Agenda Spiritueel Café Heerlen, met interview Conny Coppen (video)

Conny Coppen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:11128
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Spiritueel Café TV

Gekoppelde categorieen
Agenda, Media en agenda, Bewustzijn

(Spiritueel café Heerlen) 

Lieve mensen,

Je was het alleen even vergeten

De herfst staat symbool voor afscheid. Wanneer iets zijn tijd heeft gehad, dient verandering zich vanzelf aan. De herfst is een periode om het oude te laten gaan. Maar wat is het oude eigenlijk? Als ik op mijn leven terugkijk en de vreugde en pijn elk in een hand neem, dan is het plaatje wel duidelijk. Alle keren dat ik verdrietig was voelde ik me afgewezen, niet in verbinding. Er was sprake van ruzie, het grote gelijk, of een gevoel van afscheiding tussen mij en de ander. Dat waren de momenten dat ik me klein en onzeker voelde, waar ik twijfelde en alles zinloos leek. Alle keren dat ik blij was, was er sprake van ontmoeting, liefde, lachen, een gevoel van verbondenheid met mijzelf en de ander. Dat waren de momenten dat ik dansend door het leven liep en mijn hart vrolijk sprongetjes maakte. Liefde kan zomaar bezit van je nemen, iets dat altijd gepaard gaat met een intens gevoel van vrede. Ah, nu leef ik zoals bedoeld is. Meer dan eens weet ik wat ik wil behouden en wat ik wil opgeven.

Liefde doen of liefde Zijn?

Op het diepste niveau weten we allemaal hoe het zit, maar vaak hebben we geen idee over het ‘hoe’. Hoe maak je werkelijk contact? Waar vind je die magische verbondenheid? Hoe doe je dat, luisteren voorbij de woorden? En waar bevindt zich in hemelsnaam de stilte? Het zijn vragen die ik aan Conny Coppen stelde. Zij is natuurkundige en auteur van ‘De Tao van Gezondheid’. Wat volgt is een openhartig gesprek over kwetsbaarheid, ziekte, heelheid, nederigheid, en zoveel meer. Wat is het verschil tussen liefde doen en liefde Zijn? Conny Coppen is door diepe dalen gegaan, waardoor ze innerlijk tot overgave kwam. ‘Het is mijn wil dat Uw Wil geschiedde’, dan dienen de wonderen zich aan. Met een lach en een traan, met diepdoorvoelde wijsheid en de nodige humor, vertelt Conny Coppen haar verhaal en deelt ze haar inzichten. Ik ben zo geboeid dat de kamer en de camera’s er soms helemaal niet meer zijn. Dat er een paar keer aan de deur wordt gebeld, dringt amper door.

God is niet unfair

Elke ziel is op zoek naar een manier om weer thuis te komen. Hoe dichter we bij elkaar komen, hoe meer de liefde grenzeloos kan stromen. Wie zich omringt weet door licht, bewandelt zijn pad in heiligheid. Wat zou je anders willen? Al het andere is een dwaling. Zonder verbinding is er niets dan dorheid. Je wilt niet in een zompig landschap vertoeven, waar je elk moment in een moeras van schuld en oordeel kunt wegzakken. Oordelen is zo vermoeiend. Daar zijn we niet voor gekomen. We zijn hier om lief te hebben en om ons steentje bij te dragen voor de verlossing van de wereld. Het gaat erom dat jij je mens-zijn vergoddelijkt. Als dat jouw functie is, dan is jou ook alles gegeven om het waar te maken. God is niet unfair.

Love the One in front of you

Weten wie je bent, is het mooiste cadeau dat jij jezelf kunt geven. Jezus heeft zich niet voor ons aan het kruis geofferd. Die onzin kunnen we naast ons neerleggen. Het was een Zelfschenking. Jezus is niet gestorven omdat wij ‘slecht’ zijn, maar om ons te tonen dat de dood niet bestaat. Ons bewustzijn is zonder begin en einde, het is eeuwig. Met dit in ons achterhoofd kunnen we iedereen die ons pad kruist gaan zegenen. Of zoals Heidi Baker zegt: ‘Love the One in front of you’. Dat is waar we in het Spiritueel Café Heerlen mee bezig zijn. De herfst is bij uitstek de tijd om alles wat je niet langer dient, achter je te laten en nieuwe keuzes te maken. Wat wil jij met de tijd die jou is gegeven? Bruisen van leven natuurlijk! Wie de eenheid eenmaal heeft ervaren, wil niets anders meer. Liefde heeft jou geschapen, liefde is wat je bent. Je was het alleen even vergeten, nu weet je het weer.

