Wet op de orgaandonatie is een aanklacht tegen de staat waard

Donor

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:13166
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Grens)wetenschap, (Verborgen) nieuws, Gezondheid, Ziekte, Agenda

(Orgaandonor neen | door Ger Lodewick) En weer worden we getrakteerd op een nationale donorweek, waarin geen donor te zien is. We zien wel een door minister Schippers betaalde onverantwoordelijke getransplanteerde sporter die alle veiligheidsregels van andere ministers aan zijn laars lapt. Ik dacht eerst dat hij alle mogelijke moeite deed om een ongeluk te krijgen zodat hij hersendood verklaard kon worden om vervolgens orgaandonor te kunnen zijn. Maar dat is blijkt het niet te zijn.

We hebben terecht compassie met ernstig zieke mensen met orgaanfalen. Echter waar is onze compassie met degenen die de organen voor transplantatiedoeleinden leveren? Waarom hebben we deze niet tijdig verteld wat er werkelijk met hem/haar gebeurt?

Onbetrouwbare overheid

Minister Schippers maakt deel uit van een onbetrouwbare overheid die nog steeds weigert de juiste informatie over orgaandonatie te verschaffen. Zelfs kinderen van basisscholen en leerlingen van middelbare scholen zijn nu de klos. Er is een ongelooflijk manipulerend en sturend lespakket samengesteld waarin wordt gesuggereerd dat orgaandonatie een heel goede zaak is. Tegenargumenten die de website www.orgaandonor-neen.nl laat zien, zijn nergens te vinden. De Deense schrijver en mysticus Johannes Anker Larsen schreef in 1926 in zijn boek Met Open Deur: “Er is haast niets dat zoveel kwaad veroorzaakt als het 'goede': het opzettelijk goede, het betweterig goede, het verwaand goede, het goede dat voor de drommel de naaste opgedrongen moet worden.

Een overheid die zo te werk gaat, manipuleert haar burgers i.p.v. hen in bescherming te nemen. De Wet op de orgaandonatie is het instrument waarmee deze manipulatie wordt mogelijk gemaakt. De oproep van de overheid om zelf te kiezen is er een uit de onderwereld:  je krijgt immers totaal geen informatie tot je beschikking van die overheid en levert je uit aan iets heel anders dan je denkt.

Levende orgaandonor wordt gedood

De zo juist genoemde wet is gericht op de zo genaamde postmortale orgaandonor. Post mortaal betekent na de dood. Deze patiënten worden eerst hersendood verklaard en vervolgens op de operatietafel onder erbarmelijke omstandigheden echt gedood.  Een hersendode orgaandonor kan  met een adequate behandeling weer tot bewustzijn gebracht. Er komen steeds meer voorbeelden van ‘spontane terugkeer’ http://orgaandonor-neen.nl/de-donor/index.html

Bewijzen dat een hersendood verklaarde orgaandonor niet dood is, zijn af te leden uit de volgende signalen.

 • De lichaamstemperatuur is normaal.

 • Het hart klopt en stuwt het bloed door het lichaam.

 • De bloedsomloop functioneert uitstekend.

 • De lichaamscellen blijven zich vermenigvuldigen.

 • De neuronale besturingen zoals in de vorm van reflexachtige bewegingen werken.

 • Alle orgaanfuncties zijn intact.

 • De wisselwerking tussen alles binnen het gehele organisme is intact.

 • De patiënt wordt gevoed en spijsvertering en stofwisseling functioneren ongestoord.

 • Het lichaam kan hoge koorts ontwikkelen

 • De patiënt krijgt medicijnen toegediend en reageert hierop.

 • Uitscheidingsprocessen gaan gewoon door.

 • Wonden genezen.

 • Mannen kunnen erecties krijgen.

 • Zwangere vrouwen kunnen zelfs na drie maanden een levend kind ter wereld brengen.

 • Wanneer de operatie om de organen eruit te halen begint, stijgen hartslag en bloeddruk significant.

 • In een aantal gevallen maakt de patiënt dan afwerende gebaren en komt zelfs een stukje overeind.

 • In verband hiermee worden spierverslappende middelen toegediend of wordt de patiënt op de operatietafel vastgebonden.

 • Als je een werkelijk stoffelijk overschot uit het mortuarium haalt en je gaat het beademen, gebeurt er niets en gaat het hart echt niet meer kloppen.

De al eerder onbetrouwbaar genoemde overheid noemt deze mensen echter wettelijk ‘stoffelijke overschotten’!

Bovenstaande gegevens kunnen worden aangevuld met het volgende.

 • Een aantal jaren geleden weigerde de Engelse hartspecialist dr. David Evans om in zijn ziekenhuis nog langer aan harttransplantaties mee te werken. Andere hartspecialisten volgden hem hierin.

 • In een ander Engels ziekenhuis in Cambridge weigerden anesthesisten om nog langer aan transplantaties mee te werken.

 • De Braziliaanse neuroloog Cicero Coimbra heeft hersendood verklaarde patiënten door een aangepaste behandeling weer tot bewustzijn gebracht.

 • Er zijn inmiddels in Nederland en Duitsland operatieassistenten die niet meer aan dit soort donoroperaties willen meewerken.

 • De Amerikaan Zack Dunlap kwam na hersendood te zijn verklaard weer tot bewustzijn.

 • Meer voorbeelden van hersendoden die weer tot bewustzijn zijn gekomen: Ruth Oliver, Colleen Burns, Suzanne Chin, Carina Melchior, Steven Thorpe, Sam Schmid, Gloria Cruz, Madeleine Gauron, Rae Kupferschmidt, Val Thomas. [www.organfacts.net/notdead]

 • Japan is een van de landen die het hersendoodcriterium niet erkent.

Aanklacht tegen de staat

Er ligt een nieuw wetsvoorstel bij de Raad van State om de huidige praktijk dwingender te maken. Het komt erop neer dat iedereen als orgaandonor wordt aangemerkt die niet uitdrukkelijk en schriftelijk te kennen heeft gegeven dit niet te willen. Gelet op wat in dit artikel is gesteld en op de huidige praktijk mogen we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Welke ter zake kundige jurist wil me ondersteunen in een aanklacht tegen de staat om de staat tot volledige openheid van zaken te dwingen?

Composium

Op zaterdag 23 november organiseert tijdschrift Spiegelbeeld i.s.m. met stichting De Vrije Mare (Marieke de Vrij) een composium over orgaandonatie. Informatie is te vinden op orgaandonor-neen.nl/agenda.html

Ger Lodewick schreef “Ik hou mijn hart vast; andere dimensies van orgaandonatie” en “Hersendood, een dodelijke tunnelvisie”. Hij is ambassadeur “neen tegen orgaandonatie” van stichting De Vrije Mare  en oud-voorzitter van de Stichting Bezinning Orgaandonatie.

[email protected]

Bron: orgaandonor-neen.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Iets voor anderen doen is de huur die je betaalt voor je kamer hier op aarde.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.