Nationaal Voedings Debat | 1 en 2 nov in Westland

Nationaal Voedingsdebat

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6480
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Nationaal Voedingsdebat

Gekoppelde categorieen
Voeding, Agenda, Gezondheid, Media en agenda

(Nationaal Voedingsdebat) Het roer gaat om! Praten over gezonder eten is mooi, doen is beter!

Vrijwel iedereen praat over gezond eten, maar dat wil niet zeggen dat iedereen ook gezond eet. Sterker nog, steeds meer mensen eten juist ongezond. De vette hap, zoete drankjes en onbestemde snacks vinden bij menigeen gretiger aftrek dan een vitaminerijke maaltijd met verse groente of een fris tussendoortje uit de fruitmand. Veel gezondheidsklachten zijn toe te schrijven aan slechte voeding.

Een land als Nederland heeft een overvloed aan mogelijkheden en middelen om iedereen daadwerkelijk gezonder te laten eten en daarmee gezonder te laten leven. Maar gezonde groenten en fruit zouden te duur zijn en daardoor voor een grote groep onbereikbaar. Dat is een hardnekkige fabel, een redenering bezijden de waarheid. De realiteit is, dat iedereen die gezond wil eten ook gezond kán eten!

De praktijk wijst uit dat alleen praten over gezonder eten niet helpt. Dat is te vrijblijvend. Het roer moet dus om! Laten horen, zien en ervaren dat gezond eten ook lekker en betaalbaar kan zijn is de remedie. Daarvoor staat de Initiatiefgroep Nationaal Voedingsdebat (INVD) die sinds februari van dit jaar actief is. Inmiddels staat een tweedaags spraakmakend evenement in de steigers. Op 1 november een levendig debat en een breed opgezette versmarkt en de mogelijkheid om heerlijke gezonde gerechtjes te proeven. Praten en doen gaan hier hand in hand.

Op 2 november komen de jongeren aan bod met een geheel eigen programma waarin uiteraard gezonde voeding centraal staat. Plaats van handeling is het ABC Westland in Poeldijk.

Overheden, bedrijfsleven, brancheorganisaties en deskundigen uit de voedingssector ondersteunen dit initiatief van harte. Zowel praktisch als financieel dragen zij hun steentje bij aan het welslagen van het Nationaal Voedingsdebat.

Klik hier om je in te schrijven.

Bron: www.nationaalvoedingsdebat.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De mate van het ontbreken van een diepgaand vertrouwen in het leven bepaalt het tempo waarin de wijzer van links naar rechts tikt. Het vormt de ernst van de labels en de omvang van de klok, die menselijkerwijs spiegelt de tijd soms zo dringend nodig te hebben om zich te herinneren van bestaan dat zichzelf wil uitdrukken.

Uit echt van Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.