Maak je ziel gezond – Doe mee

An Explosion of Joy

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7979
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Genezend vermogen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Media en agenda, Gezondheid, Agenda

(Genezend vermogen) We zijn niet alleen maar op aarde om gezond te eten, onze behoeften te vervullen of positief te denken. We zijn op aarde omdat we onze liefde willen wegschenken, een talent willen delen of op een andere manier van betekenis willen zijn. Daarom hebben wij onze 9-maanden training ontwikkeld. De training heeft de naam ‘Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd’. Deze workshop is bedoeld om in een dag helderheid te krijgen over je diepste wensen en verlangens en hoe daaraan vorm te geven.

De ziel

Niet iedereen kan uit de voeten met het woord ‘ziel’. Toch kan iedereen wel het verschil aanvoelen tussen een ‘bezield iemand’ en een ‘zielloos’ iemand. Van een bezield mens gaat een grotere kracht uit.

‘Ik kan me nog goed de eerste keer herinneren dat ik Moeder Teresa ontmoette. Zij was maar 1 meter en 50 centimeter en kromgebogen door de ouderdom. Toch ging er een enorme kracht van haar uit, de kracht van de ziel.’

Zielskracht

Zielskracht heeft te maken met je levenstaak. En die taak heeft op haar beurt te maken met dat je op de een of andere wijze van betekenis bent voor anderen.

In onze cultuur wordt dit ‘van betekenis zijn voor een ander’ vaak geassocieerd met het jezelf opofferen of wegcijferen, maar het is beter om te zoeken naar situaties, die zowel jou als de ander gelukkig maken.

  • Wil je een grote stap zetten in de realisatie van je diepste wensen en verlangens? Klik hier  

Waarvoor ben jij in de wieg gelegd?

Dat is een belangrijke vraag. Wanneer je je levensdoel nog niet kent dan kun je die op het spoor komen door stil te staan bij je interesses. Je interesses wijzen je de weg naar je levensopdracht. Hoe bedoelen we dat?

Stel dat je de hele dag door bezig bent met wat je niet interesseert, hoe voel je je dan? Wanneer we die vraag tijdens een workshop stellen, krijgen we meestal antwoorden in de trant van: ‘leeg’, ‘saai’, ‘verveeld’, ‘je verliest energie’, ‘dood spoor’ en ‘je wilt je bed niet uitkomen’.

En wanneer we vragen: ‘Hoe voelt het wanneer je doet wat je wel interesseert?’, dan roepen mensen: ‘goed’, ‘geladen’, ‘gelukkig’ en ‘vervuld’. Wanneer je je interesses volgt, krijg je energie. Voordat je het weet, word je enthousiast en als je niet oppast raak je geïnspireerd. Weet je wat daarin bijzonder is?

De wortel van het woord interesse betekent ‘van God’, enthousiasme betekent ‘God ingesloten’ en inspiratie betekent ‘Geest innemen’. Je zou dus kunnen zeggen: je wordt door God (of Geest) geleid door middel van je interesses.

Interesses zijn de richtingaanwijzers naar de ziel en levensopdracht

Uitdagingen overwinnen

Wanneer je je aandacht meer schenkt aan wat je echt interesseert en minder aan dat wat je niet boeit, krijg je bovendien automatisch de energie om de uitdagingen in je leven te overwinnen.

Vraag & Antwoord over ‘Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd’

Vraag: Hebben jullie nog een extra aanwijzing hoe ik mijn levensopdracht op het spoor kan komen?

Antwoord: Ja. Benoem de thema’s die zich almaar in je leven lijken te herhalen. Het wordt wel de rode draad in je leven genoemd. Je levensopdracht is de gouden draad, dat wil zeggen het geschenk achter de pijn.

Vraag: Dat snap ik niet. Hoe kan er nu een geschenk in pijn liggen?

Antwoord: Veel mensen zeggen dat het leven hen heeft gemaakt tot wie ze zijn. Succesvolle mensen zeggen dat ze het meest van hun pijn/tegenslagen hebben geleerd. Dat ze hun problemen stap voor stap hebben overwonnen en dat alles wat ze geleerd hebben nu is wat ze te geven hebben aan anderen. Dat is het geschenk.

Vraag: Kunnen jullie daar een voorbeeld van geven?

Antwoord Henk: Ik lag in mijn eerste levensjaar maandenlang op een isolatiekamertje in het ziekenhuis. Mijn immuunsysteem werkte niet. Ik heb hier tientallen jaren last van gehad. Verbinding en zelfgenezing zijn mijn grootste pijnpunten. Geleidelijk aan heb ik stappen vooruit weten te maken.

Nu help ik ernstig zieke mensen te genezen en ik leer mensen hoe ze steun kunnen creëren om hun uitdagingen te overwinnen.

Antwoord Arnout: Ik had (en heb nog steeds) regelmatig lichamelijke  klachten en blessures. Ik ben op onderzoek gegaan hoe lichaam, geest en belevingswereld samenhangen en hoe ik van binnenuit mijn gezondheid kon versterken.

Momenteel help anderen mensen met (terugkerende) klachten die de behoefte hebben deze beter te begrijpen en op zoek zijn naar ‘ingangen’ om hun gezondheid te verbeteren.

Wanneer je een bezielde wens uit, gaan er talrijke deuren open.

Zelfs deuren waarvan je het bestaan nog niet kent.

- Arnout Visscher

Wil je een (grote) stap zetten in de realisatie van je diepste wensen en verlangens? Doe mee aan onze eendaagse workshop of 9-maandentraining 'Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd'. Klik hier 

 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Journalist: 'Mr. Gandhi, hebt u een boodschap?' Gandhi: 'Mijn leven is mijn boodschap'.Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.