Tot ziens in het Spiritueel Café Heerlen,

Lilian Ferru en het Team

www.spiritueelcafeheerlen.com


Bekijk het interview: Lilian in Gesprek met Conny Coppen. 

Angelfonds
Geven en ontvangen zijn hetzelfde, wij zijn allemaal één. Help ons te helpen. Nu de feestdagen naderen gaan we weer onze ronde maken. Alvast hartelijk bedankt voor je donatie. Spirituele Zaken Limburg: 49 24 60 078, Spirituele Zaken Limburg onder vermelding van ‘Angelfonds’.  

De Goed Nieuwskrant.nl

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar De Goed Nieuws Krant. Dat is een positief teken. De grafieken van de bezoekersaantallen schieten in elk geval omhoog. Het is nu mogelijk om jouw event voor een kleine vergoeding bij de agenda te plaatsen (donatie Angelfonds). Changing the World With Good News! Like us on Facebook. www.degoednieuwskrant.nl

 

Woensdag 18 december: Angelwalk met ArjunA (bijna vol)

Als jij je ooit hebt afgevraagd hoe het zou voelen om je werkelijk te verbinden, dan kun je tijdens de Angelwalk ervaren hoe bevrijdend dit is. Je ontvangt een persoonlijke boodschap van ArjunA. Daarna loop je met gesloten ogen door een haag van menselijke engelen. De een wandelt in gelukzaligheid, de ander is tot tranen toe ontroerd. Aan het eind is er een Warm Welkom. Met assistentie van Nora en Paul. Aanvang 19:30 uur Locatie: De Admiraal in Heerlen. Beperkt aantal plaatsen.

Zaterdag 11 januari Workshop, ‘Het leven waar je voor in de wieg bent gelegd’

Met Henk Fransen en Arnout Visscher. Een knallende Nieuwjaarsworkshop waar je meteen krachtig je intenties voor de rest van je leven kunt verankeren. Deze dag gaat niet over ‘wensdenken’, maar over een daadwerkelijk contact met je diepste verlangens. Na afloop heb je een helder inzicht in de rode draad van je leven en wat je kunt doen om er een gouden draad van te maken. Tot 2 januari is er een vroegboekkorting. Aanvang 10:00 uur. Locatie: Auberge de Rousch in Heerlen.

Woensdag 29 januari: Peter Toonen, 2014: De Verandering zijn Wijzelf

We gaan steeds meer de overgang maken naar een open cirkel van gelijkheid en transparantie. Hoe zou het zijn om in een wereld te leven van saamhorigheid en liefde? Peter Toonen zal vertellen over de recente ontdekkingen en veranderingen van ons DNA en de invloeden vanuit de kosmos. Met natuurlijk een vooruitblik op wat ons in 2014 mogelijk te wachten staat. Aanvang 20:00 uur. Locatie: Auberge de Rousch in Heerlen.

Boekhandel de Zon

Als je een boek koopt, denk dan ook aan de kleine ondernemer. Boekhandel de Zon heeft een nieuwe coole website, waar je ook online boeken kunt bestellen. Schrijf je in voor de grappige nieuwsbrief met de nieuwste boeken, de laatste nieuwtjes, en wat het Vogeltje zoal te vertellen heeft. Mail naar Elies Verstappen: [email protected] of loop even binnen. Bij de kassa liggen formulieren waar je je kunt inschrijven. www.boekhandeldezon.nl 

Ps: Conny Coppen heeft het in het interview over de ‘Dag van het Grote Verbinden’. Dit gaat helaas niet door. 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Spelen omvat een geniale niet te definiëren energie, die op onnavolgbare wijze het binnenste verbindt met diens ware bron. En ware geaardheid zal zich weldra uiten, in zelf scheppend vermogen.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.