zo richt de topsporter zich op zijn mogelijke overwinning, waarna hij de wedstrijd wint.
Dit is het eerste principe van Psyche [lett. De ziel] die zegt dat er meer is dan alleen materie en energie.

Het tweede principe is het principe van Energie. Een intentie leidt tot een actie, tot het gebruik en verbruik van energie. In het voorbeeld van de pil moet deze voldoende energie in zich hebben om een beweging op gang te brengen die ervoor zorgt dat het lichaam de tumor kan opruimen en tegelijkertijd nieuw weefsel kan aanmaken.

Ten derde moet de pil de juiste prikkel in zichzelf besloten hebben. Wat een juiste prikkel of stimulans is hangt af van het principe van prikkeloverdracht. Met andere woorden hoe ga jij om met prikkels en hoe verwerkt het lichaam de prikkels uit de ‘wonderpil’ Elk mens is immers verschillend. Sommige gaan graag 20 minuten achter elkaar de sauna in, waar anderen het slechts 5 minuten volhouden. Een therapie, kruid of pil moet de juiste prikkel in zich hebben die niet te sterk, maar ook niet te zwak is.

Ten vierde moet de pil het lichaam voeden, want zonder juiste en optimale voeding kun je geen tumor opruimen en verwijderen. Dit is het principe van voeding dat meer in zich heeft dan alleen het fysiek voeden van het lichaam, maar ook het geestelijk voeden van het lichaam.

Ten vijfde moet de ‘wonderpil’ zorgen voor een afvoer van alle gifstoffen maar ook alle negatieve emoties, trauma en mentale constructies die de tumor mede hebben veroorzaakt. Het werkingsprincipe van drainage komt er op neer dat de afvoerwegen in het lichaam naar behoren moeten werken en dat de tumor na te zijn opgelost met behulp van de overige vier principes dient op de juiste manier te worden afgevoerd.

Bestaat een dergelijke pil? Nee helaas, maar dat wist je natuurlijk al. Wat het voorbeeld van de ‘wonderpil’ wel duidelijk maakt is dat met behulp van de 5 principes zowel preventief als holistisch gewerkt kan worden. Je kunt zowel met chronische, als acute, als geen klachten terecht bij één van de collega’s die volgens deze 5 natuurlijke principes werken. Zij kijken naar de mens achter zijn klacht en behandelen behalve de symptomen ook de achterliggende oorzaken. Dat lijkt behoorlijk ingewikkeld maar dat is het in feite niet. Een natuurgeneeskundig therapeut heeft een duidelijke intentie van waaruit hij werkt en hij zal meerdere vormen van energie, technieken en adviezen gebruiken om een proces van zelfgenezing bij de cliënt op gang te brengen. Of het nu gaat om geestelijke dan wel fysieke hulp en advies is om het even. Elke cliënt kan dit zien en ervaren.

gratisDe BATC wat staat voor Beroeps Associatie Therapeut en Consumenten, heeft het afgelopen jaar therapeuten opgeleid tot voorlichter in de 5 natuurlijke principes. Zij geven op hun praktijk bij iedereen in de buurt een gratis en vrij toegankelijke presentatie waarin de 5 principes worden uitgelegd en van hun toepassing worden voorzien.
Meer informatie met de mogelijkheid om je aan te melden voor een presentatie: www.natuurlijkepreventie.nl


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Vergeven is het kenmerk van de sterken.

Mahatma GhandiBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.